1901.IX.8. Budapesti Ramblerek – The Ramblers 3:2

Budapesti Ramblerek 3:2 győznek a bécsi »The Ramblers« ellen.

Ma a budapesti Ramblerek Bécsben játszanak a bécsi Ramblerekkel. A match junius 29-dikén 0:0 eldöntetlen maradt a két csapat közt, í­gy a mostani mérkőzés is erős küzdelemre nyújt kilátást, bár a bécsi pálya a bécsi csapatnak biztosí­t némi előnyt.

(Sport-Világ, 1901. szeptember 8.)

1901. szeptember 8., –:–, Bécs, Bécsi Ramblerek — Budapesti Ramblerek 2:3 (2:1)
vezette: Geo Fuchs
Bécs: Pekarna — Wagner, Wachuda — Eipel, Roland, Blooncy — Zander, Hübl, Redfern, Schönewolf, Hoffmann
Budapest: Rapos — Harsády, Skrobák — Róka, Ordódy, Pozsonyi — Kovács, N. Other, Pokorny, Guttmann, Buda
Gól: Hübl (20.), Zander (42.) illetve N. Other (23., 89.), Pokorny (78.)

Bécs, szeptember 8.

A magyar football-sportnak nem várt dicsőséget szerzett a budapesti Ramblerek bécsi  szereplése. Váratlan volt a győzelem, mert bár a junius 30-iki budapesti mérkőzésük alkalmával örömmel tapasztaltuk a magyarok fölényét, most mégis alaposnak látszott a félelem, hogy e második találkozás alkalmával a bécsiek saját pályájukon osztrák bí­róval könnyen fogják magukhoz ragadni a győzelmet; annál is inkább, mert a budapestiek most a tavaszinál gyengébb csapatot állí­tottak ki. Most ugyanis a következő játékosok mentek föl Bécsbe: kapus: Rapos, védők: Harsády és Skrobák, fedezetek: Róka, Ordódy és Pozsonyi, csatázók: Kovács, N. Other, Pokorny, Guttmann és Buda, tartalék: Borbás és Schwartz.

Ezzel szemben a bécsiek a következő csapatot állí­tották ki: Pekarna — Wagner, Wachuda — Eipel, Roland, Blooncy — Zander, Hübl, Redfern, Schönewolf, Hoffmann

Biró: Geo Fuchs volt.

A bécsiek nyerik a jobb pályát hátszéllel, í­gy a magyarok kezdik a játékot, de a csatársor fejetlen játéka miatt csakhamar a magyarok területére vándorol a labda és általában az első félidőben többnyire ott is marad, mert ha a magyar védelem jól is működik, a csatársor azonban sohasem tud hosszabb ideig ura maradni a helyzetnek, támadásaikat Wagner és Wachuda hamar visszaverik. A 20-ik perczben esik az első goal, mikor Hoffmann off side leszalad a labdával és azt közvetlen a kapu elé passzolván Hübl belövi. 3 percz múlva kiegyenlí­tődik e goal N. Other éles lövését Pekarna nem tudván jól megfogni, kezéből a földre esik s onnan lába között a kapuba gurul a labda. A 42-ik perczben megcsinálják a bécsiek második goaljukat Rapos rászalad a labdát hozó Redfernre, össze rúgnak és a labda a két láb közül oldalt perdül 2—3 méterre, Rapos és Redfern egymásra buknak, mialatt Zander kényelmesen gurí­tja be a labdát a nyilt kapuba.

A második félidőben egészen megfordí­tott képet mutat a játék. Ordódy tüzes játéka az egész csapatot felvillanyozza és olyan tempó diktál, hogy a bécsiek csakhamar kifáradnak és csak ritkán tudják visszaterelni a játékot a kapujok elől. A 33 ik perczben Pokorny egy gyönyörű lövéssel megszerzi csapatának a ki egyenlí­tő goalt. Erre a magyarok még nagyobb tűzzel játszanak, a csatársorra alig lehet ráismerni oly szépen működik. A folytonos támadás eredménynyel jár, mert 1 perczczel a befejezés előtt a Róka által szépen előreküldött labdát N. Other védhetlenül belövi a bécsi kapuba, í­gy a magyaroké lesz a győzelem 3:2 eredménynyel.

Még csak azt jegyezzük meg, hogy a biró mí­g az első félidőben számtalan jogos felháborodásra adott alkalmat, addig — úgy látszik a magyarok elkeseredett kifakadásainak hatása alatt — a második félidőben teljesen pártatlanul í­télkezett.

(Sport-Világ, 1901. szeptember 15.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ