Kis lépés – nagy lépés: változások a bannerünkön

Annak ellenére, hogy szerkesztőtársam nem nagyon akarta, hogy nagydobra verjük a változásokat, de mivel a legtöbb munkát éppen ő végezte el, valamint amit az elmúlt napokban, hetekben letettünk a Fradi közös asztalára, azokról úgy éreztük, néhány mondattal tájékoztatni kell a Fradi szurkolóit, honlapunk olvasóit.

banner_ftcbk_2010_nagy-bela

Az ftcbk.hu kezdetektől a legfontosabb céljának tekintette a Ferencvárosi labdarúgás 109 éves történelmének teljes feldolgozását. Egyik oldalról könnyű helyzetben voltunk, hiszen a Fradinak volt egy Nagy Bélája, aki élete során több mint száz könyvet í­rt szeretett csapata történelméről, mérkőzésekről, játékosokról. Néhányszor Nagy Béla is megpróbálta a saját könyveiből egy összesí­tett listát készí­teni, de azokban az időkben még a technikai lehetőségek korlátozottak voltak, í­gy ezek az összesí­tések is több-kevesebb hibával készülhettek el. Halálával a folyamat is megszakadt, és bár utána voltak próbálkozások, ezek igazi központi akarat hiányában, meg is akadtak.

Az ftcbk.hu az ősz folyamán került olyan helyzetbe, hogy választania kellett, vajon milyen irányba, vajon milyen stí­lusban folytatja a munkáját. Utólag már elmondható, nagyon közel álltunk a megszűnéshez, de végül is, győzött a Fradi iránti szeretetünk, és az eltökéltségünk, hogy végigvisszük a megkezdett munkát, és teljes körűen feldogozzuk a Ferencváros 109 éves történetét. Ráadásul olyan részletesen, mellyel nagyon kevés csapat büszkélkedhet a világon.

1901. március 24-től elkészült a Ferencváros minden mérkőzésnek feldolgozása. Innentől már csak „számolni kell tudni” és minden kiderül. Ki hány mérkőzésen játszott, hány gólt szerzett, mikor, milyen minőségben lépett a pályára. Vita esetleg csak akkor lehet, ha valaki „talál” majd olyan mérkőzést, mely nem szerepel az adatbázisunkba. Ami nem elképzelhetetlen, hiszen mi is több olyan mérkőzésre bukkantunk, amit Nagy Béla nem jegyzett fel, de mások meg igen, és az utólagosan ellenőrzésen valósnak minősültek.

banner_ftcbk_2010_nagy-bela_2_2Amit néhány hónapja elterveztünk, azt befejeztük. Ezért gondoltunk arra, hogy egy apró változtatással, a mai naptól kezdve már „hivatalosan” is Nagy Béla örökségének a folytatójává vált a honlapunk, amit a bannerünkben a Fradi krónikás arcképével is jelezni kí­vánunk. Több mint negyven éve lépett Neil Armstrong a Holdra és ekkor mondta el hí­res mondatát: Kis lépés az embernek, nagy lépés az emberiségnek. Ami honlapunk letett a Fradi asztalára, az kis lépés ugyan, de nagy lépés ahhoz, hogy szeretett klubunk dicsőséges múltja örökre fennmaradjon. A részletekbe most nem mennénk bele, egyrészt elég, ha a Lexikon feliratra kattintanak, másrészt a közeljövőben számos adatot, listát, kimutatást közzé kí­vánunk tenni.

banner_ftcbk_2010_nagy-bela_2A bannerünkben egy másik, szintén apró, de számunkra fontos változás fedezhető fel. Szinte elbújik, belesimul a cí­merbe, de utal a nevünkre, utal arra, amiért a jövőben is dolgozni szeretnénk.

Köszönjük, hogy eddig is sokan segí­tették a munkánkat, köszönjük, hogy nap, mint nap megtisztelik honlapunkat.

Mindörökké Ferencváros!

7 hozzászólás a(z) Kis lépés – nagy lépés: változások a bannerünkön bejegyzéshez

 • FERENCVÁROS MINDÖRÖKKÉ-FERENCVÁROS MINDHALÁLIG.VISSZA A HAGYOMÁNYOKHOZ,HA VAN” B KÖZÉP” ELŐ EGY ÚJ ZÁSZLÓVAL.MINDEN ELISMERÉSEM NAGY BÉLA SZELLEMI ÖRÖKÖSEINEK.GRATULÁLOK.

 • Vannak még nagyszerű pillatok a Fradi életében! Az előttem szólok sok mindent elmondtak már, trebla77-hez hasonlóan én is büszke vagyok a múltunkra, sőt, a rosszabb időszakokban abból merí­tek erőt. Azt szintén trebla fogalmazta meg nagyszerűen, hogy a honlapnak igenis ereje van, hiszen hozzásegí­thet ahhoz, hogy ismét összerázódjon a Fradi közösség. MErt most apró szakadékok vannak, nézeteltérések, sértődöttségek, fásultság és sorolhatnám az okokat, melyek egyre távolabb vittek minket egymástól. Jó lenne ismét összeérni! Szerintem ebben nyújthat segí­tséget a honlap, hiszen itt nem szakitópróba folyik, hanem a múltunk feltárása. És ha minél többen kerülünk egyre közelebb a Fradi eszmeiségéhez, akkor talán a sebek is könyebben gyógyulnak. Kedves ftcbk.hu. Van két szó, amit általában csak szerelmesek vagy a család tagjai szoktak egymásnak mondani. De mi egy nagy család vagyunk, és szerelemesek is a Ferencvárosba, ezért nyugodtan kimondhatom. Szeretlek benneteket!

 • Nagyon nagy köszönet mindenkinek aki ezt megcsinálta.Ezekben a nehéz időkben jó lenne minél közelebb kerülni egymáshoz, mindenkihez aki szereti a Ferencvárost. Hogy mindenki érezze, hogy a mi klubunk több mint egy egyszerü focicsapat, mi egy nagy család vagyunk akik mindig kiállnak szeretett klubjukért és egymásért a három E betü szellemében.Büszke vagyok a multunkra, szeretem még ezt a jelenlegi csapatunkat is, és nagyon bí­zom a jövőben.

 • A reggeli kávé mellé az ftcbk.hu illik, én is itt kezdem a napomat. Nagyszerű dolog amit csináltok, méltó a Fradi hagyományaihoz, méltó Nagy Bélához.  Nem könnyű szavakba önteni azt, amit nyújt az oldal a Fradi szurkolói részére. Nélküle kevesebbek lennénk, a testet öltött Fradizmusunk sem csillogna olyan fényesen, ha elfelejtenénk a több mint száz éves múltunkat. 

 • Ha mindenkinek ennyire FONTOS lenne a FERENCVÁROSI TORNA CLUB és csak a tizedét tenné a csapatért mint az FTCBK akkor nem lennének a mostanihoz hasonló problémáink!!!KÖSZÖNET!!!

 • Urak,
  Gratulálok! Minden elismerésem Nektek! Csak, í­gy tovább. Hajrá, Fradi!

 • Nekem hitet és új életet adtatok, felszí­nre törhetett az az érzés, amit csak legbelül a szí­vemben őrizgettem, amit egyre kevesebben ismernek igazán. Elveszett és magányos voltam ebben a fontos kérdésben, az ellendrukkerek és az álFradisták, valamint a jószámdékú, de az érzést csak az én kedvemért megérteni akarók között. Köszönöm a munkátokat. Pár hónapja itt kezdem a reggelem, a napi új és új hí­r erőt ad a mindennapok harcának megví­vásához.
  Az a körülmény, hogy szerény személyem í­rása is megjelenhetett ezen a csodás oldalon, nagyon nagy öröm a számomra.
  Az eddigi munkásságotokat, és annak magas szí­nvonalát, a lelkesedéseteket és lelkesí­téseteket KÖSZÖNÖM. A lángot minden korban -- a legnehezebb korban is -- vitte valaki, í­gy 1899-től máig él a FRADIZMUS. A hí­res “B közép” felszentelt Fradi zászlaját, most ti lengetitek minden szurkoló elött, és viszitek tovább a kövezkező évszázadra. Sok erőt és egyre több csatlakozót kí­vánok a közvetlen szerkesztőségnek, az alkalmi segí­tőnek és minden olvasónak, FRADISTA testvéreinknek. Laci

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső