Sajtótájékoztató Máltán

A szabadnap délutánja egy sajtótájékoztatóval kezdődött, ahol Kevin McCabe részvételével a Ferencváros a máltai edzőtáborozásról, a klub rövid és hosszútávú terveiről beszélt. Kevin McCabe elsőként fejezte ki örömét, hogy a Ferencváros csapata ilyen ideális környezeteben és körülmények között készülhet a tavaszi szezonra. Köszönetét fejezte ki továbbá Máltának, illetve a Maritim hotelnek.

Berki Krisztián elmondta, hogy a tavalyitól eltérően idén két hétre jött a csapat edzőtáborba, amely nagy mértékben segíti a felkészülést.

Dave McCarthy vezérigazgató helyettes kiemelte a jelentőségét a hétfő délelőtt lezajlott programunknak, melynek lényege, hogy a klub elkötelezetten foglalkozzon az utánpótlás korú fiatalokkal, betekintést nyújtva egy futballklub mindennapi életébe. Hangsúlyozta továbbá, hogy a magyar mezőnyben kiemelten jónak számít, ha a téli idényben ideális körülmények között, négy edzőmérkőzéssel készülhet egy csapat a szezonra.

Craig Short vezetőedző szerint olyan tapasztalt és fiatal játékosok kombinációjára van szükség, akik megfelelnek majd a szurkolók és a bajnokság elvárásának. A jelenlegi játékosok jól felkészültek, a mostani edzőtáborban inkább a kondícióra és a taktikára, és nem utolsó sorban a csapatépítésre helyezik a hangsúlyt.

Ron Reid sportigazgató kiemelte, hogy ebben a téli időszakban nagyon fontos, hogy füvön tréningezhetnek. Az edzőmérkőzéseken minden meccsen más-más összeállítású csapatot szeretne a pályára küldeni, hogy felmérje, a játékosok miként teljesítenek mérkőzésszituációban.

A sajtótájékoztató zárásaként Dave McCarthy örömmel jelentette be, hogy 1,5 éves szerződést kötöttek Justin Haber máltai kapussal, aki a következőket nyilatkozta a bejelentést követően: „Életem egyik legboldogabb napja ez, mert mindig az volt az álmom, hogy egy külföldi csapatban bajnokságot vagy kupát nyerhessek, és szerintem ehhez most minden adott a Ferencvárosnál.”

(FTC Press)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST