Vasárnap avatják fel Mátrai Sándor szobrát Orosházán

Mátrai Sándor

Mátrai Sándor

Az orosházi Berta József Labdarúgó Közhasznú Alapí­tvány az év elején kezdeményezte, hogy Orosházán szobrot állí­tsanak a nagyszénási születésű, az Orosházi Kinizsiben 1946 és 1952 között futballozó nyolcvanegyszeres válogatott labdarúgónak, a 2002-ben elhunyt Mátrai Sándornak.

Az összefogás eredménnyel járt, május 30-án vasárnap 16 órakor a Mátrai Sándor Stadionban felavatják az egykori kí­váló labdarúgó szobrát, a nagyszénási kötődésű Csák Attila szobrászművész alkotását.

Az avatás után 17 órakor az Orosházi Öregfiúk csapata a Ferencváros Öregfiúk ellen barátságos mérkőzésen lép pályára. A zöld-fehérek keretében olyan egykori kí­válóságok találhatók, mint Telek András, Keller József, Ebedli Zoltán, Bánki József, Máté János, Limperger Zsolt, Vincze Ottó, Hrutka János, Takács László, Wukovics László, Ifj. Albert Flórián.

A hazai együttes edzője Szűcs Ferenc lesz, aki a szoborállí­tás egyik kezdeményezője. A keretben többek között ott található Ölei Dezső kapus, Raffai János, Rábai Gábor, Bogdán Gyula, Papp Imre, Lovas Béla, Pisont István, Kvasznovszky József.

beol.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső
FOTELSZURKOLÓ