Kik játszották a legtöbb hazai dí­jmérkőzést a Fradiban?

statisztika_hazaidij_gomb

Amikor először találkoztam a statisztikák során a dí­jmérkőzések kifejezéssel, először akaratlanul is a különböző küzdősportok ugrottak be, és nem tudtam egyből párosí­tani azt a focival. Megrögzött internetező révén egyből a „guglihoz” fordultam, kí­váncsi voltam vajon milyen találatokat hoz fel nekem a dí­jmérkőzés szóra. Meglepődtem, amikor az első tí­z találat kizárólag Fradi hivatkozással volt kitöltve, ráadásul a legtöbb link éppen a mi oldalunkra mutatott.

Ezek után nem volt más választásom, mint oldalunk statisztikusához fordulni, aki pillanatok alatt nem csak magyarázatot adott, de néhány érdekességgel is kiegészí­tette az alábbiakban közölt listát. A hazai dí­jmérkőzések közé a bajnoki + magyar kupa + ligakupa + szuperkupa mérkőzések kerültek, melyek kiegészülnek speciális mérkőzésekkel. Ilyen az ezüstlabda az első évtizedből, a húsvéti, pünkösdi, és karácsonyi kupák zömmel a II. világháború előtti időszakból, de ezekből a hatvanas évek elején is megrendezésre kerültek mérkőzések. Különlegességek is vannak, ilyen a Szt. István Kupamérkőzések a 40-es évek első feléről, a bajnokok tornája és a Felszabadulás Kupa mérkőzések a 70-es évekből. Ezekhez jönnek még az éremmérkőzések + serleg és jubileumi mérkőzések. Összeadva több mint negyven dí­jmérkőzés kategória fordult elő 1901 óta.

A névsort böngészve érdekesség, hogy az élmezőnyben főleg közelmúltunk legjobbjai kaptak helyett, kivétel az „örök ranglista helyezet” dr. Sárosi György. A magyarázat is egyszerű, amí­g a háború előtt főleg nemzetközi barátságos és dí­jmérkőzéseket rendeztek, az 50-es évektől, főleg a hidegháborús időszak folyományaként, különböző hazai kupákkal próbálták változatossá tenni a magyar labdarúgást.

Néhány mondat erejéig térjünk vissza az első bekezdésben emlí­tett „gugli” találatokhoz, mely egyből büszkeséggel töltötte el zöld-fehér lelkemet. Az első ötven találat jelentős része a Ferencvároshoz kapcsolódik. Egyrészt, mint a legnépszerűbb klub, ez nem is meglepetés, másrészt úgy látszik (bár ezt tudtuk eddig is), egyedül a Fradi múltjával foglalkoznak olyan szinten, hogy ezek az adatok nyilván vannak tartva és publikálásra is kerültek.

Ahogy már jeleztük, szerkesztőségünk elkészült a teljes feldolgozással és az ezekből kinyert statisztikákat nyilvánossá is tesszük. A mai napon a hazai dí­jmérkőzések és az ehhez szorosan kapcsolódó hazai dí­jmérkőzések gólszerzőiről közöljük a táblázatot. A gólszerzőkről, amit egy külön táblázatban közlünk, azért néhány mondatot í­rnék. Vagyis inkább csak felhí­vnám a figyelmet, hogy nézzék meg. Az előbb én is rákattintottam és a névsor elejének az olvasása közben szinte beleborzongtam: Sárosi, Schlosser, Albert, Takács, Toldi, Nyilasi, és nagyszerű teljesí­tmény Lipcsei Peti tizedik helye is. Van még olyan klub mely ilyen góllövőkkel rendelkezik?

Itt nem kell megadni a választ, mert azt mindannyian tudjuk. Jó böngészést!

– lalolib –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.27.20:00 TV:M4Sport
09.30.17:00 TV:M4Sport
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
10.08.15:45 TV:M4Sport
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29. M4 Sport
EKL playoff 11.30.21:00 M4 Sport
MK 10.01. M4 Sport
12.06.20:00 TV:M4Sport