Kevin McCabe megújulást szeretne a pályán és azon kívül is

Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatójának lemondása elindított egy távozási folyamatot a klub Üllői úti székházában. Azóta lemondott a teljes kommunikációs osztály, s kedden Igaz András technikai igazgató is. Gerstl Alexandert, az FTC igazgatótanácsának tagját kérdeztük: miért ürül ki a székház?

– Mi okozta ezt a nagy földindulást az Üllői úton, ami miatt boldog- boldogtalan távozik?
– A tulajdonos, Kevin McCabe megújulást szeretne nemcsak a pályán, hanem a pályán kívül is. Nemsokára kiadunk egy hivatalos közleményt a személyi változások okairól, amelyből minden világossá válik.

– Mikor lesz új vezérigazgatója a zrt.-nek?
– Még ebben a hónapban kinevezzük az új vezérigazgatót. Annyit elárulhatok, hogy már csak egy szűk körrel vagyunk tárgyalásban.

– A labdarúgócsapat megerősítését tervezték. Hogy állnak az átigazolások?
– Nézze, az átigazolási szezon augusztus 31-ig tart, és ma még június közepe van. Eddig Rodenbücher István, Józsi György, Nagy Patrik és Maróti Béla szerződött hozzánk. Úgy gondolom, hogy az erősítéseket majd az átigazolási szezon végén ítéljük meg. Azt mindenesetre nagy pozitívumnak tartom, hogy Nagy Patrik a bécsi Rapidtól került hozzánk, és ez az osztrák csapattal tervezett hosszú együttműködés első lépése.

– Igaz az, hogy Ferenczi Istvánnak és Rósa Dénesnek olyan szerződést ajánlanak, amelyben hatvan százalékkal kevesebb lenne a fizetésük?
– Az említett futballisták szabadságon vannak. Úgy tudom, Ferenczi kapott Angliából egy ajánlatot, amellyel a jelenlegi fizetése tartása mellett sem tudunk versenyre kelni. De ez nem hivatalos információ. Én is csak úgy hallottam róla.

– Elnézést, de nem válaszolt arra, hogy csökkenteni akarták a fizetést.
– Ha visszatérnek a szabadságról, akkor mindkettejükkel leülünk tárgyalni.

– Mikor lesz ismét kommunikációs iroda a klubnál?
– Ezt a kérdést is meg fogjuk oldani. Jelentkező van bőven, és igyekszünk majd a legjobbakat kiválasztani.

– Visszatérő téma, hogy mikor kezdődik az új stadion építése?
– Rajtunk kívülálló okok miatt húzódik a stadion építése. De én ebben a kérdésben is optimista vagyok. Akár már a télen megkezdhetjük a bontási munkálatokat, de ha a bürokrácia közbeszól, akkor lehet, hogy csak 2011 tavaszán.

– Még mindig változatlan cél, hogy az ötéves terv végén a csapat bejusson a Bajnokok Ligájába?
– Szerencsére én nem az ötéves tervek országában nőttem fel. Azt gondolom, amit a tulajdonos eddig vállalt, azt maradéktalanul teljesítette is. Az a célkitűzés, hogy a csapat jobban szerepeljen, mint az elmúlt idényben, tehát a dobogóra vagy annak közelébe kerüljön. Az idei hetedik helynél mindenképpen előbb szeretnénk végezni.

– Csalódott lenne, ha egy év múlva a Fradi ismét csak a hetedik helyen végezne?
– Igen, mérhetetlenül.

*

Sajtótájékoztatón mutatták be tegnap délután az FTC Labdarúgó Zrt. új menedzsmentjét. A vezérigazgatói tisztségről nemrég lemondott Berki Krisztián utódja Berkes Zoltán lett, a szakmai munkáért Prukner László felel, míg az új kommunikációs vezető Féderer Andrea lett. A tájékoztató után interjút kértünk Szász Andrástól, az Esplanade Kft. ügyvezető igazgatójától, aki a klub tulajdonosának, Kevin McCabe-nak az üzlettársa.

– Miért nem jött el Budapestre, az idénynyitó sajtótájékoztatóra Kevin McCabe?
– Mert borzasztóan feszített tempóban dolgozik, de elárulhatom, hogy videoüzenetben mindenről értesülni fog. Úgy tudom, hogy az első bajnoki mérkőzésre szinte biztos, hogy eljön.

– A holt szezon nem volt holt unalmas az Üllői úton, szinte a teljes vezérkar távozott. Ki válogatta össze az új menedzsmentet?
– Kevin McCabe és jómagam döntöttünk azután, hogy megnéztünk sok ajánlást, meghallgattunk több véleményt, és egyénileg is elbeszélgettünk a jelöltekkel. Remélem, nem hoztunk rossz döntéseket. Annyit elárulhatok, hogy a vezérigazgató Berkes Zoltánt kilencvennapos próbaidővel alkalmaztuk.

Egyre több helyen hallani, hogy a tulajdonos, Kevin McCabe szeretne megszabadulni a Ferencvárostól. Igaz ez?
– A távozásnak semmi alapja nincs, ám azt sohasem tagadta a tulajdonos és én sem, hogy szeretnénk, ha magyar befektetők fantáziát látnának a Fradiban, és beszállnának egy nemzetközi csapat kialakításba.

– Valóban Demján Sándor is érdeklődik az FTC iránt?
– A tárgyalás tényét megerősítem, igaz, nem Demján Sándorral, hanem a munkatársaival többször is tárgyaltunk. Demján cégét, a Trigránitot azonban elsősorban nem a labdarúgócsapat érdekelné, hanem az ingatlanprojekt izgatja.

(Magyar Hírlap 2010.06.18. és 06.24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST