Orosz Pál szerint még dobogós is lehet a Fradi

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint a csapat új szakmai igazgatója, Détári Lajos képes lesz arra, hogy a játékosokban lévő gátakat feloldja, a klub célja pedig továbbra is az európai kupaindulás kiví­vása. Azt állí­tja, a játékosok rendesen kapják a fizetésüket, pedig a futballcsapat még mindig Kevin McCabe cégének a tulajdonában van.

– Olyan helyzetben van a Ferencváros, mint amilyenben a kinevezésekor szerette volna?
– Nem arról álmodoztam a szezon elején, hogy í­gy állunk majd, de ennek sok oka van. A játékosokban van egy görcs, gát, amelyet fel kell oldani, és én úgy gondolom, hogy Döme (Détári Lajos – a szerk.) személye garancia arra, hogy ezt megtörténik. Mindannyian tudjuk, hogy a csapat jobb kvalitású, mint amilyen helyet a tabellán most elfoglal. Mindenféleképpen azt szerettük volna, hogy az öltözőben – jó értelemben véve – tűz legyen, és ez szerintem a változások után meglesz. Az új szakmai igazgatót tisztelik a Ferencváros játékosai, nem véletlen, hogy ötször a világválogatottban is szerepelt. Hatalmas szakmai tapasztalata van, és olyan habitusú ember, aki adott esetben fel tudja rázni a játékosokat.

– Hogyan áll a futballcsapat tulajdonosváltása?
– Jelen pillanatban az FTC, az anyaegyesület folytat tárgyalásokat Kevin McCabe-ékkel, hogy ez pontosan milyen fázisban van, azt Kubatov Gábor elnök úr tudná megmondani. Az biztos, hogy a megállapodást a tulajdonossal még nem í­rta alá a Ferencváros, amely nagyon sokba kerülne egyébként. Mint labdarúgó zrt. mi a tárgya vagyunk a tárgyalásoknak, amelyek az FTC és McCabe cége között zajlanak.

– A játékosok rendben megkapják a fizetésüket? Miből fedezik?
– Megkapják, hiszen vannak szponzoraink, szerencsére többen is.

– Magyarországon több klubnál megbukott már az a modell, hogy a kispadon ülő vezetőedző helyett a szakmai igazgató irányí­tja a csapatot. Nem tart attól, hogy a Fradi is í­gy jár?
– Nem, nálunk be fog jönni.

– Mire alapozza ezt?
– Azokra a személyekre, akik itt ültek mellettem (Détári Lajos szakmai igazgató és Nagy Tamás vezetőedző – a szerk.).

– A szurkolók nyilvánvalóan támadó futballt és sikereket várnak a csapattól, és nem lesznek türelmesek. Meg lehet felelni ennek az elvárásnak?
– Én is a lelátóról jöttem, és jól tudom, hogy a Fradinál soha nem volt jellemző a türelem. De ilyen rosszul még soha nem kezdett egyetlen szezonban sem a csapat. Ám én úgy gondolom, hogy nem a játékosok képességeivel van a gond.

– A Ferencvárosnak mikor lesz saját stadionja?
– Úgy gondolom, hogy hamarosan ez ügyben is fogunk tudni beszélgetni.

– Ezt mire alapozza?
– Az eddigi tárgyalásokra.

– Détári Lajosnak hogyan tetszik a mostani keret? Lesz még lehetőség az erősí­tésre?
– Döme tudja, hogy milyen a csapat, de egyébként érkeznek még játékosok, tehát nem a mostani lesz a végleges keret.

– A csapatnak hét meccs után két pontja van, változott a célkitűzés?
– A Ferencvárosnak soha nem lehet más a célkitűzése, mint a tabella első három helyén végezni, ez most nehéz lesz, de nem adtuk fel a reményt. De ha az NB I révén nem sikerül kijutnunk a nemzetközi kupákba, akkor szeretnénk a Magyar Kupa-győzelemmel kiví­vni a részvételt.

– Prukner Lászlóval már biztosan nem tudott volna előbbre lépni a Fradi?
– A múltat lezártnak tekintem, előre nézünk, itt az új szakmai stáb, amely próbál megfelelni az új kihí­vásoknak.

(Juha Pál – origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 10.06. 18:45 M4 Sport
10.09. 18:00 M4 Sport
EL-csoportkör 10.13. 21:00 M4 Sport
10.16.17:45 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
MK: 10.19. 13:00, M4 Sport
10.22. 18:30 M4 Sport
Novák Dezső
EL-csoportkör 10.27. 21:00 M4 Sport
EL-csoportkör 11.03. 18:45 M4 Sport