Köszönjük Pista…

Szurkolóink az új idényben két régi megszokott arcot hiába keresnek. Vépi Péter és Megyesi István oly sok nagy siker részesei, a klub markáns egyéniségei eltávoztak egyesületünkből. Kényszerű és fájó a búcsú, de a tovarohanó idő könyörtelen és előbb utóbb mindenkinek szembe kell nézni az elválás keserű tényével.

 

Megyesi Pista 1967 óta élt a Fradi pályán. Szó szerint is lehet venni, hiszen évekig a klubház padlásszobájában lakott … A végtelenül szimpatikus, nagy tudású sportember nem tartozott a szerencse kegyeltjei közé. Pályafutása csúcsán sorozatos sérülések tördelték szét a nagyszerű időszakokat.

 

Ki felejthetné például az 1975-ös KEK elődöntőt? Több, mint 100 ezer néző a belgrádi „pokolban” a Zvezda elleni kupamérkőzésen. És a százezret a mi Megyesi Pistánk elnémí­totta. Úgy helyezte a hálóba a mindent eldöntő tizenegyest, mintha csak edzésen úgy szórakozásból gyakorolta volna. Elmozdí­totta a jugoszláv kapust, majd határtalan nyugalommal begurí­totta a másik sarokba a labdát. Olyan lassan ment a labda, hogy az szinte örökkévalóságnak tűnt. Még a gólvonal előtt haladt, de Pista karja már a magasba lendült . . .

Sporttörténeti gólnak számí­t, mert ez volt a pecsét a KEK döntőbejutáshoz. Felejthetetlenül szép volt és bár egy gólt nem szoktak megköszönni — most mégis í­gy dukál. Köszönjük a gólt amit.lőttél, köszönjük azt a sok gólhelyzetet, amit hárí­tottál és játékoddal a Ferencvárosi Torna Clubot segí­tetted.

Közel négyszázszor húztad fel a zöld—fehér mezt, s most is olyan helyre távoztál — a VOSE-hoz —, ahol ilyen szí­nben játszhatsz. Csak „ide” Soroksárra „költözöl” — í­gy biztosak vagyunk, hogy ha a Fradi pálya előtt mész el, ifjúságod és sikereid felvillannak egy pillanatra. Mert életed egy darabját hagyod az Üllői úti stadionban és sportpályafutásod emlékét, szí­nvonalas játékod képeit több tí­zezer Fradi-szurkoló őrzi majd hálával és szeretettel.

Nagy Béla

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

OLDALAK
MK: 09.19.13:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.23. 21:00, M4Sport
5. ford.: 09.26. 17:00, M4Sport
BL-PlayOff: 09.29. 21:00, M4Sport
Novák Dezső
25 ÉVES A BL-SIKER
FOTELSZURKOLÓ