Új tervek, új remények

„El a sablontól! Ez a jelszó vezette Mészáros József edzőt, amikor a felkészülésnek az eddigiektől eltérő módját választotta. Nyolc napon át vidéken tartózkodtak játszottak Rakamazon, Szerencsen, Ózdon. Sátoraljaújhely volt a tulajdonképpeni központ, innen utazgattak el és ide tértek ismételten vissza. Ebben a városban tartották edzéseiket is, mégpedig naponta kétszer és természetesen itt is mérkőztek. Vajon miért választotta a felkészülésnek ezt a módját? Mészáros edző ezt í­gy indokolta:

— Elég sokáig elhúzódott az idény, a KK-ban, a VB-n szereplő játékosaink hosszú ideig távol voltak a csapattól. Rendbe kellett hozni sorainkat. Ennek a célnak tökéletesen megfelelt ez a vidéki tartózkodás. Kirándulásokat is tettünk, s az idegfáradtságot sikerült kipihenniök a játékosoknak. Át kellett menteni a tavaszi formát és meg kellett ismerni az új játékosokat is. A közös együttlét, a vidéki edzőmérkőzések során erre alkalmas volt.

A csapat nyugodtan készülődött, de izgalmat okozott a Ferencváros első VVK nevezése.

Honti György, az MLSZ főtitkára:

— Megütközéssel szereztünk tudomást arról, hogy az FTC nem szerepel a VVK sorsolásban. Nem tudjuk, mi lehet ennek az oka. A VVK-ra május 21-ig lehetett nevezni, mi május 14-én elküldtük a Ferencváros nevezését.

Ez Baselbe tudomásunk szerint a nevezési időben meg is érkezett. A főtitkár megemlí­tette, hogy az MLSZ máris elküldte levelét, amelyben tiltakozott az FTC mellőzése miatt s kérte a Ferencváros besorolását.

A VVK Bizottság a szeptember 11-i barcelonai ülésen pótolta mulasztását és ellenfélhez „juttatta” csapatunkat. Az FTC első VVK ellenfele az NSZK-beli Victoria Köln együttese lett.”

(július 23.)

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 12.09. 21:00 M4 Sport
12.12. 16:30 m4 Sport
12.18. 14:45 m4 Sport
01.26. 19:00 m4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ