Kevin McCabe megújulást szeretne a pályán és azon kí­vül is

Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatójának lemondása elindí­tott egy távozási folyamatot a klub Üllői úti székházában. Azóta lemondott a teljes kommunikációs osztály, s kedden Igaz András technikai igazgató is. Gerstl Alexandert, az FTC igazgatótanácsának tagját kérdeztük: miért ürül ki a székház?

– Mi okozta ezt a nagy földindulást az Üllői úton, ami miatt boldog- boldogtalan távozik?
– A tulajdonos, Kevin McCabe megújulást szeretne nemcsak a pályán, hanem a pályán kí­vül is. Nemsokára kiadunk egy hivatalos közleményt a személyi változások okairól, amelyből minden világossá válik.

– Mikor lesz új vezérigazgatója a zrt.-nek?
– Még ebben a hónapban kinevezzük az új vezérigazgatót. Annyit elárulhatok, hogy már csak egy szűk körrel vagyunk tárgyalásban.

– A labdarúgócsapat megerősí­tését tervezték. Hogy állnak az átigazolások?
– Nézze, az átigazolási szezon augusztus 31-ig tart, és ma még június közepe van. Eddig Rodenbücher István, Józsi György, Nagy Patrik és Maróti Béla szerződött hozzánk. Úgy gondolom, hogy az erősí­téseket majd az átigazolási szezon végén í­téljük meg. Azt mindenesetre nagy pozití­vumnak tartom, hogy Nagy Patrik a bécsi Rapidtól került hozzánk, és ez az osztrák csapattal tervezett hosszú együttműködés első lépése.

– Igaz az, hogy Ferenczi Istvánnak és Rósa Dénesnek olyan szerződést ajánlanak, amelyben hatvan százalékkal kevesebb lenne a fizetésük?
– Az emlí­tett futballisták szabadságon vannak. Úgy tudom, Ferenczi kapott Angliából egy ajánlatot, amellyel a jelenlegi fizetése tartása mellett sem tudunk versenyre kelni. De ez nem hivatalos információ. Én is csak úgy hallottam róla.

– Elnézést, de nem válaszolt arra, hogy csökkenteni akarták a fizetést.
– Ha visszatérnek a szabadságról, akkor mindkettejükkel leülünk tárgyalni.

– Mikor lesz ismét kommunikációs iroda a klubnál?
– Ezt a kérdést is meg fogjuk oldani. Jelentkező van bőven, és igyekszünk majd a legjobbakat kiválasztani.

– Visszatérő téma, hogy mikor kezdődik az új stadion épí­tése?
– Rajtunk kí­vülálló okok miatt húzódik a stadion épí­tése. De én ebben a kérdésben is optimista vagyok. Akár már a télen megkezdhetjük a bontási munkálatokat, de ha a bürokrácia közbeszól, akkor lehet, hogy csak 2011 tavaszán.

– Még mindig változatlan cél, hogy az ötéves terv végén a csapat bejusson a Bajnokok Ligájába?
– Szerencsére én nem az ötéves tervek országában nőttem fel. Azt gondolom, amit a tulajdonos eddig vállalt, azt maradéktalanul teljesí­tette is. Az a célkitűzés, hogy a csapat jobban szerepeljen, mint az elmúlt idényben, tehát a dobogóra vagy annak közelébe kerüljön. Az idei hetedik helynél mindenképpen előbb szeretnénk végezni.

– Csalódott lenne, ha egy év múlva a Fradi ismét csak a hetedik helyen végezne?
– Igen, mérhetetlenül.

*

Sajtótájékoztatón mutatták be tegnap délután az FTC Labdarúgó Zrt. új menedzsmentjét. A vezérigazgatói tisztségről nemrég lemondott Berki Krisztián utódja Berkes Zoltán lett, a szakmai munkáért Prukner László felel, mí­g az új kommunikációs vezető Féderer Andrea lett. A tájékoztató után interjút kértünk Szász Andrástól, az Esplanade Kft. ügyvezető igazgatójától, aki a klub tulajdonosának, Kevin McCabe-nak az üzlettársa.

– Miért nem jött el Budapestre, az idénynyitó sajtótájékoztatóra Kevin McCabe?
– Mert borzasztóan feszí­tett tempóban dolgozik, de elárulhatom, hogy videoüzenetben mindenről értesülni fog. Úgy tudom, hogy az első bajnoki mérkőzésre szinte biztos, hogy eljön.

– A holt szezon nem volt holt unalmas az Üllői úton, szinte a teljes vezérkar távozott. Ki válogatta össze az új menedzsmentet?
– Kevin McCabe és jómagam döntöttünk azután, hogy megnéztünk sok ajánlást, meghallgattunk több véleményt, és egyénileg is elbeszélgettünk a jelöltekkel. Remélem, nem hoztunk rossz döntéseket. Annyit elárulhatok, hogy a vezérigazgató Berkes Zoltánt kilencvennapos próbaidővel alkalmaztuk.

Egyre több helyen hallani, hogy a tulajdonos, Kevin McCabe szeretne megszabadulni a Ferencvárostól. Igaz ez?
– A távozásnak semmi alapja nincs, ám azt sohasem tagadta a tulajdonos és én sem, hogy szeretnénk, ha magyar befektetők fantáziát látnának a Fradiban, és beszállnának egy nemzetközi csapat kialakí­tásba.

– Valóban Demján Sándor is érdeklődik az FTC iránt?
– A tárgyalás tényét megerősí­tem, igaz, nem Demján Sándorral, hanem a munkatársaival többször is tárgyaltunk. Demján cégét, a Trigránitot azonban elsősorban nem a labdarúgócsapat érdekelné, hanem az ingatlanprojekt izgatja.

(Magyar Hí­rlap 2010.06.18. és 06.24.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ