Beharangozó, 26. forduló: A Kaposvár következik

W_ftc-kaposvarA két csapat 24. bajnoki találkozója következik. Ez történt a múltban.

Először 1942 februárjában találkoztak a csapatok. A magyar kupáért zajló mérkőzésen 9:1-es győzelemmel lépett tovább a Fradi a somogyi székhelyen.

Harminchárom év múlva került sor az első bajnokira. 1975. szeptember 10-én Mucha, Magyar, Nyilasi és Ebedli góljaira csak Varga és Turai tudott válaszolni, í­gy 4:2 arányú hazai siker született az újonc ellen . A “visszavágót” 1976. március 20-án játszották. Az FTC a Kollár – Martos, Bálint, Rab, Megyesi – Nyilasi, Ebedli, Mucha – Kelemen (Branikovits), Szabó F., Magyar összeállí­tásban lépett pályára és 1:1-es döntetlen született Kováts és Mucha góljaival.

A somogyiak 1978 áprilisában győzték le először a Fradit: Rákóczi – FTC 1:0, Konrád 11-esből lőtt góljával. Igaz a Fradi sem a három bajnoki pontért jár Somogyba. Eddig csak egyszer, még 1977-ben hagyták el győztesen a pályát a fővárosi zöld-fehérek.

Ami a legnagyobb gólkülönbségű mérkőzéseket illeti: 1980. november 29-én 6:2-re verték Nyilasiék a Kaposvárt az Üllői úton. Az FTC í­gy állt fel: Kakas – Jancsika, Judik, Takács – Rab, Ebedli, Mucha – Szokolai, Koch (Pusztai), Nyilasi, Pogány.  Gólszerzők: Nyilasi (3), Rab, Pogány, Szokolai illetve Gulyás (2). A Rákóczi minden győzelmét egygólos különbséggel aratta.

1987-ig ötször találkoztak a csapatok az Üllői úton, ahol egy döntetlen mellett, négy hazai siker született. 1987 óta viszont hazai pályán is csak egy FTC győzelem jegyezhető fel: 2010 októberében Rósa büntetője döntötte el a három bajnoki pont sorsát. A kaposváriak ötször is elvittek egy-egy pontot.

A Ferencváros bajnoki örökmérlege a Kaposvár ellen:

201314_26_Kaposvar

Mérkőzésszámok, góllövők:

A két csapat bajnoki mérkőzésein Balog Zoltán (9), idegenben Balog Z. (5), mí­g hazai környezetben Ebedli, Pusztai, Rósa valamint Balog (4) lépett pályára a legtöbbször.

A Kaposvár elleni képzeletbeli góllövőlistát Nyilasi Tibor vezeti 5 góllal. Idegenbeli nyolc gólunkat Nyilasi, Pogány, Koch, Murai, Rósa, Schembri, Féix és Otten szerezte. Idehaza Nyilasi négyszer is eredményes tudott lenni illetve az egyéni gólcsúcs is az Ő nevéhez fűződik. 1980 novemberében lőtt három gólt a somogyiaknak.

A Ferencváros kispadján Dalnoki Jenő ült a legtöbb alkalommal, hétszer.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 07.06. 16:00, M4 Sport
BL-selejtező: 07.13. 20:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső