Valamikor nevettünk rajta…(J)

Vándor Kálmán

VÁNDOR KÁLMÁN:

A magyar labdarúgás gunyoros-humoros-hézagpótló,
a szurkolók nélkülözhetetlen kis ábc-je

Játékvezető. Szép lehet, jó lehet, de okos nem! Bármit csinál, valakinek biztos nem tetszik. Dühödten szidják, s ez neki örömet okoz. Szadista? Nem! De lehet, hogy fradista . . .

JAGUÁR: magyar labdarúgó soha nem engedheti meg magának, hogy ezt az autómárkát válassza rövid idegenlégiós pályafutása végén. Neki maximum a BMW, ami nem rossz, de nem is száguld úgy, mint a Jaguár. S különben is, nálunk bal oldali a kormány.

JÁTÉKOS: játékra hajlamos, játszadozni szerető fiatal, aki úgy érzi magáról, hogy Maradona tehetségével rendelkezik, s ennek megfelelően viselkedik, amíg a pályára nem lép. A labdát azonban nem tudja úgy kezelni, mint bálvány képe, s ezért nem sikerülnek a megmozdulásai. Ez őt egyáltalán nem zavarja abban, hogy a mérkőzés végén újra Maradonát játsszon. Mert „olyan” játékos …

JÁTÉKVEZETŐ - (karikatúra: Dluhopolszky László)

JÁTÉKVEZETŐ: jobb híján futballmérkőzést vezet. A labdarúgás nélkülözhetetlen hibaforrása. Néha jobban tenné, ha kecskét vezetne.

JELZŐ: nyomdafestéket nem tűrő szó a játékvezetői tevékenység minősítésére. Szóhasználat: partjelző.

JENŐ: a Ferencváros edzőjének, Dalnokinak a keresztneve. A magyar futballtörténelemben, Puha vagy, Jenő! formájában örökre bevésődött. Kemény, mint a kő. Kérdezzék csak meg Ebedlit…

JOGSZABÁLY: nekem mindent, neked semmit!

JÓ LÁBAK: a középcsatárnak ragyogó lábai voltak. Kímélte is őket! …

JOLLY JOKER: aki a zöld gyepen és a fehér asztalnál egyformán használható. Páldául: Garaba, Détári…

JÓSOL: a mérkőzés előtt az újságíróknak jövendőt mond. Két góllal nyerünk, hármat lövünk, biztos győzelem stb. A mérkőzés után nem található, különben sem ő mondta azt, amit az újságíró leírt.

JÖVEDELEM: kiszámíthatatlan. Alapfizetés, prémium, lakás-hozzájárulás, ingyen beutaló, soron kiutalás, pótdíj nélkül. Helyszűkében nem folytathatom…

JUTALOM: más néven: prémium. Kiváló teljesítmény, klubhűség, gólerősség anyagi elismerése. Kaphatja elveszett tárgy visszaszolgáltatója is. Elveszett pontokért csak a kedvenceknek jár. Titokban.

Részletek:
Vándor Kálmán
GÓL, VOLT, GÓL NEM VOLT… című könnyvéből

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
EL-csoportkör 2019
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
HOST