Short távozik nyártól

Az FTC Labdarúgó zRT közleménye.

Az FTC Labdarúgó Zrt. sajtóközleményben tudatja, hogy Craig Short menedzser a következő szezonban elhagyja a Ferencváros csapatát.

A 2010/11.évi klublicenc szabályzat személyügyi része ugyanis kimondja, hogy csak az a klub kaphat licencet, aki olyan edzőt alkalmaz, aki pro edzői képesítéssel rendelkezik. A szabályzat kimondja, hogy a vezetőedző az a személy, aki a merkőzés előtt /közben/ és után a sajtó rendelkezésére kell, hogy álljon. A szabályzat pontosítása és az MLSZ állásfoglalása a vezetőedző feladatköreiről egyértelművé tette, hogy a későbbiekben nem alkalmazható az a formátumú edzői munka, amely jelenleg – több más klubbhoz hasonlóan – a Ferencvárosnál is működik. Természetesen a Ferencváros menedzsmentje a háttérben már korábban megkezdte az egyeztetéseket, hogy a problémát megfelelően, előírás szerűen kezelje, hiszen a szabályok egyértelműen fogalmaznak.

Kevin McCabe pénteki látogatása alkalmával döntés született, hogy Craig Short nem lehet a Ferencváros vezetőedzője a következő bajnoki idényben, ìgy a szezon végén távozik és visszaköltözik Angliába. A hátralévő 5 bajnoki mérkőzésen továbbra is Craig Short a szakmai munka felelőse.

A menedzser eddigi munkájával az FTC Labdarúgó Zrt. vezetése természetesen elégedett, a döntésnek semmilyen futball szakmai vonatkozása nincsen. Nagyon örülünk, hogy egy ilyen kvalitású ember tartozik a Fradi-családhoz, és a klub sok sikert kíván számára a folytatáshoz. Reméljük hírnevünket a jövőben messze viszi Európa minden tájára.

FTC Labdarúgó Zrt. vezetősége

– Mostantól az angol kollégákkal az a feladatunk, hogy megtaláljuk azt a szakembert, aki irányíthatja a csapatot – mondta Berki Krisztián (29), az FTC Labdarúgó Zrt. elnök-vezérigazgatója. – Arról nem tudok mit mondani, külföldi vagy magyar lesz-e az illető. A klub nem kíván tovább “vészmegoldással” élni, olyan szakembert keres, aki papíron is megfelel a feladatnak. A Ferencváros angol tulajdonossal, biztos háttérrel nem engedheti meg magának, hogy továbbra is kiskapukat keressen – jegyezte meg Berki, aki arra nem tudott határidőt mondani, hogy mikorra kell edzőt találniuk. – Az érkező szakember véleményét ki kell kérnünk a keret kialakításakor, az lenne a szerencsés, ha az átigazolási szezon kezdetére megtalálnánk az új trénert. A csapatnál a szezon végén határozzák meg, hogy mi legyen az új bajnokságban a cél. – Tavaly a stabilizációt tűztük ki célul, ami sikerült, de tény, az FTC nem lépett előre – utalt arra a klubvezető, hogy ő sem elégedett a csapat jelenlegi helyezésével.

*

Öt fordulóval a bajnokság befejezése előtt közölték Craig Shorttal, a Ferencváros edzőjével: a nyártól már más irányítja a csapatot. Az angol szakember eddig tizenhárom mérkőzésen ült az FTC kispadján, és a múlt heti, Újpest elleni meccsig a tavasszal még veretlen volt együttese. A szakítás ok: a vezetőedzőnek nincs megfelelő képesítése.

– Ki és mikor közölte önnel, hogy vége, a nyártól már nem ön az edző?

– Az Újpest elleni mérkőzés előtt két órával Dave McCarthy, a klub vezérigazgató-helyettese mondta a rossz hírt. Semmi különöset nem tett hozzá, illetve annyit, hogy azért nem tudják meghosszabbítani a szerződésemet, mert nincs meg a pro licences végzettségem.

– Úgy tudom, már beiratkozott a tanfolyamra.

– Így igaz, és a nyáron el is kezdem. De a következő bajnokságtól már megszigorították az előírásokat, és csak olyan szakember ülhet az NB I-es csapatok kispadján, akinek megvan ez a végzettsége.

– Hallottam egy olyan verziót, hogy az angol tulajdonos, Kevin McCabe azért nem hosszabbítja meg a szerződését, mert ön választotta ki a téli erősítéseket, és a csapat nem hozta sem játékban, sem eredményben az elvárt szintet. Mit szól ehhez?

– Azt, hogy ez kitaláció. Meggyőződésem, ha a Ferencváros mostani játékoskerete már tavaly nyártól a rendelkezésünkre áll, a csapat ott lenne az első öt hely valamelyikén. Elismerem, magyar viszonylatban a Debrecen és a Videoton játékoskerete kiemelkedik, de náluk sokkal jobbak az anyagi lehetőségek, mint a többi együttesnél.

– Egyetért azzal, hogy a Ferencvárost magyar viszonylatban középcsapatnak lehet tekinteni?

– Ezzel azért vitatkoznék, mert amióta én irányítom a Fradit, tizenhárom meccset játszottunk, és csak egyszer találtunk legyőzőre.

– Akkor úgy kérdem: mit gondol, a Fradi idegenlégiósai, tisztelet néhány kivételnek, megütik a Ferencváros szintjét?

– Erről pedig az a véleményem, hogy akik a nyáron vagy most, a télen érkeztek, mindenképpen jobb futballisták, mint akik mondjuk egy évvel korábban itt futballoztak. Nem tudom, hogy a tulajdonos hogyan tervezi a jövőt, sajnos ez már nem az én asztalom. Mégis szerintem a nyáron folytatódik majd a csapatépítés, és jövőre mindenképpen dobogós helyet várnak el a Ferencvárostól. Ezt én így gondolom, de ismétlem, hozzászólásom nem sok van ehhez.

– Távozásával azok az idegenlégiósok, akik az ön kedvéért jöttek az Üllői útra, szintén mehetnek?

– Nem tudom. Ezt tőlük kellene megkérdeznie.

– Mihez kezd Angliában?

– Mindenképpen munkát kell keresnem, ám az azért megszépíti a hazatérést, hogy Angliában él két lányom, és huszonkét hónapja nem sűrűn láttam őket. Mondhatom azt is, hogy büszkén, emelt fővel távozom az Üllői útról, és ha meghívnak, mindig nagyon szívesen jövök majd Budapestre, mert nagyszerű embereket ismertem meg itt. És nem csak a sportban.

(FTC Press, Blikk, Magyar Hírlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 02.29. 19:30 FTC-DVSC (TV:M4 Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST