Szigeti Oszkár

Szigeti Oszkár (1933. szeptember 10., Miskolc – 1983. május 6.) a DVTK válogatott védője 1958-ban egy alkalommal kapott helyet a legjobbak közt. Az erős fizikumú, kitűnő hátvéd rendszerint a védelem tengelyében szerepelt. A válogatottban a balhátvéd helyén játszott.

Pompásan rúgott és fejelt, kitűnően helyezkedett, jól szerelt. Fegyelmezett, higgadt, megbízható játékával csapatának nagyon értékes tagja volt. Külön dicséretet érdemel példás sportszerűsége és klubhűsége.

Szigeti Oszkár egyike volt azoknak a játékosoknak, akik először szerepeltek az újjáalakult Fradi ellen. 1956. december 9-én Diósgyőrött lépett pályára a Gulyás – Mátrai, Kispéter, Ombódi – Szabó, Dékány – Kertész, Orosz, Láng, Borsos, Fenyvesi és csereként, Dalnoki összetételű csapat és győzött 3:1-re 10 000 néző előtt. A mérkőzés után Szigetit kölcsönkérték a ferencvárosi vezetők és az Újvidékre utazó keret tagja lett, így a Kinizsi korszak után az egyike volt azoknak a játékosoknak, akik ismét FTC feliratú dresszben léphettek pályára. A túrán négy mérkőzésen lépett pályára és ez első Fradi-gól az ő átadásából született.

Élete végéig a Diósgyőrért dobogott a szíve.

A Kinizsi-korszak után, a Fradi Jugoszláviai túráján ők viselték először az “FTC” feliratos mezt. Állnak (balról): Szigeti (DVTK), Mátrai, Buzánszky (Dorog), Gulyás, Dalnoki. Elől: Kertész, Fenyvesi, Dékány, Varga J. (Dorog), Ombódi, Orosz (fotók: File László gyűjteményéből)

(Antal Zoltán és Hoffer József írásainak felhasználásával)

3 hozzászólás a(z) Szigeti Oszkár bejegyzéshez

  • Bocsánat, Imre bácsi, az az 1957. dec. 17. az nem 1956. dec. 17.? Tudom, hogy igen, és csak elütés lehetett …

  • Játékos pályafutását csatárként kezdte, én először még balösszekötőként láttam játszani. Nevéhez fűződik az első “újrafradi” gólpassz: 1957. december 17-én az ő átadásából lőtte Fenyvesi vezető gólunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
Aranylabda: 50 éve Albert Flórián volt a világ legjobbja
Hírfolyam
OLDALAK
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FACEBOOK:
HOST
FOTELSZURKOLÓ