Varga István György

A Törekvésben kezdte pályafutását, majd vándorbotot vett a kezébe, és Olaszországba távozott.

Az FTC az olasz Prato csapatától igazolta le. A robbanékony, gyors csatár a VAC elleni bajnoki mérkőzésen nagy sikerrel mutatkozott be: 4 gólt szerzett!

Ő volt az első ferencvárosi játékos, aki első bajnoki meccsén négy gólt szerzett … A „Fekete Varga”, ahogy Pluhár István, az első magyar sportriporter, a haja miatt elnevezte, azonban csak 1926 nyaráig játszott az Üllői úton.

A profizmus bevezetése után a Bocskaihoz ment, s ott lőtte még három évig a gólokat.

Pályafutását Újpesten fejezte be.

(Nagy Béla írásainak felhasználásával)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Hát, pl. róla sem hallottam még sohasem … EZÉRT IS fantasztikus a honlapotok, hogy “szerénységre” tanítsa az embert … 🙂 Mindig azt hiszem (nagyképűen), hogy mindent tudok a Fradi múltjáról … azután elolvasom egy cikketeket, és kiderül, hogy SEMMIT! Micsoda játékos lehetett, aki 4 góllal indított! Akár Juhász Pista, jól emlékszem? Utána kellene nézni, a világon hány ilyen volt! Mert Messi, CR, Maradona, Pelé, Puskás biztosan nem! Summa summarum, ha utána a Bocskai -akkori- ragyogó csapatában játszott, akkor nem lehetett rossz futballista …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

    TFU_20020100_Fma_001 - 0018
OLDALAK
Ranglisták és statisztikák:
Következik: 11.24.18:00 FTC-ZTE (TV:M4sport)
Következik: 11.28.18:55 EL csoportkör FTC-Espanol (TV:Sport1)
VVK 50 – A kupasiker 14 legszebb pillanata
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső Utánpótlás Emléktornák
FACEBOOK:
HOST