Meg akarnak egyezni Várszegivel is

Hazajött a Fradi – í­gy fogalmazott Orosz Pál azzal kapcsolatban, hogy a Ferencvárosi Torna Club szerdán visszavásárolta a futballklub részvényeit Kevin McCabe-től. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint ez az óriási lépés erősí­ti a klub egységét.

– Mit jelent a klub és a labdarúgó-szakosztály életében, hogy sikerült visszavásárolni a korábbi tulajdonostól annak tulajdonrészét?

– Újra hazajött a Fradi. Nagyon nagy dolognak tartom ezt, és elnökünknek, Kubatov Gábornak óriási szerepe van abban, hogy ez végre megtörtént. Ez a lépés erősí­ti a klub egységét, összetartását is, hiszen a labdarúgó-szakosztály eddig az egyesülettől úgymond különálló rész volt. Igazán szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennek az óriási dolognak a részese lehettem.

– A nagy hí­r bejelentésével derült ki az is, hogy önt megerősí­tették a vezérigazgatói székében. Számí­tott rá?

– Nagyon reméltem. Továbbra is igyekszem a legjobb tudásom szerint dolgozni, a lehető legnagyobb alázattal. Persze nem vagyok teljesen elégedett, mert az ősz folyamán voltak fájó pofonok is. Ilyen volt például a Magyar Kupából való kiesés.

– Mi lesz a klub kereskedelmi jogaival, amelyeket évek óta a korábbi tulajdonos, Várszegi Gábor birtokol? Azokat is igyekeznek visszavásárolni?

– Igen, úgy tudom, hogy a klubvezetés a lehető legrövidebb időn belül, tehát már januárban leül Várszegi Gáborral, hogy azok a jogok is visszaszálljanak az egyesületre. Azt hiszem, ezt a januártól hatályba lépő törvények lehetővé teszik.

– Nyilván örül a szurkoló a jó hí­reknek, de ezeken túl az is érdekli a drukkereket, hogy milyen lesz a csapat a tavasszal.

– Sok tárgyalás van folyamatban. Aláí­ráshoz közeli megállapodás előtt vagyunk a szegedi Batik Bencével, Orosz Márkkal, valamint Svájcból érkezik haza hozzánk Busai Attila. Szakmai igazgatónk, Détári Lajos a fiatalokat helyezi előtérbe, és ami szintén lényeges, sőt nagyon fontos, hogy a kiszemeltek magyar anyanyelvűek.

– A korábbi válogatott, Bodnár László átigazolása csak kacsa?

– Én nem tárgyaltam vele.

– Hogy alakul a csapat felkészülési programja?

– December 31-én, szilveszterkor az Üllői úti székházban koccintunk az új évi sikerekre. Ez régi hagyomány. A csapat január 10-én kezdi meg a felkészülést a szezonra. Az már teljesen biztos, hogy február elején az Egyesült Államokba utazunk felkészülési meccseket játszani, Detroitban és Dallasban is pályára lépünk. Vannak más lehetőségek is, de mivel még nem tények, í­gy azokról még nem szólnék.

– Mit vár a csapattól a tavasszal?

– Azt, hogy az első hat hely valamelyikén végezzünk. A távlati cél, hogy a következő szezonra kialakuljon egy olyan csapat, amely harcban lesz a bajnoki aranyért. A Ferencvárostól ez az egyetlen elvárható célkitűzés.

(Burkovits Ferenc, Magyar Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ