Ma lenne 75 esztendős Nagy Béla

6 hozzászólás a(z) Ma lenne 75 esztendős Nagy Béla bejegyzéshez

 • Most, hogy olyan óriási adathalmaz áll rendelkezésünkre az internet és a digitalizálás jóvoltából, a számolást számí­tógép végzi, és olyan újságokhoz is (viszonylag) könnyen hozzá lehet jutni, amit négy évtizeddel ezelőtt még kutatói olvasójeggyel is nehezen tudtam megkapni, tudjuk igazán értékelni az a hatalmas munkát, amit ő elvégzett. Mert könnyű jelenleg azt mondni, hogy itt-meg-itt tévedett vagy elszámolta magát -- csakhogy tessék vagy ezer személy és többezer mérkőzés adatait cédulákon nyilvántartani és ezen mérkőzések góljait papí­ron ceruzával összeadni. (Megpróbáltuk. Mondani sem kell, hogy mindkettőnknek más és más összeg jött ki. De csak mostanában, számí­tógéppel többször ellenőrizve jöttem rá, hogy hol számoltuk el magunkat…)
  Szóval most tudjuk csak igazán értékelni Béla emberfelettinek is tekinthető mindent megalapozó munkáját, ami nélkül most nem lennénk sehol…
  Köszönjük, Béla!

 • Ahogy mondod, Lacimadár: valami végérvényesen eltört bennünk. Legendánk legendátlaní­tásával.
  És azt se hittem volna, hogy már kétéves a lenti bejegyzésem, gondoltam, tavaly í­rtam valamit szeretetünkre és tiszteletünkre mindörökre méltó drága krónikásunkról. Az ember hümmögve meditálgat az idő múlásán…

 • Meglepôdtem Nagy Béla civil foglalkozí sí n. Az 1960-as éveket tí rgyalò Fradi-naplòjí t ismertem csak és meghatott ennek az embernek tí g ltòköre és sok érdekeltségei.

  Soraibòl mindig a nagy megértés és rajongí s sugí rzott, amelyet a szeretett Club irí nt és a benne sportolòk irí nt érezhetett.

  Meg voltam gyôzôdve, hogy egy taní ral vagy egy mí s értelmiségivel van dolgom.

  Azonban kellemesen csalòdtam. A pincér egyí ltalí n nem alí bbrendelt foglalkozí s. Ellenben. Sok embereket ismer meg. Sokfelé kell irí nyodnia. Nagyon nagy alkalmazkodí st kiví n szakmí ja.

  Valòjí ban honnan is vehette ezt a nagy lelkesedést és lelki erôt, hogy ilyen sok könyveket szerkezzen és ìrjon ?

  Szerintem ez csakis az alí zatosí gal magyarí zhatò. Elôször nem jutalmaztí k pénzel munkí jí t, hanem tiszteletbeli munkí t végezhetett. De gondolom megbecsültnek érezte magí t és munkí jí t egyarí nt. Meg vagyok gyôzôdve arròl, hogy egy ilyenfajta ember, ha megteheti és élete végéig nem kapna szeretett club-jí érti munkí jí ért fizetést, mégis folytatní .

  Mit tesz egy Ferencví rost ilyen népszerûvé ?

  Miért van olyan nagy szurkolòtí bora ? Mert népszerû ? Hí t akkor mért népszerû ?

  Nagy Béla ùr bizonyí ra ví laszt tudott volna adni erre a kérdésekre.

  Manapsí g, lehet, hogy mí sképp fogalmazott volna, de a lényeg bizonyí ra ugyanaz maradt volna.

 • Hát, szegény Nagy Béla, talán jobb is, hogy nem érte meg a 2006. júliusi Cashteleki-féle gyalázatos döntést. Igaza van Kispufinak, Neki is, Jenő bácsinak is a szí­ve szakadt volna meg, ahogy bennünk is eltört valami örökre. Világklasszis klubhoz méltó világklasszis krónikás, nyugodj békében!

 • Nyugodj békében Béla bácsi!
  Emléked örökre a szí­vünkben él!
  Lehet mondani, hogy a Fradi család egyik zászlóvivője voltál!!!!

 • Korszakos jelentőségű figurája a történelmünknek, áldás legyen az emlékén.
  Nyilván nem véletlen, hogy 2006 elején másfél hónap alatt elmentek egymás után, Jenő bácsi és ő. Ha még maradnak pár hónapot, azon a nyáron megszakadt volna a szí­vük. Talán jobb is, hogy nem élhették meg a teljes megszégyenülést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ