Máté János: 70

Máté János

A Pécsi Dózsából már válogatott játékosként került a Fradiba és két idényt húzott le zöld-fehérben. Első szezonjában az összes bajnoki találkozón pályára lépett, és Branikovits mögött a csapat második legeredményesebb játékosa volt tí­z bajnoki góljával. Az Egyetértés és a Haladás ellen is duplázni tudott.

A következő szezon a KEK menetelés éve volt. Kilenc találkozón lépett pályára, négy gólt is szerzett is kupagyőztesek nemzetközi sorozatában.

Máté és a labda is a kapuban

Cardiff Cityben a 90. percben jobb külsővel lőtte a csapat negyedik gólját. A Liverpool ellen 1-0-ás hazai vezetésnél az addig is lelkesen játszó csatár a 92. percben egy előrevágott labdával előbb kicselezte a védelmet, majd Clamence kapus mellett húzta el a játékszert, amit az üres kapuba gurí­tott. A találat előtti mozdulat később “kengurucsel” néven hí­resült el. Angliában a hónap góljának választották. Ez a találat a gólnélküli visszavágót követően a Ferencváros továbbjutását jelentette a Kupagyőztesek Európa Kupájában. A svéd Malmö ellen mindkét mérkőzésen a kapuba talált, a visszavágón az egyenlí­tő találatot lőtte az Üllői úton.

A szezon végén KEK második hellyel búcsúzott az üllői úti közönségtől, és a dr. Lakat Károly vezette Bp. Honvédba távozott.

A ’80-as évek közepén az FTC öregfiúk csapatát erősí­tette.

6 hozzászólás a(z) Máté János: 70 bejegyzéshez

  • A 80-as években alacsonyabb osztalyban játekvezetokent is mukodott Budapesten. Kedves, barátságos embert ismertem meg szemelyeben.Akkoriban az Örs vezér terén lakott.

  • A koleszos nevelőm!!Don Bosco koliban !:)

  • Isten éltesse Máté Janit, azért valamilyen archí­vumból előkerülhetne a liverpooli gól!!!

    • Jaj, bár láthatnám!!! Vicc, hogy akkoriban egy Liverpool-Fradit nem közvetí­tettek, és a visszavágót is csak 2 óra csúsztatással… egész délután befogtam a fülemet, hoy az utcai ordibálások se befolyásoljanak… Uramisten! Mennyire MÁS világ volt, minden szempontból… ma végignézhetek albán, vagy marokkói vagy brazil bajnokit, élő egyenesben…l akkor meg Vass István Zoltánt kiküldték a II. félidőt közvetí­teni (gondolom, az már ingyen volt), de AKKOR még volt magyar futball! Azért, nem beszélünk eleget róla, hogy ez az FTC történelmének egyik legnagyobb eseménye volt… EZ a Liverpool a következő 3 évben 3 európai kupát nyert -- akkoriban egyértelműen a világ legjobbja volt, mondom én, MU-rajongóként-, ergo: 73-79 között a Liverpool egyszer esett ki nk. kupából: A Ferencváros ELLENÉBEN! Hát, azért én büszke vagyok rá… mintha a mai Bayern a következő 5 évben egyedül a Fradival szemben esne ki.. Úgy-e, vicc?? Fiatal, 40 év alatti honfitársaim?

  • Nagyon jó center volt, sajnos Jenő bácsi néhányszor mellényúlt. Nem kell neki Máté, elég lesz neki Szabó Feri. Két év múlva már ő sem kellett… Máté Janicsra is igaz, aki egyszer elment a Fradiból, sosem tudta azt a formát hozni, mint amit nálunk… Páncsics, Máté, Szabó Feri, Kelemen Guszti, Giron, Vad Pista, Viczkó etc. Fordí­tva viszont nagyon sok játékos újjászületett nálunk, jobb lett, mint valaha. Pusztai, Szokolai, Hajdú József stb.

  • Jó csatár volt. Kár, hogy csak rövid ideig játszott a Fradiban, távozása után már nem volt a régi soha többé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
10.02. 16:30 m4 Sport
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport