1905.X.22. FTC – MAFC 8:0 (edzőmérkőzés)

Mai mérkőzések. A mai napon nagy goalzáporra van kilátásunk. Az elsőosztály három vezető egylete mérkőzik a három utolsó helyezettel. A Magyar Testgyakorlók Köre a Magyar Úszó-Egylettel játszik a millenáris versenypályán, a Postások a „33“ F. C -al az amerikai-uti pályán s a Ferenczvárosi T. C. a Műegyetemi Football-Clubbal a soroksári-uti pályán. Az eredményeket nem nehéz megjósolni s meglepetések úgyszólván ki vannak zárva.

(Sport-Világ, 1905. október 22.)

Vasárnapi mérkőzések. I. osztályú bajnokság. A millenáris pályán a MTK. arat biztos győzelmet a MUE. fölött, amelynek semmi esélyei nincsenek. A lágymányosi pályán szintén biztos a Postások győzelme 33 FC. fölött. Legnagyobb gólarányra pedig a Soroksári-uton van kilátás a FTC. —MAFC matchen.

(Nemzeti Sport, 1905. október 22.)

1905. október 22., –:–, Soroksári út, FTC – MAFC 8:0 (3:0)
vezette: Fehéry Ákos (B. T. C.)
FTC: ? – ?, ? – ?, ?, ? – ?, Korody, Pákay, Weisz, ?
MAFC: Aschner – Schöffer, ?
Gól: Pákay (6., 20., 66., 70.), Korody (44.), Weisz (50., 65., ?.)

Tréning mérkőzések. A bajnoki mérkőzés helyett a FTC. és MAFC. a múlt vasárnap egy barátságos mérkőzést játszottak, melyben a FTC. a teljesen felázott talajon is szépen játszott és 8:0 arányban győzött.

(Nemzeti Sport, 1905. október 29.)

F. T. C. — M. A. F. C. 8:0. (Barátságos mérkőzés.) Bajnoki mérkőzés helyett barátságos matchet játszott egymással a két csapat. A M. A. F. C. kifogásolta a pálya használhatóságát, a biró és a F. T. C. viszont alkalmasnak találta azt bajnoki match rendezésére. — Valószinüleg azonban nem a pálya viszonyok, hanem az a körülmény volt oka a bajnoki match elmaradásának, hogy a műegyetemiek nem tudtak komplett csapatot kiállí­tani. A barátságos mérkőzést azonban a megjelent nézőközönségre való tekintettel meg kellett tartani s igy a M A. F. C. kénytelen volt a Schöfferrel a M. A C. részére igazolt játékossal a hiányos csapatát kiegészí­teni.

A mérkőzés folyamán a F. T. C. úgyszólván állandóan ostromolta a Műegyetemiek kapuját és egyrészt Aschner ügyes védése, másrészt a goalok előtt felázott pálya akadályozta meg a F. T. C.-ot abban, hogy nagyobb arányú eredményt elérni nem tudott. A műegyetemieknek sikerült olykor áttörni az ellenfél védelmét, de erőtlen játékuk miatt semmiféle eredményre nem számí­thattak.

A F. T. C. kezdi a játékot és erősen szorongatja a M. A. F. C. goalját, 5 percnyi küzdelem után Pákay belövi az első goalt. Felállás után a M. A. F. C. támad, de csak kornert tud elérni; a küzdelem rövid ideig a középen folyik s a 20. percben Pákay megszerzi a második goalt, melyet Korody a 44. percben újabbal megtold. Félidő 3:0.

A második félidőben a match rendkí­vül egyhangú jelleget ölt. A F. T. C. állandó ostrom alá fogja a M. A. F. C. kapuját. Az 5 és 20 percben Weisz, mig a 21. és 25. percben Pákay két-két goalt és a játék vége felé Weisz ismét egy goalt rúgott s igy a mérkőzés 8:0 a F. T. C. javára végződött.

A fair-mérkőzést Fehéry Ákos (B. T. C.) vezette.

Szövetségi dí­j. A M. A. F C. első csapata sem lévén komplett, a F. T. C II. ellen egy második csapatot sem tudott kiállí­tani s igy a Ferenczvárosi T. C. küzdelem nélkül jutott a 2 pont birtokába.

(Sport-Világ, 1905. október 29.)

MLSZ.: Igazoltattak: Elsőosztályúak. FTC.—MAFC. mérkőzésről MAFC. visszalépése folytán 2 pont FTC. javára iratik s miután MAFC. visszalépését kellő időben (8 nappal a mérkőzés előtt) nem jelentette be, FTC. esetleges költségeit megtérí­teni tartozik.

(Nemzeti Sport, 1905. november 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ