1906.III.4. Brüll serleg, Typographia – FTC 0:4

Vasárnapi mérkőzések. Az első osztályú csapatok közül a Typographiának a Ferenczvárosi Torna Clubbal a Brüll-serlegért ví­vandó küzelme érdemel elsősorban emlí­tést. A match a lehel-utczai pályán d. u. 3 órakor kerül döntésre s előre láthatólag a jobb qualitásu F. T. C. győzelmét fogja eredményezni. Előzőleg ugyanott a II-ik csapatok játszanak s e mérkőzésben a F. T. C. II ugyancsak erős ellenfélre fog találni a Typographia II -ben.

(Sport-Világ, 1906. március 4.)

Vasárnapi mérkőzések. A Lehel-utcai pályán a FTC.—Typographia SC. mérkőzés a FTC. biztos győzelmét fogja eredményezni.

(Nemzeti Sport, 1906. március 4.)

1906. március 4., 15:00, Lehel u., Typographia – FTC 0:4 (0:2)
vezette: Biró Harsády József (Postás)
Typographia: Orsolyák — Gergelyi, Horvát — Drukesitz, Schwartz, Blitz — Cseh, Matuskovics, Geiser, Krausz II, Mandl
FTC: Fritz — Manglitz, Rumbold —  Gorszky, Bródy, Lisszauer — Weisz, Kórody, Pákay, Schlosser, Braun
Gól: ?, ?, Kórody (65.), ?

FTC.—Typ. 4:0. Bár nagyobb gólarányt vártak a FTC. hivei, mégis e mérkőzés általában kielégí­tett, mert mindkét csapat szép, tartalmas játékot igyekezett nyújtani. A FTC. csatársora ezúttal már régi stí­lusára emlékezteti s helylyel-közzel igen jó munkát végzett. Viszont föltűnő jól védett Orsolyák, a Typographia kapusa, kinek igen nagy érdeme van abban, hogy a csapat, ezúttal végig lelkesen, s jól játszott s gyakran is támadott. A két csapat igy állt föl a Lehel-uti pályán:

FTC.: Fritz — Manglitz, Rumbold —  Gorszky, Bródy, Lisszauer — Weisz, Kórody, Pákay, Schlosser, Braun.
Typographia: Orsolyák — Gergelyi, Horvát— Drukesitz, Schwartz, Blitz — Cseh, Matuskovics, Geiser, Krausz II, Mandl.

Félidő 2:0. Biró Harsády József (Postás) volt.

Szövetségi dij. FTC. II .—Typographia II. 3:3. Az erősen meggyengült FTC. II.-nek méltó ellenfele volt a Typographia jó II. csapata. Biró: Langfelder F. (UTE.) volt.

(Nemzeti Sport, 1906. március 11.)

A Ferenczvárosi Torna-Club—Typographia match eredménye nem tünteti fel azt a csekély erődifferencziát, melyet a mérkőzésen a két csapat játékában láthattunk. A F. T. C. még mindig nincs trainingben, ellentétben a Typographiával, mely kevesebb tudással ugyan, de annál nagyobb agilitással és szí­vóssággal dolgozott.

F. T. C. —Typographia 4:0. A Ferenczvárosi Torna-Club és Typographia Sport Club mult vasárnapi mérkőzése a T. S. C. nagy haladását mutatta. Az I. osztályba csak most került Typ. S C. ha nem is állandóan, de időközönkint képes volt a játékot hullámzóvá tenni a ferenczvárosiak kipróbált erős csapatával szemben is. A csapat eléggé egyöntetű és fejlődésképesnek látszik s valószí­nű, hogy az I. osztályban való szereplése nem fog csúfos vereségekkel járni. Ennél a matchnél mindenesetre nagy előnye volt, hogy megszokott saját pályáján játszott, mert a pálya süppedő talaja az idegen játékosokat nagyon megviseli és kimerí­ti.

A Ferenczvárosi T. C. csapatában ismét a védelem volt mintaszerű. A csatársor régi erélyéből és öntudatos játékából sokat vesztett s bár e matchen az ellenfél kapuját gyakori és erős ostrom alatt tartotta, mégsem volt kielégí­tő. Braun és Pákay nem haladtak, Korody meg inkább vissza fejlődik, a labda hátrakapásával a leglendületesebb támadásokat akasztotta meg. Weisznél a gyönyörű centerezések sem képesek feledtetni végtelen gyávaságát és indolencziáját. Uj erő a csatársorban Schlosser, de nem oda való, mert kicsi és mégis lassú. A védelem határozott javulása és a csatársor gyengülése a multakhoz képest azt a valószinü következtetést engedi, hogy a Ferenczvárosi T. C. csapatának idei goaleredményében kevesebb lesz a kapott goal, de az adott is.

Kezdés után Typographia középcsatára meglepetésszerüleg kiszökik Fritz csak szerencsével tudja megmenteni a kapuját. Ezután F. T C erélyesen támad, melyet csak néha-néha szakit meg a Typographia egy-egy lerohanása. Az első goal a félidő közepe felé esik, melyet néhány percz múlva a második követ. Félidő 2:0.

Második félidőben Typographia mindjobban beleszokik a játékba. A 20-ik perczben az egyik hátvéd hatalmas rúgása Korodiról a goalba pattan, majd néhány percz múlva negyedik goalját éri el F. T. C. Bár Typographia több kornert ér el s veszélyes helyzeteket teremt F. T. C. kapuja előtt, minden további eredmény nélkül, Typographia támadása közben véget ér a félidő.

Biró Harsády József (Postás) volt közmegelégedésre.

Szövetségi dí­j. Typographia II. — F. T. C II. 3:3 Meglepetésszerű eredmény, mely a Typographia II -re nézve nagyon hí­zelgő. Biró Langfelder Ferencz (U. T. E.) volt.

(Sport-Világ, 1906. március 11.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ