1901.II.10. BTC – FTC 5:1 (edzőmérkőzés)

A magyar football-bajnokság mérkőzései fogják megnyitni a football-szezont és pedig az elsőosztályú csapatok közti mérkőzések. Február 10-én a B. T. C. áll szemben a Ferencvárosi T. C.-bal. Valamennyi mérkőzés a csömöri-úti pályán fog lefolyni.

Budapesti Torna-Club I. 5:1 győz Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.
Budapesti Torna-Club II. 3:1 győz Ferenczvárosi Torna-Club II. ellen.

1901. február 10., 15:00, Millenáris, BTC – FTC 5:1 (3:1)
vezette: Gilly (MFC)
BTC: Rapos – Stobbe II., Harsády – Lucius, Ordódy, Skrobák – Cservenka, Buda, Guttmann, Róka, Ray
FTC: Taffel – Berán, Pethő – Horn, Békés, Schwarz – Malaky J., Malaky M., Pokorny, Horváth, Borbás
Gól: Ray (2), Róka, Buda, Guttmann illetve Borbás

Az uj footballszezon megnyitó mérkőzése a két első klasszisu csapat, a Budapesti Torna-Klub és a Ferencvárosi Torna-Klub találkozása lesz a csömöri-uti versenypályán. Vasárnap, február 10-én délután a II-ik csapatok, délután pedig az első csapatok mérik össze erejöket. Mind a két mérkőzés rendkí­vül érdekesnek í­gérkezik, különösen ha az időnek nem lesz beleszólása.

(Budapesti Hí­rlap)

Budapest, február 10.

Az idei kemény tél után az első kedvező alkalmat felhasználták footballjátékosaink és a B. T. C. és F. T. C. érdekes mérkőzést küzdöttek ki a csömöri-úti pályán. A játéktér nagyon siralmas állapotban volt és az előző napok esőzései s a hó olvadása folytán támadt vizet nem bí­rta a homokos talaj magába szí­vni, minek folytán pocsolya és sár bőven volt a pályán a játékosok nagy bosszúságára.

Az első csapatok mérkőzését a második csapatoké előzte meg. Ebben a mérkőzésben a B. T. C. csapata mindvégig határozott fölényben volt és 3:1 győzött. Biró Iszer Károly (B. T. C.) volt.

Délután 3 órakor állottak fel az első csapatok alábbi összeállí­tásban:

B. T. C. csapata. Kapuvéd: Rapos. Hátvédek: Stobbe II., Harsády. Fedezetek: Lucius, Ordódy, Skrobák. Csatárok: Cservenka, Buda, Guttmann, Róka, Ray.

Ferenczvárosi T. C. csapata. Csatárok: Borbás, Horváth, Pokorny, Malaky M., Malaky J. Fedezetek: Schwarz, Békés, Horn. Hátvédek: Pethö, Berán. Kapuvéd: Taffel.

Az első félidőben a Ferenczvárosiak játszottak széllel. Térfelükön szárazabb volt a talaj, mí­g a B. T. C. térfelében nagy sár volt, különösen a kapu előtt.

Az első negyedóra nagyon változatos képet nyújtott és úgy látszott, hogy a Ferenczvárosi T. C. csapatának javulásáról keringő hí­rek megfelelnek a valóságnak. Ekkor azonban a kép megváltozik, B. T. C. erősen támadni kezd és Ray többször leszalad a labdával az ellenfél kapujához. A többszöri támadás végre meghozza az első sikert a B. T. C.-nak, Ray berúgja a labdát a kapuba. Új felállás után a Ferenczvárosiak támadnak, Harsády azonban hatalmába kerí­ti a labdát, Raynek leadja, a ki azt Rókához passzolja és ő általa másodszor jut a labda a Ferenczvárosiak kapujába. A B. T. C. erélyesen támad tovább is, Ray rálő a kapura, a labdát azonban kivédik, Ray azonban hatalmába kerí­ti és megszerzi csapatának a harmadik goalt. B. T. C. ezután újra támad, miközben Malaky J.-hoz jut a labda, a ki azt sebes rohammal leviszi a B. T. C. kapujáig és beadja középre a labdát. A labda egyideig a kapu előtt ideoda vándorol, végre Borbás útján bejut a B. T. C. kapujába. Az első félidőben több eredményt egyik fél sem ért el és í­gy 3:1 végződik a játék B. T. C. javára.

A második félidőben határozott fölénynyel játszik a B. T. C. csapata és a játék állandóan a – F. T. C. térfelében folyik. Az állandó támadás közben lövés lövést követ a kapura, ezeket azonban részben a kapuvéd kivédi, részben a kapu mellett mennek el kettő kivételével, melyeket Buda és Guttmann lőnek a kapuba.

Biró Gilly (M. F. C.) volt.

A játék lefolyása azt a benyomást keltette, hogy mindkét csapatnak előnyére vált a két hónapi szünet, különösen a F. T. C. mutatott jobb formát, mint őszi mérkőzései alkalmával.

Megjegyezzük, hogy ez a mérkőzés csak egyszerű mérkőzés jellegével birt, nem tartozott a bajnoki versenyek keretébe, mivel nem volt a szövetségnek bejelentve, sem a játékosok bejelentése a machek napjáig egyik egylet részéről sem történt meg.

*

A B. T. C. II. és F. T. C. II. február 10-iki mérkőzésére vonatkozólag illetékes helyről azt a felvilágosí­tást kaptuk, hogy annak a két kapitány közös megegyezése folytán nem volt rendes mérkőzés jellege, a mennyiben a F. T. C. nem állí­thatta ki teljes csapatát, mert három játékosának az I. csapatok mérkőzésénél kellett játszatnia.

(Sport-Világ)

A csömöri-uti versenypályán tegnap délután volt az első football-verseny, nagy közönség előtt. A Ferencvárosi Torna-Klub állott szemben a Budapesti Torna-Klubbal. A második csapatok délután egy órakor, az első csapatok pedig délután három órakor küzdöttek az óriási sárban, a mi természetesen nagyban akadályozta a játékot. Mindkét első csapatban többen tűntek ki ügyes játékukkal, í­gy a ferencvárosi csapatban Borbás Gáspár bal szélső csatázó. Kitűnt még Horváth kapitány, Malaky Mihály csatázó, Schwarz elővédő és Berán hátvédő. A Budapesti Torna-Klub első csapatában jó volt Ray és Buda csatázó, Ordódy elővedő és Harsády hátvédő. Az eredmény a második csapatnál egy goal ellen három a Budapesti  Torna-Klub javára, az első csapatoknál pedig egy goal öt ellen ugyancsak a Budapest Torna-Klub javára. Versenybí­ró Gilly (M. F. K.) volt.

(Budapesti Hí­rlap)

Tegnap mérkőzött a Budapesti Tornaklub a Ferencvárosi Tornaklub csapatával a csömörí­-uti versenypályán. A tartós eső és hó a kitűnő pályát teljesen feláztatta és a mérkőzés eredményét rendkí­vül befolyásolta. A küzdelem a B . T . K . I. csapatának fölényes győzelmével végződött, amennyiben 5 goalt ért el az ellenfél 1 goaljával szemben. Az I. csapatok mérkőzését a második csapatok küzdelme előzte meg. Eredmény a B. T. K, javára 3:1 goal.

(Pesti Napló)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ