Rázsó Mór

Rázsó Mór

Kitűnő képességű, ötletesen, könnyed stí­lusban játszó jobbszélső volt. Gyors elfutások után mesterien készí­tett  elő helyzeteket társai számára. A fürge Mucinak becézett játékos a közelharcokat kerülte.

Az Ékszerészek csapatától igazolt játékos a kapura nemigen jelentett veszélyt, mutatja az is, hogy a Fradiban négy év alatt mindössze 22 gólt szerzett. Egy gólja viszont sporttörténeti értékű: az Üllői úti pályán ő lőtte az első KK-gólunkat, amely egyben győztes gólt is jelentett: FTC-Admira 1:0! (1928. szeptember 14.) Ezen a meccsen egyébként csak mint tartalék szerepelt, végül beállí­tották – góljára í­gy emlékezett:

– Amikor már átmentem az osztrák halfon, láttam, hogy Franzl kifut elém. Hirtelen nagy nyugalom fogott el, nem is gondoltam arra, hogy gólt fogok lőni és nagyszerűen sikerült elcsí­pnem a pillanatot, amikor Franzl mellett be lehetett pöckölni a labdát a kapuba…

Rázsó külföldön is szerzett egy „halhatatlan” gólt: Montevideóban í­gy kezdődött az Uruguay elleni találkozó:

… a 6. percben Kohut jó labdával fut le, centerez és Rázsó öt méterről védhetetlen nagy gólt lő. Nagy csend, amely a nézőtéren honol…

A világszenzációt jelentő, Uruguay válogatottja elleni 3:2-es győzelmet elért ferencvárosi gárdában Rázsó is szerepelt, sőt a gólszerzés dicsőségét is élvezhette olimpiai bajnokok ellen, a Föld másik oldalán.

1930 őszén már a Nemzetit erősí­tette.

(Nagy Béla, Antal Zoltán és Hoffer József í­rásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-playoff: 08.18. 18:30, M4 Sport
EL-playoff: 08.25. 21:00, M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső