Kővágó Ferenc

Egykori csatárunk egyik Nagy Bélához írt levelében így emlékezett pályafutásáról:

Kővágó Ferenc

– 1900-ban Budapesten, a Franzstadtban születtem. 1917-ben kerültem be az ifi II. majd az Ifi I-be. 1919-20-ban barátaim invitálására az MTE csapatába igazoltam át. 1921-ben visszatértem a Fradiba, s hosszabb ideig a felnőtt második csapatban szerepeltem. Később néhány mérkőzésre betettek az első csapatba is, s ezt emlékezetem szerint gólokkal háláltam meg. A Fradi spanyolországi túráját azonban Klement intéző egyszer kijelentette, hogy ezentúl csak művelt, érettségizett játékosok játszhatnak az FTC-ben. Ennek a kijelentésnek már másnap éreztem a komolyságát. A madridi mérkőzés után kineveztek sérültnek, s bizony nagyon elkeseredtem. Amikor hazajöttünk a túráról, nem is szóltam a vezetőségnek sérelmemről, de az Üllői úti pálya felé sem néztem többet. Igaz, nem is hívtak…

Kővágó egy éves kivárás után az Ékszerészek csapatába ment, majd Békéscsabán hagyta abba az aktív játékot.

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Egyszer, kétszer jò levenni a zöld szemüveget és bevallani, hogy valahol (véleményem szerint itt) az FTC-ben, megtörténtek igazsàgtalansàgok is.

    Hogy valòjàban ùgy volt, ahogyan ezt Kòvàgò Ferenc àllìtja, az nehéz vagy lehetetlen kiderìteni. Ehhez mind a két félt meg kellene hallgatni.

    Ha ùgy volt, akkor bizony egy igazsàgtalansàg lett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST