1906.IX.9. Budapesti Ramblerek – Slavia Praha 2:7

E heti mérkőzések. Az őszi szezont klasszikus küzdelmek nyitják meg, a Slavia mérkőzései. E kiváló cseh csapat, mely idei eredményei alapján csakugyan a kontinens legjobb csapatának mondható, két napon játszik a FTC. és a Bp. Ramblerek ellen. Győzelmei nem kétségesek, a MAC.-ot 9:1 , a Postásokat 8:0-ra, a Főv.TC.-ot 11:0-ra verték meg s igy a FTC. is nagyobb gólaránynyal szenved majd vereséget, annyival inkább, mert Manglitz valószí­nűleg a 30 km.-es gyalogló bajnokság, Braun pedig betegsége miatt nem játszhatik. A Ramblerek összeállí­tása az utolsó pillanatig kétes lévén, szereplésükhöz nem sok reményt füzünk.

A mérkőzések tehát a következők:

A Margitszigeti sporttelepen vasárnap, szept. 9-én:

D. e. 10-kor Debreceni TE.—MAC. II.
D. u. 2-kor TLE.—FTC. II.
D. u. 1/2 5-kor Slavia—Bpesti Ramblerek.

A Slavia csapata: mint a FTC. ellen. [szerk: Jenik—Fiering, Vesely (kap.)—Benda II, Kotouc, Milda—Baumruck, Benda I, Jenny, Kosek, Vanek. Tartalék: Maly.]
A BR. csapatában több egylet játékosai lesznek.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 9.)

1906. szeptember 9., 16:30, Margitsziget, Budapesti Ramblerek — Slavia Praha 2:7 (1:4)
vezette: Ordódy Béla (magyar)
Budapest: Rapos (BTC.) — Fehéry (BTC.), Szentey (Főv. TC.) — Kiss (33FC.), Gerő (BAK.), Korda (BTC.) — Gorszky (FTC.), Koch N. (33FC.), Oláh (BTC.), Oldal (BAK.), Fischer (BAK.)
Slavia: Jenik — Wesely, Fiering — Macsum, Kotouc, Benda II. — Baumruck, Renner, Maly, Benda I., Vanek
Gól: Oláh (38.), Koch N. (76.) illetve

A Budapesti Ramblerek mérkőzése erős csalódást keltett. Úgy látszik, ez a testület már elveszí­tette lába alul a talajt, mert olyan előkelő egyletek, mint a MAC., MTK., Postás stb. játékosaikat nem engedték át. így a kiállí­tott csapat gyenge volt, sőt egy-két tagja. pl. Szentey általános ellenszenvet keltett csúnya játékmodorával. Velük szemben a Slavia biztosnak érezvén magát — igen szépen játszott és könnyen győzött.

— Vasárnap, szept. 9-én a Margitszigeten. —

Slavia—BR 7:2.

Slavia ugyanazzal a csapattal állt ki, mint a FTC. ellen, csak Kosek helyén játszott Renner.
Budapesti Ramblerek: Rapos (BTC.) — Fehéry (BTC.), Szentey (Főv. TC.) — Kiss (33FC.), Gerő (BAK.), Korda (BTC.) — Gorszky (FTC.), Koch N. (33FC.), Oláh (BTC.), Oldal (BAK.), Fischer (BAK.).

Ismét a magyar csapat hibájából késik a mérkőzés. Végre a türelmetlen közönség előtt megjelenik a csapat s nyomban tisztában van mindenki a vereségével. Kezdetben a magyarok támadnak, kornert is érnek el, majd Oldal ront el igen jó helyzetet. Csakhamar fölénybe jutnak a csehek s 20., 23. és 29-ik percekben könnyű szerrel egy-egy gólt rúgnak, mig Koch—Oláh ügyes játéka [szerk: Oláh szép lövésével – Pesti Napló, 1906. szeptember 10.] a magyaroknak szerez a 38-ik percben gólt, mit azonban a csehek nyomban visszaadnak. Félidő 4:1.

A második félidőben teljes a Slávia fölénye, ami csakhamar a 7:1-es arányban is kifejezésre jut. A magyarok második gólját Koch szép lövése szerzi meg a 38-ik percben. Az érdektelen mérkőzés félhomályban fejeződött be. Biró: Ordódy Béla (FTC.) volt.

Tréning mérkőzések. TLE. I.—FTC. II. 0:0. Vasárnap a Slavia—Rambler match előtt folyt le a küzdelem. Az eredmény meglepetés. Biró: Vámos S. (Főv.TC.) volt.

(Nemzeti Sport, 1906. szeptember 16.)

A vasárnap a Slavia ellen játszott magyar „Rambler“ (és nem válogatott) csapatról, inkább hallgatunk. Az ilyenféle unalmas mérkőzések egy csöppet sem népszerűsí­tik a football-sportot. A Rambler-csapat összeállí­tása, ezúttal sem róható fel a Ramblerek vezetőségének hibájául, minthogy az egyesületek nem adtak játékost ennek a klubnak, a Slaviával való mérkőzésre. (Talán féltékenységből?)

II. nap. (szeptember 9.)

Slavia—Budapesti Ramblerek 7:2.

A Rambler-csapat a következő összeállí­tásban áll ki: Rapos — Fehéry, Szentey — Gerő, Kiss, Korda — Gorszky, Koch, Oláh, Oldal, Fischer.

A Slavia csapatában Kossek helyett Reuner játszott.

A magyar csapat kezdetben támad ugyan, de eredménytelenül, mig a Slavia támadásai egymásután 3 goalt eredményeznek A magyaroknak is sikerül goalt rugniok, de a csehek hasonlóval felelnek. Félidő: 4:1.

A második félidőben a Slavia még nagyobb fölénynyel játszik, a magyar kapus azonban ügyesen ment, de azt nem tudja megakadályozni, hogy három goalt ne rúgjanak kapujába. A csehek több mint félórái fölényes játéka után egy kis változatosság keletkezik, amennyiben a magyarok is támadáshoz s ennek révén szép goalhoz jutnak. Végeredmény eszerint 7:2 a Slavia javára.

A mérkőzést Ordódy Béla (F. T. C ) vezette.

Barátságos-mérkőzések eredménye:

Vasárnap (szept 9.)

Ferenczvárosi T. C. II.—T. L. E. I. 0:0

(Sport-Világ, 1906. szeptember 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ