„Tanári etűdök” az öltözők világából V.


Holnap a Tempó Fradi Alapítvány átadja Toldi Géza felújított sírját.

– Ez hogyan kapcsolódik sorozatunkhoz? – kérdezhetik a kedves olvasók.

Lakat és Toldi már Szegeden együtt játszott, majd a a Fradiban is találkozott pályafutásuk egy félidő erejéig (ezt a búcsú mérkőzést Nagy Béla nem tekintette hivatalos mérkőzésnek, így a játékosok – Lakat, Toldi, Sárosi… – statisztikájában sem szerepel), és az anekdota szerint a fiatal és nagyon tehetséges Lakat egy szókimondó, bájos hölgy segítségével indult el a sikerek csillagaival kikövezett úton.

***

— Nagyon jól kijöttem a szegediekkel. Lakat Karcsi is akkor került be a csapatba. Egy kicsit a feleségem révén is. Nagyváradon játszottunk, a szállóban Markovits Szilárd kihirdette a pályára lépő csapatot. Meghallotta a mindenhová velünk utazó feleségem az összeállítást. Nagyon felcsattant, hogy a tehestéges Lakat miért nem játszik?! Egy szónak is száz a vége: feleségem rábeszélésére az elnök megváltoztatta az eredeti csapatot és így Lakat is a küzdőtérre léphetett. ,,Hálából” Lakat Karcsi egy olyan nagyszerű mérkőzést játszott. . . És ahogy a feleségem „ígérte” Lakattal győzött a szegedi csapat Nagyváradon! Ettől az időtől kezdve Lakat helye nem volt vitás a csapatban.

Toldi Géza
(1941)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 05.31. 21:05 PFLA-FTC (M4Sport)
Következik: 06.07. 21:05 FTC-DVTK (TV:M4Sport)
Következik: 06.10. 21:05 Paks–FTC (Tv: M4Sport)
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST