1905.IV.30. FTC – Fővárosi TC 3:0

E heti mérkőzések. A Soroksári-uti pályán a FTC. biztosan győzni fog a Főv. TC. ellen.

(Nemzeti Sport, 1905. április 30.)

Mai mérkőzések. Az I. osztályú bajnokságért ma két csapatunk mérkőzik. A Ferenczvárosi T. C. a Soroksáriúti pályán a Főv. T. C.-bal; a match minden valószí­nűség szerint a F. T. C, győzelmeinek számát fogja szaporí­tani.

(Sport-Világ, 1905. április 30.)

Az angol mérkőzések után a sportközönség figyelme újra a tavaszi bajnoki forduló utolsó viadalai felé irányul. Az elsőségért való vetélkedésben különösen a Ferencvárosi Torna-Klub fejti ki mostanában teljes erejét, annál is inkább, mert ha vasárnap (e hónap 30-án) legyőzi a Fővárosi Torna-Klub jeles csapatát, a bajnokságban első helyre kerül a Magyar Testgyakorlók Köre elé. Még jobban készül a közelgő Polonyi Ezüst Labda vándordí­j döntő küzdelmére, a melyre egy pár játékosát már most pihenteti; vasárnapi játékosai a következők lesznek: I. csapat: Fritz, Ullerich, Manglitz, Dongó, Gorszky, Lissauer, Scheibel, Braun, Pákay, Weisz, Budai. II. csapat: Dobronyi, Horgos, Rumbold, Láng, Weinber, Hahn, Stefán, Braun, Koródy, Fecht, Kovácsik. Mindkét mérkőzés a soroksári-uti pályán lesz délután 2 és 4 órakor. Ugyanott délelőtt a Vén dicsőség mérkőzik a III. csapattal.

(Budapesti Hí­rlap, 1905. április 30.)

1905. április 30., 16:00, Soroksári út, FTC — Fővárosi TC 3:0 (1:0)
vezette: Schubert Ernő (MUE.)
FTC: Fritz – Ullerich, Manglitz – Deutsch, Gorszky, Lissauer – Scheibel, Braun, Pákay, Weisz, Budai
Fővárosi TC: Bogács – Herschkovits, Roóz, Gulyás, Szentey, Bucsek
Gól: Braun (41.), ? (?.), ? (?. – 11-esből)

FTC—Főv TC 3:0. A mult vasárnap a Soroksári-uti pályán mérkőzött e két csapat. Mint előre látható volt, a FTC. biztos győzelemét aratott, amit főleg csatársorának igazán szép játékával ért el. Különösen kivált Weisz—Braun szép összjátéka. A mérkőzés maga nem tartozott a legfairebbek közé s a kí­méletlen játéknak Herschkovits súlyos sebesülése lett az eredménye. A Főv. TC.-ot a fegyelem hiánya teszi gólképtelenné, bár a csapat küzdőképesége igen nagy. Bí­ró Schubert Ernő (MUE.) volt.

Szövetségi dí­j. FTC. II.—Főv.TC. II. 8:1. FTC. II. nagy fölényben biztosan győz.

(Nemzeti Sport, 1905. május 7.)

F. T. C. — Főv. T. C. 3:0. Gyönyörű szép időben és igen szép számú közönség jelenlétében tartotta meg e két egyesület múlt vasárnap bajnoki mérkőzésüket. Főváros kezd és azonnal támad. Roóz remek lövése már foglalkoztatja Fritz-et a kapuban. Majd a zöld-fehérek támadnak, de Gulyás és Szentey hátvédek mindent elkövetnek, hogy kapujukat goaltól megmentsék. Változatos játék után mindkét részen a kombinált támadások meddők maradnak, mig a félidő 41-ik perczében Braun vagy 30 mtr-ről a kapura lő úgy, hogy Bogács észre sem veszi, hogy a labda kapujában van. Félidő 1:0. Fer. T. C. javára.

Amily szép és fair volt az első félidő, annál durvább volt a második. Ferenczváros mindenképen akart goalarányt felállí­tani és ezen czéljának keresztülviteléhez footballnál meg nem engedett eszközökhöz folyamodott. Szentey-t a kitűnő hátvédet oly harczképtelenné tették, hogy 10 perczre a játéktérről távoznia kellett, utána Bucsek-kel bántak el hasonlóképen. Daczára Ferenczváros durva és kí­méletlen játékának csak 2 goalt tudott beszorí­tani, ezek közül is egy 11-es hands in goal volt.

Schuberth Ernő kitünően és erélyesen bí­ráskodott.

II-ik csapatoknál szövetségi biró nem jelent meg, mire a két csapat barátságos mérkőzést tartott 8:1 eredménynyel Ferenczvárosi II. javára. Biró: Horváth Ferencz (Fer T. C.) volt.

(Sport-Világ, 1905. május 7.)

Szövetségi dij. FTC. II.—Főv. TC. II. 16:1. A szövetségi tanács határozatából újra játszották e mérkőzést, melyet a kitűnő formában levő FTC. II. tetszés szerint nyert meg a mult vasárnap a Soroksári-uti pályán.

(Nemzeti Sport, 1905. június 11.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ