1901.VI.30. Budapesti Ramblerek – Bécsi Ramblerek 0:0

sv-18990416-2Budapesti Ramblerek és a bécsi The Ramblers 0:0 eldöntetlen.

Vasárnap (junius 30) d. u. 5 1/2 órakor [a csömöri-uti pályán] nemzetközi football-mérkőzés a bécsi és budapesti Ramblerek közt.

A bécsi »The Ramblers« csapata: Nauss. Leuthe, Wagner. Roland, Steiner, Shires. Hoffmann, Schönewolf, Redfern, Albert, Taurer.
A budapesti Ramblerek csapata: Other. Harsády, Berán. Pozsonyi, Ordódy, Fey. Buda, Borbás, Guttmann, Minder, Kovács.

A bécsi csapat körülbelül a teljes bécsi válogatott csapat, mí­g ez épen nem mondható a budapestiekről. Ha a bécsi csapat tényleg a bejelentett összeállí­tásban fog játszani, úgy győzelme több, mint valószí­nű.

(Sport-Világ, 1901. június 30.)

1901. június 30., 17:30, Millenáris, Budapesti Ramblerek — Bécsi Ramblerek 0:0
vezette: Pösztinger Nándor (B. T. C. és Óbudai T. E.)
Budapest: Bádonyi (B. T. C.) — Harsády (B. T. C ), Berán (F. T. C.) — Pozsonyi (Ujp. T. E.), Ordódy (B. T. C.), Fey (Bp. Sp. C.) — Buda (B. T. C.), Róka (B. T. C.), Guttmann (B. T. C.), Minder (B. T. C), Kovács (F. T. C.).
Bécs: Nauss (W. A. C.) — Wagner (Cricketer), Haller (W. A. C.) — Rosenfeld (W. F. C. 98.), Steiner (W. A. C.), Hübl (Cricketer) — Dettelmeyer (W. A. C.), Schönewolf (Cricketer), Hoffmann (Cricketer), Studnicka (W. A. C.), Taurer (W. A. C,)

Budapest, junius 30.

A két Rambler-csapat játéka szépszámú közönséget vonzott ki, a mely a szezon végén valóban érdekes küzdelemben gyönyörködött és megnyugvással győződhetett meg arról, hogy a magyar footballjátékosok játéknivója semmiben sem  áll a bécsiek mögött, a mi minden esetre örvendetes jelenség.

A csapatok lényegesen más összeállí­tásban állottak ki, mint múlt számunkban jeleztük és ezért közöljük mindkét csapatnak tényleges összeállí­tását.

Budapesti Ramblerek csapata: Bádonyi (B. T. C.) — Harsády (B. T. C ), Berán (F. T. C.) — Pozsonyi (Ujp. T. E.), Ordódy (B. T. C.), Fey (Bp. Sp. C.) — Buda (B. T. C.), Róka (B. T. C.), Guttmann (B. T. C.), Minder (B. T. C), Kovács (F. T. C.).
Bécsi »The Ramblers« csapata: Nauss (W. A. C.) — Wagner (Cricketer), Haller (W. A. C.) — Rosenfeld (W. F. C. 98.), Steiner (W. A. C.), Hübl (Cricketer) — Dettelmeyer (W. A. C.), Schönewolf (Cricketer), Hoffmann (Cricketer), Studnicka (W. A. C.), Taurer (W. A. C,)

A sorsolásnál a választás jogát a bécsiek nyerik és a napot hátban választják. Eleinte a bécsiek támadnak, a budapesti csapat sikeres védekezése után azonban csakhamar ez a csapat lép fel támadólag. Az első félidő nagyon változatosan folyik le, mindkét csapat gyönyörűen támad és igen ügyesen védekezik.

A második félidő elején túlnyomóan a budapestiek támadnak, később változik a helyzet, a félidő vége felé újból a budapesti csapat veszi fel a támadó szerepét és az utolsó negyedórában állandóan ostromolja a bécsi kaput, melyben Nauss kapuvéd olyan játékot produkál, a milyet Budapesten még nem láttunk. A legveszélyesebb helyzetekben bámulatos hidegvérrel dolgozik és pillanatig sem tétovázik a legkétségesebb helyzetekben sem. E közben a bécsiek is megkí­sérlik a győzelem megszerzését és néhány veszélyesnek látszó lerohanást kí­sérelnek meg a budapestiek kapujához, a kedvező alkalmat azonban vagy elszeleskedik vagy pedig a budapesti kapuvéd ügyes védelme hiúsí­tja meg a csatárok támadását.

E közben véget ér a játék, a nélkül, hogy egyik csapatnak is sikerült volna positiv eredményt elérnie.

Az egyes játékosok mindkét csapatban jól játszottak, az összjáték is kielégí­tő volt. A mit gyengének találtunk, az a csatárok határozatlansága volt az utolsó pillanatban a budapesti csapatnál és a fedezetsor játéka a bécsieknél.

Biró Pösztinger Nándor (B. T. C. és Óbudai T. E.) volt.

(Sport-Világ, 1901. július 7.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ