1900.XII.23. FTC – Újpesti FC 2:1 (edzőmérkőzés)

Ferenczvárosi Torna-Club 2:1 győz Újpesti Football-Club ellen.

1900. december 23., 14:00, Soroksári út, FTC – Újpesti FC 2:1 (1:1)
vezette: Malaky
FTC: Gabrovitz, Barna, Kőhalmi
Újpesti FC: Bodor, Pozsonyi, Dinics, Ugró, ?
Gól: Bodor (öngól), ? illetve ?

A Ferencvárosi Torna-Klub az Újpesti Football-Klub I. csapatával vasárnap délután 2 órakor tartja idei utolsó mérkőzését külső Soroksári-uti pályáján. Villamos közlekedés a közvágóhidi végállomásig. Belépő jegy nincs, csak a rendes pályalátogatási tréningjegy váltandó.

(Budapesti Hí­rlap)

Budapest, deczember 23.

Az 1900. évi budapesti mérkőzések befejezője volt e match, mely a F. T. C. soroksári-úti pályáján folyt le a közönség nagy érdeklődése mellett. A millennáris pálya közönségének számos törzsalakját láttuk ez alkalommal a Ferenczvárosiak pályáján. Ezt örömmel kell konstatálnunk, mert ebből egyrészt az látszik, hogy nálunk ma már a footballnak oly biztos közönsége van, melyet a hideg és fagy se képes vsszatartani, másrészt pedig az, hogy a Ferenczvárosi Torna-Club egy éves szorgalmas, czéltudatos működése alatt a reklám nagy dobja nélkül is képes lett a pesti sportközönség szélesebb rétegeiben érdeklődést kelteni maga iránt.

A játék eredményének realí­tását nagyban gátolta a megfagyott, sí­kos talaj. Az első goalt az Újpestiek csinálják, bal csatáruk lehozván a labdát, azt a kapu felé rúgja; a kapus kiszalad a nyugodtan guruló labda elé, de a sí­kos talajon csúszik és a labda lábai között gurul a kapuba. Felállás után a Ferenczvárosiak kiegyenlí­tik az első goalt. Élesen lövik a labdák a kapura; Bodor visszaakarja rúgni, de a magasan repülő labdának csak az alját érinti, mire az védhetlenül pattan a kapuba. A második félidőben ismét változatos, szép játék folyik a két csapat közt, miközben a ferenczvárosiak egy újabb goallal a győzelmet a maguk részére biztosí­tják.

Az Újpestiek közül különösen Bodor és Pozsonyi váltak ki, kiket a Magyar Úszó-Egyesület I. csapatának is kiváló játékosaiként ismer a pesti közönség, továbbá Dinics és Ugró; a Ferenczvárosiak közül Gabrovitz szerzett magának osztatlan elismerést ez alkalommal feltűnően szép, biztos rúgásaival, továbbá Barna és Kőhalmi.

Biró Malaky volt.

(Sport-Világ)

Szezonsáró football-match. Az esztendő utolsó football-mérkőzését a Ferencvárosi Torna- Klub és az Újpesti Football-Klub I. csapatai tartották meg tegnap a soroksári-uti versenypályán. Eredmény 2 goal a F. T. K. javára.

(Pesti Napló)

Az esztendő utolsó football mérkőzését a Ferencvárosi Torna Klub és az Újpesti Football Klub I., csapatai tartották meg tegnap a soroksári-uti versenypályán. Eredmény 2:1 a F.T.K  javára, mégpedig az első félidőben 1:1, a második félidőben 1:0 eredménynyel.

(Budapesti Hí­rlap)

Egy hozzászólás a(z) 11101101100ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ