1902.XI.2. FTC – BTC 0:2

Budapesti Torna-Club I. 2:0 eredménynyel győz a Ferenczvárosi Torna-Club I. ellen.
Szövetségi dí­j. Budapesti Torna-Club II. győz Ferenczvárosi Torna-Club II. ellen 2:1 eredménynyel.

1902. november 2., 15:00, Millenáris, FTC – BTC 0:2 (0:2)
vezette: Schuberth Ernő
FTC: ? – Berán, ? – ?, ?, ? – Braun, Fekete, ?, ?, Borbás
BTC: Lucius, Blassy, Buda, Román, Róka, Ordódy, Skrabák, ?
Gól: Buda, Román
Jók: Berán, Borbás, Fekete illetve Róka, Ordódy, Skrabák

Jövő vasárnapon a B. T. C. és a Ferenczvárosiak csapata fog mérkőzni a millenáris versenypályán. Két legerősebb hazai csapatunk mérkőzése elé érthető érdeklődéssel tekintenek sport köreink. Nov. 2. B. T. C. I. — Ferenczváros I. (Millenáris pálya) d. u. 3 órakor. B. T. C. II. — F. T. C. II. (ugyanott) d. u. 1 órakor.

*

Idei bajnoki mérkőzéseinek utolsóját tartotta a Budapesti Torna-Club múlt vasárnapon a Ferenczvárosi Torna-Clubbal. Eddigi őszi mérkőzéseiben nem állí­tott ki oly erős csapatot, mint a F. T. C. ellen, tudván, hogy legerősebb magyar ellenfelével van dolga. A mérkőzés lefolyása és eredménye igazolta erős készülődését, s alaposan össze kellett minden erejét szedni, hogy a ferenczvárosi csapat felett biztos fölénynyel győzzön. A B. T. C. tehát idén is birtokába jutott a magyar bajnokságnak, a nélkül, hogy legyőzetett volna s csak a 33-asoknak sikerült eldöntetlen eredménynyel a bajnoki csapattal szemben az október 19-iki mérkőzésen egyenlő erejű ellenfélként szerepelni.

A B. T. C. — F. T. C. I. múlt vasárnapi mérkőzését rendkí­vüli érdeklődés kisérte az ugyanakkor tartott Slavia — »33« F. C. match daczára. A két tribünön megoszlott a két egyesület pártja s hol az egyik, hol a másik oldal adott hangos kifejezést tetszés vagy nem tetszésének, a szerint, a mint a B. T. C. avagy Ferenczváros bravuroskodott vagy durván viselte magát.

A match rendkí­vül erős tempóval kezdődött s  a B. T. C. állandó ostrom alá fogja a ferenczvárosi kaput. A F. T. C. mindamellett megkí­sérli a támadó szerepét felvenni s ügyes kombinácziókkal kijátsza az ellenfél védelmét. A játék kezd hevesebb jelleget ölteni és Schuberth biró több í­zben kénytelen hibák miatt a játékot félbeszakí­tani, A Ferenczvárosiak jobb szélső csatárjának szerencsétlen összeütközése a B. T. C. egyik hátvédjével, a játék rövid időre való felfüggesztését vonja maga után. Braun kénytelen a játékteret otthagyni s í­gy a F. T. C. az egész match folyamán csonka csatársorral játszott. A jobb szélső távozása folytán meggyengült csapat kénytelen folyton defenziv játékra szorulni s csak olykor kí­sérel meg egy-két lefutást, de minden veszély nélkül, mert a B. T. C. két erős hátvédje s a nyí­lsebesen futó Lucius mindig résen van s meghiúsí­tja a Ferenczvárosiak támadó kí­sérleteit. Az első félidőben két goalt ér el a B. T. C; mindkettőt a szélső csatárok ügyes beadása folytán a középen levő Buda és Román lövik közvetlen közelségből. Az állandó ostrom több goalt nem eredményezett, a mi főleg a F. T. C. kitünően védő hátvédeinek s kapuvédjének érdeme.

A második félidőben a F. T. C. jut kedvezőbb helyzetbe, melyet azonban nem tud eléggé értékesí­teni, ki lévén merülve az első félidő erős játékának fáradalmaitól.

A B. T. C. is felhagyott az erős tempóval s bár sokszor kerül a ferenczvárosi kapu elé, eredményt nem ér el, daczára a B. T. C. javára megadott nagyszámú sarokrúgásoknak. A F. T. C. egy-két veszélyes támadását a kapuvéd ügyesen hárí­tja el s a második félidő elmúlik, a nélkül, hogy bármelyik eredményhez jutott volna.

Biró Schuberth Ernő volt. Sok jóakarattal s pártatlansággal vezette a mérkőzést.

A F. T. C. csapatában a forwardsok mint mindig, úgy ezúttal is a legjobbak voltak; kár, hogy szimpatikus jobbszélső csatára, ki a legfairebb magyar játékosok egyike, kénytelen volt játékát a véletlen összeütközés folytán félbeszakí­tani. A fedezetek inkább erőszakoskodásokkal domináltak, a hátvédek és kapuvéd azonban igen jók voltak.

A B. T. C. csatársora ezúttal szintén jól működött s különösen a jobbszélső, Blassy, keltett feltűnést agilis és szép játékával. A fedezetek a szokott jók voltak, mí­g a hátvédek ezúttal különös dicséretet érdemelnek elszánt játékukért. A kapuvéd úgylátszik már teljesen hozzászokott felelősségteljes szerepéhez s ügyes helyezkedése s szép mentései dicséretre méltók voltak.

*

Az első csapatok mérkőzésénél is jobban érdekelte sportköreinket a második csapatok matchének kimenetele A B. T. C. múlt vasárnapi győzelmével a szövetségi dí­j idei birtokosa lett. Az őszi és tavaszi fordulóban csak kétszer győzetett le, még pedig azon egylet által, melynek első csapatja az első osztályú bajnokságban a legszebb eredményt érte el. Bár múlt vasárnapi győzelme nem volt fölényes eredményű, a játék egész folyama alatt tapasztalt állandó támadás arról győzött meg bennünket, hogy a B. T. C. II. a Ferenczvárosiak felett állt s oly anyaggal rendelkezik, hogy a bajnoki csapatnak nincs oka aggódni, hogy nem lesznek méltó utódai.

Az első félidő 1:1, a második félidő 1:0 eredménynyel végződött a B. T. C. javára.

Biró Kazár Emil (M. U. E.) volt.

(Sport-Világ)

Délután három órakor a csőmöri-uti versenypályán az első osztályú bajnokságért küzdött a Budapesti Torna-Klub és a Ferencvárosi Torna-Klub. A mérkőzés igen nagy közönséget vonzott a millenáris pályára, mert a két csapatnak eddigi szereplése kétessé tette az eredményt, A játék mind a két félidőben igen érdekes volt, de, sajnos, a Budapesti Torna-Klub játékosai kissé erőszakosan játszottak í­gy a ferencvárosi csapat fiatal játékosait teljesen megakadályozták ügyességük kifejtésében. Mindjárt a játék elején Braun, a ferencvárosiak bal szélső csatázóját úgy megrugták, hogy annak a játékból ki kellett állania. Az első félidőben a Budapesti Torna- Klub játékosai kétszer rúgták be a labdát a ferencvárosiak kapujába, mig ezek a megcsonkí­tott csatázósorukkal egy gólt sem tudtak szerezni, í­gy az eredmény az első félidőben két gól ellen zérus a Budapesti Torna-Klub javára. A második félidőben a ferencvárosiak fokozott erővel fogtak a játékkor, de gólt rúgni nem tudtak a Torna-Klub erőszakos játéka miatt. Ebben a félidőben a Torna-Klub iparkodása sem vezetett célra, mert a ferencvárosiak erős védekezése megmentette a kaput a góloktól. í­gy az eredmény a második félidőben 0:0 arányban eldöntetlen. A végső eredmény két gól ellen zérus a Budapesti Torna-Klub javára. A ferencvárosiak csapatában jól játszott Berán, Borbás és Fekete. A győztes csapatban kitűnt Róka, Ordódy és Skrabák.

(Budapesti Hí­rlap)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ