1905.V.14. Ezüstlabda, UTE – FTC 0:3

Mérkőzés az Ezüstlabdáért. A Ferencvárosi Torna-Klub, e vándordí­j kétszeri győztese az idén minden képességét e gyönyörű és értékes dij végleges megnyerésére tartogatta; a bajnoki mérkőzéseket inkább játékosai kipróbálására használta föl. E hónap 14-én lesz első mérkőzése az Ezüstlabdáért. E mérkőzés, melyen ellenfele az Újpesti Torna-Egyesület kiváló csapata lesz, az Erzsébet királyné-uti pályán lesz délután 3 órakor, hogy azok, kik az angol match-et is látni óhajtják, fél 6 órára kényelmesen kiérjenek a szigetre. Belépő-dij 40 fillér.

(Pesti Napló, 1905. május 13.)

1905. május 14., 15:00, Erzsébet királyné út, UTE – FTC 0:3 (0:0)
vezette: Schuberth Ernő (MUE.)
UTE: Bey — ?
FTC: ?  — ?, ? — Deutsch, Ordódy, Bródy — Braun, Weisz, ?, ?, ?
Gól: Bey (51. – öngól), Braun (?.), Bey (?. – öngól)

FTC.—UTE. 3:0. A Margitszigeti Ezüstlabdáért mérkőzött e két csapat a múlt vasárnap az Erzsébet királyné-úti pályán. Egyik csapat sem volt teljes, de különösen az UTE. állt ki hiányos csapattal. Ez magyarázza a váratlanul nagy gólarányt. A játék különösen az első félidőben elég változatos volt, s mindkét csapat, a védelem kemény munkájával főleg ellenfelének kifárasztására törekedett. A FTC.-ban ismét a jobb oldal kitűnő munkája érdemel emlí­tést. Biró: Schuberth Ernő (MUE.) volt.

(Nemzeti Sport, 1905. május 21.)

A Polónyi-vándordij. F. T. C.—U. T. E. 3:0. Az ezüstlabda osztályozó mérkőzésén a védő F. T. C. találkozott az U. T. E.-tel. A mérkőzés az Erzsébet királyné-uti pályán folyt le. Az újpestiek a forwardsorban Fejér, Petz és Herczeg, a védelemben Kuschner és Szabó játékát nélkülözték, í­gy csak dicséretre méltó, hogy a F. T. C. csapatával szemben aránylag jól megállták helyüket.

Újpest kezdi meg a játékot, de Bej csakhamar foglalkoztatva van Weisz lövése révén. Csakhamar kornert ér el a Ferenczváros. De a mint megérkezik az újpestiek 11. játékosa, ők is támadnak, de eredmény nélkül, mert ha keresztül is törnek a hátvédeken, a kitűnő Deutsch—Ordódy—Bródy-triász nem engedi őket lövésre. Változatos játék után 0:0 arányban véget ér a félidő.

Szünet után a zöld-fehérek mindinkább fölénybe kerülnek. Bej eleinte sikerrel véd, de a 6. perczben egy labdát a goalba ejt, ugyaní­gy esett a 3. goal is, mig a 2. Braun szép lövésének eredménye. Újpest néha előnyös helyzetekbe kerül, de tartalék csatárai a legszebb esélyeket elhamarkodják. Schubert (M. U. E.) jó biró volt.

(Sport-Világ, 1905. május 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ