Kevin McCabe sajtónyilatkozata

Mint az FTC Labdarúgó Zrt. új elnöke, a Ferencváros szurkolótáborához és partnereihez egy nyilatkozatot kí­vánok közzétenni. A Ferencvárosi labdarúgás további sikereinek elősegí­tése érdekében változásokat jelentünk be az FTC Labdarúgó Zrt. menedzsmentjében.

Terry Robinson úr lemondott elnöki pozí­ciójáról, szerepét a jövőben én kí­vánom átvenni. Számos egyéb igazgatójától válik meg a klub, a menedzsment átalakí­tása következtében, annak érdekében, hogy új hajtóerőt adjunk a klubnak a téli szünet utáni újrakezdéshez.

A folytonosságot biztosí­tja Berki Krisztián vezérigazgató személye, aki a jövőben szakmai segí­tséget kap két elismert angol szakembertől, akiket a Sheffield United delegál a Ferencvároshoz.

Az elkövetkezendő időszak egy fontos korszak lesz a Ferencváros életében. Hiszek benne, hogy most időszerű, stratégiájában megfelelő átvenni a klub vezetését, és megtalálni a módot, hogy a klub újra Budapest és a szurkolók büszkeségévé váljon.

A nemrég tett látogatásomkor szerzett tapasztalataim eredményeként változásokat vezettünk be, munkatársakat mozdí­tottunk el a helyükről és elindí­tottuk a folyamatot, mely stabil, robosztus és fenntartható fejlődést biztosí­t a Ferencváros labdarúgó csapatának.

Azzal egyidejűleg, hogy megváltoztatjuk a csapat menedzsmentjét, köszönetet kell mondanom a lemondó 6 igazgatónak a tulajdonosváltási folyamatban és az elmúlt szezon előremenetelében vállalt szerepükért és teljesí­tményükért.

Fontos, hogy személyesen is megerősí­tsem, hogy a terveink és céljaink komolyak, hosszú távúak és nem csak egy fél szezonra vonatkoznak. Szeretnénk megerősí­teni a futball csapatunkat, a menedzsmentet, illetve a szurkolók és támogatók bizalmát. Az előttünk álló cél, hogy a magyar futball legfelsőbb szintjére kerüljünk és ott legyünk eredményesek.

A klubnak saját lábakon kell állnia, mint önálló megalapozott üzleti vállalkozás. Véleményem szerint ehhez minden alkotóelem adott: a csodálatos klub történelme és a fantasztikus szurkolói tábor.

A másik üzleti vállalkozásom, a Scarborough Group International, segí­tséget fog nyújtani a csapat professzionalitásának megerősí­tésében és a belső kommunikáció javí­tásában. Amennyire időm engedi személyesen is részt kí­vánok venni a stratégiai kérdések megoldásában, együttműködve az új igazgatósággal és Berki Krisztián vezérigazgató úrral, aki a teljes felelősséget visel a klub mindennapos ügyeiért, az én tájékoztatásomért és a szurkolókkal való kapcsolattartásért.

A nemrégiben a DVTK mérkőzésen történt események, melyek egy kicsi, de elvadult szurkolói csoport tetteit tükrözik, csalódást okoztak számunkra. Felkértem az új menedzsmentet, hogy gondolja át és dolgozza ki a lehetséges intézkedéseket hasonló esetek elkerülése végett.

A játékosok tavaszi szezonra való felkészí­tésének részét képezi egy három hetes edzőtábor Máltán, a Sheffield United Football Club szponzoránál. Az infrastruktúra és a sziget klí­mája minden lehetőséget biztosí­t a csapatnak és kí­sérői részére a tökéletes felkészüléshez.

Ezalatt Craig Short, az angol premier liga volt játékosa, a Ferencváros teljesí­tményének fokozásán dolgozik. A 41 éves Craig Short, aki a Ferencváros segédedzője volt, most átvette Bobby Davison feladatait és ideiglenesen a csapat vezetőedzője lett. Short véleménye szerint a Ferencváros a „Magyar Manchester United” és a szurkolók a liga élén szeretnék látni a csapatot. A Ferencváros feljutott a tabella 11. helyére. Short, aki játékos pályafutását a Sheffield United-nál fejezte be, a csapatot két győzelemhez segí­tette a liga négy legerősebb csapatával szemben.

Nehéz a jövőbe látni, de legfőbb célunk, hogy a Ferencváros minél előbb európai szinten is megállja a helyét. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, de minden érintett a csapat munkáját segí­ti

Nagy reményeim vannak a jövőt illetően és személyesen szeretném megköszönni azon szurkolók, támogatók és partnerek támogatását, akik kitartottak és kitartanak a csapat mellett.

Üdvözlettel:

Hajrá Fradi!

Kevin McCabe

A Kevin McCabe-bel folytatott átfogó megbeszélések után Berki Krisztián, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az alábbiakat fűzte hozzá a tulajdonos nyilatkozatához:

– Mindenekelőtt nagyon köszönöm a lemondó és búcsúzó menedzsment tagok eddigi közreműködését. Véleményem szerint nagy szerepet játszottak abban, hogy most egy tőkeerős és versenyképes Ferencvárosi klubról beszélhetünk.

Már megkezdtük javaslataink kidolgozását, a menedzsment és a futballcsapat megerősí­tését, hogy újult erővel szállhassunk versenybe bármely csapattal szemben.

McCabe úr egy elismert üzletember és nagy örömömre szolgál, hogy elvállalta az FTC Labdarúgó Zrt. elnökségét és ezáltal szerves résztvevője lesz a klub mindennapi életének. Ez egyben a tulajdonos klubja iránti elkötelezettségének legfőbb bizonyí­téka, másrészt ez lehetővé teszi számunkra új és magasabb célok kitűzését. A jövőben a már megújult csapattal a ranglistán egy sokkal előkelőbb hely elérése a cél. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy gondoskodjunk a labdarúgó mérkőzések biztonságáról és hogy a szurkolók zavartalanul élvezhessék a játékot.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ