VARGAZOLI

bocsak_miklos-vargazoli

Miért kellett volna nekem Varga Zoltánnál beszélnem ahhoz, hogy megí­rjam róla a könyvem? – kérdez vissza a kiváló í­ró. – Hány életrajz született Napóleontól Hitlerig anélkül, hogy Napóleonnal és Hitlerrel beszéltek volna?” Milyen igaz! Más kérdés, hogy Napóleon és Hitler már régen halottak voltak, amikor történetüket papí­rra vésték. De akkor sem lett volna jobb a helyzet, ha az í­róknak még életükben sikerül a közelükbe férkőzni.

Nehezen képzelhető el ugyanis, hogy mondjuk a tavaszi hadjáratra készülő Bonaparte fogadja a kor Végh Antalját és mindjárt be is avatja őt a legkényesebb kérdésekbe: mi a stratégia, hogyan vélekedik Kutuzovról, kik lesznek az előretolt csatárok és mit szól mindehhez Mária Lujza?

Napóleonnal és Hitlerrel ellentétben viszont itt él közöttünk egy szőke hajú, szemüveges férfi, a magyar futball egyik legendás figurája, aki e sorok í­rásakor még a Ferencváros vezetőedzője, de akinek jövője bizonytalanabb, mint Napóleoné volt az orosz hadjárat vagy éppen a Waterlooi csata előtt. Az a Varga Zoltán, akiről a minap könyv született anélkül, hogy Varga az í­rót látta, ismerte volna, hogy egyszer is beszélt volna vele. Ha egy ilyen könyvre van igény, talán van egy olyanra is, amiben Varga Zoltán is hozzászólhat – a saját életéhez…

Szerző: Bocsák Miklós
Kiadta: Paginarum Kiadó – 1997

3 hozzászólás a(z) VARGAZOLI bejegyzéshez

  • Biztos igazad van .Több évtizedes hüség után még mindig fontos a fradi nekem,de gondolkozom a bérlet vételén.Az utobbi idöszakban nem okozott örömet a csapat játék képtelensége és szürkesége.Boszankodni a TV elött is rossz

  • Csak nekünk kedves sznico! A Fradi már csak a szurkolók számára fontos, bár lassan az sem a régi. De vajon hol vannak a mai Varga Zolik? Nyilasi Tibik? Vajon miko lesznek megint újra ilyen egyéniségek a Fradiban? Talán soha. Nagyot változott a világ és nem biztos, hogy előre mutatóan.

  • Nagyon ugy fest hogy megint kell várnunk 50 évet ,hogy zoli zsenialitását megközelitő focista a fradiba igazoljon.Ma mindenkit a Vidéki foci mindennen átgázoló és lenyuló sport politika oltálára tesznek. A fRADI SENKINEK NEM FONTOS!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
BL-selejtező: 08.09. 20:00, M4 Sport
08.14.20:00 M4Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső