Testvérek a Fradiban

Már a kezdet kezdetén is ott szorgoskodtak az FTC megalakulásánál a Gabrovitz és a Békés testvérek. Aztán majd minden évtizedben találunk testvéreket a ferencvárosi összeállí­tásokban.

Az első időkben: Gabrovitz Emil, Gabrovitz Kornél (hátvédek), Békés Géza, Békés Antal (fedezetek), Malaky Mihály, Malaky János (csatárok), Weinber József (kapus), Weinber János (fedezet), Rumbold Gyula (hátvéd), Rumbold Károly (csatár), Blum Zoltán (fedezet), Blum Miklós (csatár).

A húszas években: Takács Géza (hátvéd), Takács II. József (csatár), Nikolsburger Rezső (csatár), Nikolsburger Miklós (hátvéd), Lyka Rezső (csatár), Lyka Antal (fedezet). Hunglerből három is játszott a Fradiban! Jóska csatár, Imre fedezet, János hátvéd volt.

A harmincas években: Dr. Sárosi György (csatár, fedezet), Sárosi Béla (fedezet), Kohut Vilmos (csatár), Kohut József (csatár), Kohut Vili öccse egyébként „csak” az FTC amatőr csapatban játszott.

A negyvenes években: Csanádi Árpád (fedezet), Csanádi Ferenc (hátvéd) – ő is csak a második csapatban szerepelt.

Az ötvenes években: Henni Géza (kapus), Henni Miklós (hátvéd).

A hatvanas években: Dr. Fenyvesi Máté és Fenyvesi József csatárok.

A hetvenes években: Ebedli Zoltán (középpályás), Ebedli Ferenc (védő) valamint Mészöly József (védő) és Mészöly Pál (középpályás).

A kilencvenes években Vincze Ottó (középpályás), Vincze Gábor (védő) valamint dr. Koch Róbert (középpályás) és Koch Tamás (csatár).

A kétezres években az FTC történetében először ikerpár is szerepelt a csapatban: Nagy Sándor és Nagy József (védők).

*

Apák és fiúk

Albert Flórián és ifj. Albert Flórián; Hajdú József és Hajdú Attila; Nyilasi Tibor, ifj. Nyilasi Tibor (csak a tartalékban szerepelt) és Nyilasi Bálint; Pölöskei Gábor és Pölöskey Péter; Szergej Kuznyecov és ifj. Szergej Kuznyecov

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ