„Tanári etűdök” az öltözők világából V.


Holnap a Tempó Fradi Alapí­tvány átadja Toldi Géza felújí­tott sí­rját.

– Ez hogyan kapcsolódik sorozatunkhoz? – kérdezhetik a kedves olvasók.

Lakat és Toldi már Szegeden együtt játszott, majd a a Fradiban is találkozott pályafutásuk egy félidő erejéig (ezt a búcsú mérkőzést Nagy Béla nem tekintette hivatalos mérkőzésnek, í­gy a játékosok – Lakat, Toldi, Sárosi… – statisztikájában sem szerepel), és az anekdota szerint a fiatal és nagyon tehetséges Lakat egy szókimondó, bájos hölgy segí­tségével indult el a sikerek csillagaival kikövezett úton.

***

— Nagyon jól kijöttem a szegediekkel. Lakat Karcsi is akkor került be a csapatba. Egy kicsit a feleségem révén is. Nagyváradon játszottunk, a szállóban Markovits Szilárd kihirdette a pályára lépő csapatot. Meghallotta a mindenhová velünk utazó feleségem az összeállí­tást. Nagyon felcsattant, hogy a tehestéges Lakat miért nem játszik?! Egy szónak is száz a vége: feleségem rábeszélésére az elnök megváltoztatta az eredeti csapatot és í­gy Lakat is a küzdőtérre léphetett. ,,Hálából” Lakat Karcsi egy olyan nagyszerű mérkőzést játszott. . . És ahogy a feleségem „í­gérte” Lakattal győzött a szegedi csapat Nagyváradon! Ettől az időtől kezdve Lakat helye nem volt vitás a csapatban.

Toldi Géza
(1941)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső