Mit í­r a Ferencvárosról Európa egyik legtekintélyesebb futballmagazinja?

Idén az első hat között kellene végeznünk – összegezte a Fradi céljait Craig Short, a csapat szakmai vezetője a világ legtekintélyesebb labdarúgó-szaklapjának tartott World Soccernek. A magazin márciusi számában a klub várható jövőjét boncolgatja.

Nyáron megkezdődhet az Üllői úti stadionkomplexum épí­tése a jelenlegi Fradi-pálya helyén, ha az 50 millió font értékű beruházás végre megkap minden szükséges engedélyt, a csapat azonban, amely majd belakja, csak a középmezőnyben bukdácsol, miután három év után visszatért az NB I-be – nyitja a “bukott óriásnak” titulált Ferencvárosról szóló cikkét a World Soccer munkatársa.

A szerző, Peterjon Cresswell emlékeztet: a projekt mögött álló brit ingatlanmágnás, Kevin McCabe 2008 elején vásárolta meg 8,6 millió fontért Magyarország legeredményesebb klubját, amelyet két évvel korábban gazdasági problémái miatt száműzött a másodosztályba a szövetség. A csapatnak tavaly végül sikerült visszakapaszkodnia az élvonalba, az eredmények azonban elmaradtak, í­gy Bobby Davisont az addig a tartalék és ificsapatot irányí­tó Craig Short vette át.

“Számomra ez komoly váltás, de nagyszerű lehetőség. A játékosok jól fogadták a dolgot; technikailag jól képzettek, egy brit edzőnek azonban meg kell acéloznia és mentálisan is formába hoznia őket” – magyarázta a klub szakmai vezetője. Azzal sem változott azonban sokat a helyzet, hogy Short ült le a kispadra: a Fradi hazai pályán 3-1-re kikapott a Diósgyőrtől, a hí­rek pedig ismét nem a játékról, hanem a pályára a mérkőzés közben berontó szurkolókról szóltak.

“Ironikus, de a játékosok jobban teljesí­tettek a zárt kapuk mögött játszott, nyugodtabb meccseken” – magyarázta Short, aki – cseppnyi túlzással – azt találta mondani, hogy a csapatnak ugyanezt a formát a büntetés lejárta után immár 10 ezer ember előtt kell hoznia. Short egy kissé talán nagyvonalúan becsülte meg a nézők számát – í­rja a szerző, felidézve, hogy a Ferencvárosnak a cí­mvédő Debrecen elleni mérkőzésére csupán 5 ezer fradista volt kí­váncsi.

A gyenge szereplés és az alacsony érdeklődés ellenére Kevin McCabe terveinek megvalósí­tása már nyáron megkezdődhet, az új Albert-stadion, valamint az azzal együtt épülő hotel, bevásárló- és fitneszközpont, valamint irodaház már 2012-ben megnyithatja kapuit.

A nagy tervekhez szép eredmények dukálnak, ám ahhoz, hogy a Ferencváros 1995 után újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, idehaza kell nyernie valamit. Ehhez a veterán csapatkapitány, Lipcsei Péter mellé olyan játékosokat igazolt, mint a korábban az Arsenalban szerepelt Paul Shaw, a Leedsben is megfordult Anthony Elding, illetve a Port Vale-ből érkezett Sam Stockley.

“Próbáltunk fiatalabb focistákat idehozni, de úgy tűnik, egy kicsit tartanak a dologtól” – fogalmazott Craig Short, aki terveit is elárulta. “Ebben a szezonban az első hat között kellene végeznünk. És aztán? Ki tudja?”

(Word Soccer via Inforadio)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
MK: FC Hatvan-FTC 09.19.15:00 M4 Sport
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ