Rapos Béla

rapos-belaRapos az első hivatalos FTC-mérkőzés idején már a BTC tagja volt, ennek ellenére ebben az időszakban (1901 február – március) az FTC (a BTC és az FTC is benevezte a bajnoki mérkőzéseken részt vevő játékosai közé) és a MUE (1901 március) csapataiban is találkozhatunk a nevével.

Érdekesség, hogy a Criketterek elleni csapatból Rapos, Berán, Pokorny és Borbás korábban Kistétényben már együtt rúgta a labdát…

A kapuban és a hátvédposztokon is megforduló játékos a BTC 1901 és 1902 évi bajnokcsapataiban is szerepelt.

Az első bajnokcsapat tagjáról í­gy í­rt a Sport-Világ: “Rapos Béla (19 éves). Egyik legjobb játszója a második csapatnak, hol hátvédet szokott játszani. Ha első csapatban játszik, rendesen a goalban van a helye. Erőteljes játékos, hatalmas rúgásaival egyedül álló, egy gyöngéje van: a lassúság. Ha gyorsaságra és hirtelen elhatározásra szert tudna tenni, legjobb játékosa lenne Magyarországnak. 1899 óta tagja a B.T.C.-nak.”

Rapos még évekig a BTC tagja volt, de azért továbbra sem tudott ellenállni egy-egy másik egylet csábí­tásának. A Sport-Világ í­rja róla 1902 őszén: Az [MLSZ] intéző bizottsága Rapos Bélát (B. T. C.) október 18-ig a játékból eltiltotta, mert más csapatban is játszott, mint a melyik részére igazolva lett.”

A ’20-as évek elején a BTC amatőr trénere volt.

Klubjai: Kistétényi SE (1900), BTC (1900-), Pécsi Athletikai Club (1911-)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.20.20:00, M4 Sport
04.25. 17:00, M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ