1903.V.21. FTC, MFC kombinált – Wiener FC 1898 5:0

M. F. C. — F. T. C. kombinált csapat 5:0 eredménynyel győz a W. F. C. 1898. fölött.

F. T. C.— Cricketer. f. hó 21-én, áldozó csütörtök napján délután mérkőznek e csapatok a csömöri-úti pályán. Bár a cricketerek teljes első csapatukat küldik le, mégis bí­zunk a F. T. C. győzelmében.

(Nemzeti Sport, 1903. május 17.)

Nemzetközi football-mérkőzés. Hosszabb szünet után újra nemzetközi mérkőzés lesz május 21-én, áldozó csütörtökön délután öt órakor a csömöri-uti pályán A Wiener Fusball-Klub 1898., amelyet múltkor bajnoki mérkőzése tartott vissza, hogy a Ferencvárosi T. K.-bal mérkőzzék, most lejön. Legutolsó mérkőzését Becsben fényesen nyerte meg és ezzel megelőzte a bajnokságban a W. A. K.-ot is. A Ferencvárosi T. K., tekintettel az erős ellenfélre, a Műegyetemi Football-Klubbal szövetkezve, a teknikusok legjobb játékosaival erősiti meg csapatát. Bí­róul Ordódy Bélát kérték föl a rendezők.

(Pesti Napló, 1903. május 20.)

A holnapi nemzetközi football-matchre a bécsiek kitűnő csapata ellen a magyarok a következő játékosokat állí­tják ki: Weinber, Reiner, Manglitz, Niernsee, Gorszky, Friedrich, Niessner, Weisz, Pokorny, Gedó, Fischer. A magyarok támadásának kiváló előnye lesz a gyors csatársor; a F. T. K. és a M. F. K. legjobb sprinterei vannak itt együtt, kik remélhetőleg izgalmas támadás alá fogják venni a bécsiek kapuját. A match a lóversenyre való tekintettel öt órakor kezdődik.

(Budapesti Hí­rlap, 1903. május 21.)

1903. május 21., 17:00, Millenáris, FTC-Műegyetemi FC – Wiener FC 5:0 (1:0)
vezette: Herczog Ede (MUE)
FTC – Műegyetemi FC: Weinber – Reiner (MFC), Manglitz – Nirnsee (MFC), Gorszky, Friedrich (MFC) – Niessner (MFC), Weisz, Pokorny, Kovács, Fischer (MFC)
Wiener FC 1898:
Gól: Kovács (2), Pokorny (2), Weisz
Jók: Goszky, Pokorny, Kovács, Niessner, Niernsee, Friedrich

F. T. C. és M. F. C. kombinalt csapata W. F C 98 5:0. Nemzetközi labdarúgó mérkőzés volt áldozó csütörtökön délután a millenáris pályán, a hol a W. F. C. 98 állott szemben a F. T. Club és Műegyetemi F. Club kombinált csapatával.

Ritkán van és ritkán volt alkalmunk oly élvezetes szép játékban gyönyörködni, mint ezen a mérkőzésen.

A játék kezdetétől befejezéséig a magyarok túlságos fölénynyel játszottak és már a játék kezdetén mindenki biztosra vette győzelmüket. Eltekintve az önzéstől, a mely rossz szokás majdnem valamennyi magyar kombinált csapatnál uralkodik, a magyarok tegnap oly magas nivón álló játékot mutattak be, amilyent eddig magyar csapattól alig láttunk. Labda technika, ügyes kombináció, lapos pass, a fedezet sornak a csatársorral való összeforradása, követése és támogatása, a gyors tempó és biztos kapura lövés jellemzi a magyarok tegnapi játékát. A bécsieknek jut a helyválasztás joga és í­gy a játékot a magyarok kezdik. A bécsiek kapuját a magyarok állandóan lövöldözik, korner kornert követ és csak a bécsi csapat bámulatos szerencséjének és a kitűnő bécsi kapus hidegvérűségének köszönhető, hogy az első félidő csak 1:0 aránynyal végződött a magyarok javára. A második félidő 4:0 a magyarok javára. Jól játszottak a csapatban Gorszky, Pokorny és Kovács, mí­g a bécsieknél egyedül a kapus érdemel emlí­tést. Biró Herczog (M. U. E.) volt.

(Nemzeti Sport, 1903. május 24.)

A Wiener Football-Club 1898.-al szemben ma egy, a Ferenczvárosi Torna-Club és a Műegyetemi Football-Club tagjaiból kombinált csapat játszott a millenáris versenypályán. A magyar csapat előreláthatólag nagy fölénynyel (5:0) győzött a bécsi csapat fölött, mely jelenleg olyan rossz kondiczióban van, hogy a bécsi csapatok sorában körülbelül az ötödik helyet foglalja el. Tagjai javarészt fiatal játékosok, kiket csak nemrég soroztak be az első csapatba. A magyar csapat néhány tagja — a biztos fölény tudata ellenére — nagyon durván játszott s a kí­méletlen játékáról ismeretes Manglitznak sikerült is a bécsiek legjobb csatárát oly szerencsésen leterí­teni, hogy további játékra képtelen lett. Kovács és Pokorny 2 — 2 goalt, Weisz 1 goalt lőtt. A magyar csapatban inkább a Műegyetemiek keltettek figyelmet szép játékukkal. Niessner finom játéka, Niernsee és Friedrich hathatós támogatása és erélyes ellenállása a magyar csapatnak nagy szolgálatot tett. A bécsi csapatban a halfok, de különösen a kapuvéd jól állotta meg helyét; a többi azonban nagyon gyengének bizonyult. Félidő állása 1:0 volt. Biró: Herzog Ede (M. U. E.) volt.

(Sport-Világ, 1903. május 24.)

A «Wiener Football Klub 1898.»-al szemben ma egy, a Ferencvárosi Torna- klub és a Műegyetemi Football-klub tagjaiból kombinált csapat játszott a millenáris versenypályán. A magyar csapat előreláthatólag nagy fölénynyel (5:0) győzött a bécsi csapat fölött, mely jelenleg olyan rossz kondí­cióban van, hogy a bécsi csapatok sorában körülbelül az ötödik helyet foglalja el. A magyar csapat néhány tagja — biztos fölénytudata ellenére — nagyon durván játszott s a kí­méletlen játékáról ismeretes Manglitznak sikerült a bécsiek legjobb csatárát oly szerencsésen leteriteni, hogy további játékra képtelen lett. Kovács és Pokorny 2—2 goalt, Weiss 1 goalt lőtt. Niessner finom játéka, Niensee és Friedrich hathatós támogatása és erélyes ellenállása a magyar csapatnak nagy szolgálatot tett. Biró: Hercogh Ede (M. U. E.) volt.

(Pesti Napló, 1903. május 22.)

Érdekes labdarugó mérkőzés volt ma délután öt órakor a csömöri-úti versenypályán. A Wiener Fussball-Klub 1898 és egy a Ferencvárosiak és műegyetemiek közül összeválogatott magyar csapat között. Mind a magyar, mind az osztrák csapat igen eleven tempóban kezdte a játékot s ezt a fürgeséget mindvégig megtartották. A magyar fiuk elsőbbsége mindjárt a játék elején kitűnt s öt perccel a játék megkezdése után már gólban nyilvánult. Igaz, hogy ennél több gól ebben a félidőben egyik részen sem volt, de ennek az volt az oka, hogy a magyar fiuk nap és szél ellen játszottak, de még í­gy is folytonosan, a bécsiek kapuja előtt. Bár valamennyi bécsi játékos igen jól megállta a helyét, külön meg kell emlí­tenünk a kapuvédőt, aki igen sok biztos gólt védett ki. A második félidőben körülbelül tiz-tiz perces időközökben kétszer röpült be a labda az osztrák kapuba, mí­g a magyar kapu érintetlen maradt. Hogy a diadal teljes legyen, közvetetlenül a játék befejezése előtt a magyar fiuk olyan erős játékba fogtak, hogy az utolsó öt percben még kétszer berúgták a labdát a bécsiek kapujába, í­gy a végső eredmény öt gól ellen zérus a magyar csapat javára.

(Budapesti Hí­rlap, 1903. május 22.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ