McCabe: “Elérkezett az idő, hogy értékesí­tsem érdekeltségemet a Fradiban”

Kevin McCabe, brit üzletember, aki három évvel ezelőtt megmentette a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t a közelgő pénzügyi összeomlástól és vezető csapattá épí­tette ki azt, ma bejelentette, hogy üzleti partnert keres, aki segí­tséget nyújtana a Ferencváros Labdarúgó Zrt. fejlesztésének következő szakaszában.

McCabe kijelentette, hogy olyan megoldást sem utasí­t el, amelyben értékesí­ti a Ferencváros Labdarúgó Zrt. összes részvényét, amennyiben egy hozzá hasonló gondolkodású befektetőt talál, akit megfelelőnek és méltónak tart a Ferencváros Labdarúgó Zrt. történelméhez és örökségéhez.

Amióta McCabe megvásárolta a Fradit, kiemelkedő szerepet játszott a Ferencváros Labdarúgó Zrt. átalakí­tásában és átszervezésében, figyelme az üzlet sport oldalára irányult, mind a felnőtt csapat, mind az utánpótlás vonatkozásában, elérve a csapat NB1-be való visszakerülését.

A Fradi most már határozottan megszilárdí­totta helyzetét a magyar futball élvonalában és ebben a szezonban lehetőségünk van, hogy a 2011-es évben az európai mezőnybe kerüljön a csapat.

A fő fejlesztési tervek – a IX. kerület legforgalmasabb csomópontjában, amelyek magukba foglalják a Ferencváros Labdarúgó Zrt. új stadionjának megépí­tését – átütemezése vált szükségessé az európai gazdasági válság miatt, amely különösen hatással volt a pénzintézetekre és az ingatlan szektorra.

Az előzetes tervezési szerződés megkötése megtörtént és í­gy a projekt fennakadás nélkül folytatódhat, amint a bankok képesek lesznek hitelt nyújtani jól felépí­tett ingatlan projektekhez.

McCabe emlékeztetett mindenkit, hogy amikor 2007-ben átvette a Ferencváros Labdarúgó Zrt. irányí­tását, azzal a szándékkal tette (McCabe az origonak adott interjút, ahol részletesen beszélt a terveiről), hogy “visszaadja a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-t Magyarországnak”, de sajnálatos módon, 2009 és 2010 években a lehetséges magyar befektetőkkel lefolytatott tárgyalásokat és prezentációkat követően sem született részükről ajánlat.

McCabe a fentiek alapján egy olyan új, akár nemzetközi partnert keres, aki vele együtt közös tulajdonosává válna a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-nek és azután közösen irányí­tanák a futball üzletet vagy a másik lehetséges megoldás, hogy McCabe eladná a teljes érdekeltségét egy olyan befektetőnek, akit megfelelőnek és méltónak tart a Ferencváros Labdarúgó Zrt. történelméhez és örökségéhez, aki vállalni tudja a felelősséget a Ferencváros Labdarúgó Zrt. szükségleteivel és az illetékes hatóságok rendelkezéseivel összhangban.

McCabe azt állí­tja: “Habár sajnálattal teszem, de elérkezett az idő, hogy értékesí­tsem érdekeltségemet a Fradiban – részben vagy egészben – és remélem, hogy valaki, aki vagy magyar vagy erős magyar gyökerekkel rendelkezik, fellép és felelősséget vállal a Ferencvárosi Labdarúgó Zrt. irányí­tásában.”

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

* * *

A 2008 elején fizetett közel hétmilliárd forint dupláját kéri a futballklubért a skót tulajdonos, aki a héten közölte, árulja a Ferencvárost.

A csapat és az azzal járó ingatlanbefektetési lehetőség együtt 50 millió eurót, kb. 14 milliárd forintot érhet, mondta Kevin McCabe, a Ferencvárost áruló többségi tulajdonos a Financial Times-nak.

(Index)

3 hozzászólás a(z) McCabe: “Elérkezett az idő, hogy értékesí­tsem érdekeltségemet a Fradiban” bejegyzéshez

 • Zsolt,

  Nem elvitatva ki-ki érdemét, de ott sem történt pozitiv változás, ami nem pénz kérdése. Ismét elveszett két év, ismét nem tettek a Fradi jövőjéért semmit. Az, hogy ezután mi lesz …. Az, hogy nélküle nem lenne Fradi? Lehet. Igaz nélküle megmaradt minden olyan csapat, amelyek korábban is úsztak (Vasas, Újpest, Honvéd Videoton, igaz őket nem zárták ki) az adósságban. Ma már nyiltan lehet beszélni arról, hogy hol nincs pénz, és senki nem érdeklődik a licensz-kérdésről…

  Egy dolgot unok már nagyon: akárhogy és akármi történik ebben az országban, egy biztos: A Fradi labdarúgása rendre a legrosszabbul jön ki belőle.

 • Ebben most nem értünk egyet. 2008-ban még más volt a világ és más volt Magyarország is. Most olyan kiszorí­tó folyik az élet minden területén, hogy tényleg jobb innen menekülni annak, ki nem hajlandó beállni a sorba. Ettől még nincs lefutva ez ameccs, ahhoz túl sokat rakott a Fradiban, hogy csak úgy le tudjon lépni. Ezért remélem, hogy találni fog egy külföldi társat, mert a magyar vállalkozóknak még a szemük sem áll jó. Sajnálom, hogy ideáig fajult a dolog. Egyet azért nem szabad elfeledni. McCabe nélkül már nem lenne fRADI. Most lehet, hogy cserbenhagy minket, de ha igy lesz az kizárólag az üzleti érdekei miatt lesz. Én még azért reménykedem.

 • megmentette = “Természetesen ebben a koncepcióban az ingatlan is komoly szerepet játszik”.
  utánpótlás=”A Futball Akadémia része a fejlesztési tervünknek”
  visszaadja a zrt-t Magyarországnak=”amint minden tervezett átalakí­tás megvalósul (pl. megépült a stadion), szí­vesen vennénk, ha magyar tulajdonosai is lennének a klubnak”

  Zárójelben McCabe 2008 februári nyilatkozata. Ebben az országban mindenkit h.lyének néznek?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport