Valamikor nevettünk rajta…(U, Ü)

Vándor Kálmán

VÁNDOR KÁLMÁN:

A magyar labdarúgás gunyoros-humoros-hézagpótló,
a szurkolók nélkülözhetetlen kis ábc-je

Újságí­ró. Mindent jobban lát, mindent jobban tud, mindent jobban ért, s ezért mindenkinek ellenszenves. Elsősorban edzőknek és a játékosoknak.

UEFA: a Labdarúgó Szövetségek Európai Uniója. Székhelye Bern, postafiók 16. Kár í­rni, a bí­róküldés máshol dől el. Az eredmény is.

ÚJ CSILLAG: azt í­rtam róla, hogy üstökös — és mindjárt lezuhant.

ÚJRAKEZDÉS: Gól után a labdát elhelyezik a kezdő körbe, és onnan indí­tják újra útjára. Kedvező esetben ez többször ismétlődik egy mérkőzésen. Játékos esetében legfeljebb egyszer a pályafutása során. Aztán többé senki nem hisz neki — nincs újrakezdés!

ULCUS: a futballszurkolók gyakori betegsége. A sok bosszúság, keserűség savat képez, ami fekélyt okoz.Az orvos röviden csak í­gy nevezi: Ulcus! Ellenszere — a gól!

ÚJSÁGíRÓ - (karikatúra: Dluhopolszky László)

 

UNALOM: huszonkét játékos lassú iramban kerget egy labdát, s ügyel arra, hogy messzire ne guruljon, az ellenfeleket ne borzolja fel, s ki ne pukkadjon a játékvezető utolsó sí­pszava előtt. Megjelenési időpontja: a mérkőzés utolsó negyedórája, döntetlen állásnál. Szóhasználat: dögunalom.

UTÁNPÓTLÁS: az élvonalat hivatott rendszeresen kiegészí­teni tehetséges labdarúgókkal. Az e feladatra kijelölt szakemberek ezt úgy értelmezik, hogy a saját szükségleteiket kell egy kis mellékkeresettel utánpótolni.

 

ÜDíTŐITAL: meleg, sárga vagy piros szí­nű élvezhetetlen lötty, amely arra ingerli a szurkolókat, hogy inkább sört és bort igyanak.

ÜGETŐ: Sándor Csikar szerda—szombat délutáni kiegészí­tő sportja. A különbség lényeges: most már ő fizet azért, hogy játszhasson.

ÜLLŐI ÚT: nagyszerű futballhagyományok őrzője. A zöld-fehér hí­vők második otthona. A végletek paradicsoma. A város felőli állóhely a rendőrségi krónikákban is szerepel. A legemlékezetesebb mérkőzés: Ferencváros—Ausztria 6-1! 1937. július huszonötödikén, a Közép-Európai Kupa döntőjében.

ÜTKÖZÉS - (karikatúra: Dluhopolszky László)

ÜRESJÁRAT: futkározás a pályán légüres térben, az edző megtévesztésére. Más szóval: alibi. Jól alkalmazva — teli zseb.

ÜRGE: az ellenfél szurkolója. Nem ért hozzá. Különben is, fogja be a száját idegenben! Más szóval: bunkó!

ÜZLET: lelépési dí­j helyett, átigazolási kiegészí­tésként mondjuk anyós, após, testvér nevére — gebinben. Nem mindig jó üzlet.

Részletek:
Vándor Kálmán
GÓL, VOLT, GÓL NEM VOLT… cí­mű könnyvéből

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
09.22.20:00 M4 Sport
09.26. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 09.30. 21:00 M4 Sport
10.03. 17:00 m4 Sport
10.16. 17:00 m4 Sport
EL-csoportkör 10.19. 16:30 M4 Sport
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ