Valamikor nevettünk rajta…(J)

Vándor Kálmán

VÁNDOR KÁLMÁN:

A magyar labdarúgás gunyoros-humoros-hézagpótló,
a szurkolók nélkülözhetetlen kis ábc-je

Játékvezető. Szép lehet, jó lehet, de okos nem! Bármit csinál, valakinek biztos nem tetszik. Dühödten szidják, s ez neki örömet okoz. Szadista? Nem! De lehet, hogy fradista . . .

JAGUÁR: magyar labdarúgó soha nem engedheti meg magának, hogy ezt az autómárkát válassza rövid idegenlégiós pályafutása végén. Neki maximum a BMW, ami nem rossz, de nem is száguld úgy, mint a Jaguár. S különben is, nálunk bal oldali a kormány.

JÁTÉKOS: játékra hajlamos, játszadozni szerető fiatal, aki úgy érzi magáról, hogy Maradona tehetségével rendelkezik, s ennek megfelelően viselkedik, amí­g a pályára nem lép. A labdát azonban nem tudja úgy kezelni, mint bálvány képe, s ezért nem sikerülnek a megmozdulásai. Ez őt egyáltalán nem zavarja abban, hogy a mérkőzés végén újra Maradonát játsszon. Mert „olyan” játékos …

JÁTÉKVEZETŐ - (karikatúra: Dluhopolszky László)

JÁTÉKVEZETŐ: jobb hí­ján futballmérkőzést vezet. A labdarúgás nélkülözhetetlen hibaforrása. Néha jobban tenné, ha kecskét vezetne.

JELZŐ: nyomdafestéket nem tűrő szó a játékvezetői tevékenység minősí­tésére. Szóhasználat: partjelző.

JENŐ: a Ferencváros edzőjének, Dalnokinak a keresztneve. A magyar futballtörténelemben, Puha vagy, Jenő! formájában örökre bevésődött. Kemény, mint a kő. Kérdezzék csak meg Ebedlit…

JOGSZABÁLY: nekem mindent, neked semmit!

JÓ LÁBAK: a középcsatárnak ragyogó lábai voltak. Kí­mélte is őket! …

JOLLY JOKER: aki a zöld gyepen és a fehér asztalnál egyformán használható. Páldául: Garaba, Détári…

JÓSOL: a mérkőzés előtt az újságí­róknak jövendőt mond. Két góllal nyerünk, hármat lövünk, biztos győzelem stb. A mérkőzés után nem található, különben sem ő mondta azt, amit az újságí­ró leí­rt.

JÖVEDELEM: kiszámí­thatatlan. Alapfizetés, prémium, lakás-hozzájárulás, ingyen beutaló, soron kiutalás, pótdí­j nélkül. Helyszűkében nem folytathatom…

JUTALOM: más néven: prémium. Kiváló teljesí­tmény, klubhűség, gólerősség anyagi elismerése. Kaphatja elveszett tárgy visszaszolgáltatója is. Elveszett pontokért csak a kedvenceknek jár. Titokban.

Részletek:
Vándor Kálmán
GÓL, VOLT, GÓL NEM VOLT… cí­mű könnyvéből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ