Verebes, a mágus

koltai_gabor-verebes_a_magus

… Ez a Verebes tud valamit! A pszichológián túl is, a testanyag legrejtettebb szerkezetét. Azt, hogy ki mennyit fusson edzésenként, mikor legyen mind a tizenegy ember védő és mikor legyen támadó, vagy mikor ossza meg magát négy-öt funkció szerint a csapat.
Ez a Verebes tud összeveszni, tud nemet mondani, tud homlokon csókolni és tud nagyon hűséges maradni.
Ez a Verebes nem veti meg a pénzt, de azt is tudja, a játékosnak legalább akkora szüksége van rá, mint neki. Ismeri az ország gazdasági szerkezetét, de nem téveszti össze az amatőr és profi jelzőket, nem hagyja, hogy szólamokkal elfedjék a valóságot.
Kecskemétről Székesfehérvárra ment, onnét Győrbe, Győrből az MTK-hoz és az MTK-tól Magyarországhoz szegődött. Remélem, útja a szabad szellem, egy autonóm ember széles, tiszta útjaként marad meg a magyar sport gidres-gödrös tájain, és nem keresztelik át visszafelé is érvényesí­tett, gáncsból és gondatlanságból születő bukások és kudarcok, Verebes „kálváriájává”…

HERNÁDI GYULA

Szerző: Koltay Gábor
Kiadta: Szabadtéri Szí­npadok Igazgatósága – 1987

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • József Attila azt í­rta volt, hogy tudnillik “az igazat mondd, ne csak a valódit”. Ennek a könyvnek az ajánlója első látszatra az igazat í­rja -- de hogy nem járnánk -e jobban a valódival…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Novák Dezső
OLDALAK
01.27. 18:30 m4 Sport
01.30. 20:00 M4 Sport
02.06.17:15 M4Sport
MK: 02.09. 20:00 M4 Sport
02.19. 19:30 m4 Sport
02.26. 19:30 m4 Sport
FOTELSZURKOLÓ