1902.III.16. Challenge Cup, FTC – BSC 3:1

Ferenczvárosi Torna-Club I. 3:1 győz Budapesti Sport-Club I. ellen.
(Challenge-Cup előmérkőzése.)

1902. március 16., 16:00, Soroksári út, FTC – BSC 3:1 (3:0)
vezette: Bartos Árpád (BAK)
FTC:
BSC:
Gól: Borbás, ? illetve ?

Challenge Cup és bajnoki mérkőzés. Vasárnap délután két érdekes mérkőzés lesz a soroksári-úti pályán. Az egyik, mely 2 órakor kezdődik, a Posta- és távirda, tisztviselők bajnoki mérkőzése lesz az Újpesti Torna Egyesület ellen. Ezt követi 4 órakor a bécsi Cricketterek Challenge Cupjáért való küzdelem, mely a Ferencvárosi Torna Club és a Budapesti Sport Club I. csapatai közt fog lefolyni. Kétségtelen, hogy vasárnap a legtöbb sportélvezetet a ferencvárosi pálya fogja nyújtani, mert egy alkalommal két érdekes küzdelem megtekintésében lesz része a sportközönségnek. E két mérkőzés egy trainingjegygyel tekinthető meg, melynek ára 60 fillér.

(Pesti Hí­rlap, Budapesti Hí­rlap)

1902. márc. 16.

A Cricketterek Challenge Cupjére bevezetett négy magyar egyesület két előmérkőzése közül egyiket múlt vasárnap tartotta meg a F. T. C. és a B. S. C. a soroksári-úti pályán. A játékosokat sem szél, sem nap, sem eső nem akadályozta munkájukban, í­gy teljes tudásukat fejthették ki; minélfogva az érdekesnek í­gérkezett match tényleg szépen indult, mindkét csapat nagy fürgeséggel  és szép összjátékkal igyekezett a győzelmet kiví­vni. Ha a F. T. C fölénye állandóan látszott is, mit az első félidő eredménye 3:0 is mutat, mindazon által a játék elég változatos  volt, mert a B. S. C. is kivette részét többször a támadásból.

A második félidőben a többször és veszélyesebben támadó fél ismét a F. T. C., most azonban az ellenfélnek rendkí­vül szépen védő kapusa, vagy ha ő nem, a balsors a legbiztosabbnak látszó goalokat is meghiúsí­tja, mí­g végre egy szép kombináczióval keresztülvitt támadás után újra bent van a labda a B S. C. kapujában; ezt azonban a biró off sidenak minősí­ti. Ettől fogva a B. S. C. folytonosan off side és fault kiabálásokkal igyekszik terrorizálni a birót, sőt ha nem itél teljesen a kí­vánságuk szerint, alkudoznak, czivakodnak vele s ebben a nézőközönség közt álló klubtársaik teljes kórusa kiséri őket, a mellett lassankint úgy átcsapnak a durva játékba, hogy a jóí­zlésű közönségnek az a része is, mely előbb még élvezettel nézte az ő játékukat is, teljesen ellenök fordul és elitéli őket s több játékosuk kiállí­tását követeli a bí­rótól.

A játék vége felé tagadhatatlanul izgalmas, pár másodperczig tartó kapu előtti támadás meghozza a B. S. C. egyetlen goalját. Biró Bartos Árpád (B. A. K.) volt.

(Sport-Világ)

A soroksári-uti pályán ma délután négy órakor a Ferencvárosi Torna-Klub és a Budapesti Sport-Klub mérkőzött a Challenge-Cup-ért. Mindkét csapat a legjobb játékosait állí­totta ki. Mindjárt a játék elején a Ferencvárosi Torna-Klub emberei erős lerohanással levitték a labdát és Borbás berúgta az első gólt, a mit a ferencvárosiak részéről még kettő követett. A Budapesti Sport-Klub emberei az első félidőben egy gólt sem rúgtak. Az eredmény az első felidőben 3:0 a Ferencvárosi Torna- Klub javára. A második félidő elején a Budapesti Sport-Klub játékosai rúgtak egy gólt. Ebben a félidőben több gól egyik részen sem volt. Az eredmény a második félidőben 1:0 a Budapesti Sport-Klub javára. A végső eredmény 3:1 a Ferencvárosi Torna- Klub javára. — E mérkőzést megelőzőleg a Postások és az Újpesti Torna-Egyesület mérkőztek egymással. Az eredmény 4:0 a Postások javára.

(Budapesti Hí­rlap)

A vasárnapi labdarugó versenyek eredményei. Vasárnap délután több labdarugó verseny volt a fővárosban… A Postások és az újpesti torna egyesület a soroksári úti pályán mérkőzött. Eredmény 4:0, az újpestiek javára. A Ferencvárosi tornaklub s a Budapesti sport-klub mérkőzésének eredménye 3:1 a ferencvárosiak javára.

(Pesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ