Valamikor nevettünk rajta…(M)

Vándor Kálmán

VÁNDOR KÁLMÁN:

A magyar labdarúgás gunyoros-humoros-hézagpótló,
a szurkolók nélkülözhetetlen kis ábc-je

Mazochista. Pénzt fizet azért, hogy bosszankodhasson, önmagát sanyargatja a lelátón, hogy a játékosok gondtalanul élhessenek.

MAJDNEM: jobb egy biztos majdnem-vereség, mint egy kétséges majdnem-győzelem.

MAGYAR M: a futballvilágban a Bozsik-féle Honvéd és az aranycsapat ötösfogatát nevezték el í­gy a külföldi sajtóban. A két hátravont összekötő karmester és a három „kihegyezett” ék elhelyezkedését fejezi ki a pályán.

MARAD: nem Maradona rövidí­tése. Az a játékos marad, aki az átigazolási időszak utolsó napján megkapja azt, amit kért, de amit nem akart megadni első szóra. Mert volt egy másik jelölt is. De az többet kért!

MEGEGYEZÉS: a 22-es csapdája. A két csapat megállapodott, hogy döntetlenre játssza a mérkőzést. A szövetségi ellenőr nem!

MEGEMLÉKEZÉS: a klub fennállásának hetvenötödik évfordulója alkalmából rendezett barátságos mérkőzésen a megbeszélt döntetlen érdekében történt felrúgást követő, a nézőtérre kihallatszó szavak a hátvéd kedves feleségéről.

MEGETTE: előbb a csatár cselét, aztán saját körmeit, végül a maradék pénzét is. Egyesületet keres.

MEGSZOKÁS - (karikatúra: Dluhopolszky László)

MEGHAJLÁS: vigyázat, a pályán szándékosan eltúlzott meghajlással vagy a bí­rónak vagy a közönségnek mutatjuk fenekünket! Tetszetősebbek a széttárt karok. Ha ütemesen nem hajlí­tgatjuk őket…

MEGKORONOZÁS: Pelé jelöltetni kí­vánja magát a brazil államelnöki tisztségre. De hogy lehetne egy király — O’Rey — köztársasági elnök?

MEREDEK: a mélységében továbbí­tani a labdát, hogy az előretörő játékos az ellenfél kapujához legközelebb vehesse át. A meredek átadásnál csak a meredek hazaadás gólveszélyesebb: Ha a kapus már futott a kapujából…

MINDENKI: hivatkozási forrás, a pontos cí­m megjelölése nélkül. Kifogásnak is autentikus, sőt mi több: ellenőrizhetetlen. Az újságí­rói találgatások kedvenc bevezetése: „Mindenki azt beszéli. . .”

MOZI: csak néz, mint a moziban — mondják a kapusra, ha állva marad, amikor vetődnie kellene. Főszerepben a labda. A szünetben perecet árulnak.

MUNKA: a legsúlyosabb fenyegetés a pályán. Nem tévesztendő össze a termelőmunkával, mert az edzésekre vonatkozik.

MÜESÉS: a labda elvesztését az ellenfél szabálytalan szerelésének igyekszünk feltüntetni. Teátrális produkció, amit a bí­rók többnyire honorálnak.

MŠ°VELTSÉG: … és mit tud Győr városáról? Horváth Ede!

Részletek:
Vándor Kálmán
GÓL, VOLT, GÓL NEM VOLT… cí­mű könnyvéből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ