1906.VI.3. Ezüstlabda, FTC – UTE 3:0

Pünkösdi mérkőzések. A M. T. K.—Celtic mérkőzést megelőzőleg a Ferenczvárosi Torna- Club csapata az Újpesti Torna-Egylettel mérkőzik az ezüstlabda egy előküzdelmében. A mérkőzés eredménye minden valószí­nűség szerint a F.T.C. győzelmét fogja eredményezni, melyet azonban — az U. T. E. jó formájára való tekintettel — csak erős küzdelem árán fog kiérdemelni.

(Sport-Világ, 1906. június 3.)

E heti mérkőzések. D. u. 1/2 4 órakor a Margitszigeti Ezüstlabda előmérkőzése a FTC.—UTE. között. Igen heves küzdelem után aj FTC. győzelmét várjuk.

(Nemzeti Sport, 1906. június 3.)

1906. június 3., 15:30, Millenáris, FTC – UTE 3:0 (2:0)
vezette: Harsády József (Postás)
FTC: ? – ?, ? – ?, Bródy, ? – Braun I., ?, Braun II., Pákay, ?
UTE: Molnár II., Herskovits, ?
Gól: Braun II. (20., 78.), Pákay (?.)

FTC.—UTE. 3:0. A Celtic—MTK. mérkőzés előtt találkozott e két csapat a millennáris pályán. Mint előre látható volt, a FTC. biztosan győzött, habár győzelme erős küzdelmébe került. A mérkőzés igen erős tempóban folyt s nem volt a legfairebb. Változatosan indul a játék s mindkét kapu előtt vannak veszélyes helyzetek. Braun I. vezeti a FTC. támadásait s az ő szép centerezése szerzi meg az első gólt is a 20-ik percben. Molnár II. vezet néhány veszélyes támadást a FTC. ellen is, de a védelem jól ment, mig Pákay a FTC. második gólját lövi. Félidő 2:0. A második félidőben nem lankad az iram, de csak a zöldfehér csatársor bir egy gólt lőni Braun II. révén. Biró: Harsády József (Postás) volt.

Sopronban a FTC. II. csapata 2:1 arányú szép győzelmet aratott a Soproni FC.-on. A SFC. legutóbbi szép győzelmei után ez a veresége meglepetés. A mérkőzést nagy közönség nézte végig.

(Nemzeti Sport, 1906. június 10.)

F. T. C. — U. T. E. 3:0.

Junius 3.

A Celtic — M. T. K. match előtt, millenáris pályán folyt le a mérkőzés. Az U. T. E , nyilván az erős Southampton mérkőzés utóhatásakép, fáradtan játszott. Csak a két összekötő, a balfedezet és jobb hátvéd voltak a szokott jók. A F. T. C. védelme és két szélsője ismét elsőrangú játékot produkált, mig a három középcsatár aránylag gyenge volt. A F. T. C. teljes csapattal, mig az U. T. E. tartalékkal állott ki. Eleinte Újpest erősen támad. A jobbösszekötő lövését a F. T. C. kapusa fogja el, mig a balösszekötő keresztül tör a védelmen, de szépen leadott labdáját a középcsatár 2 méterről a kapusnak lövi. Változatos játék után a zöld-fehérek jobbszélsője lefut, czenterez és a lesben álló czentercsatár goalt lő. Az U. T. E. kapkodva véd, a széllel játszó F. T. C. erősen támad, mire a balösszekötő a habozását kihasználva goalt lő. Félidő 2:0. A második félidőben Újpest erősen szorongatja a F. T. C. kapuját; a balösszekötő süví­tő lövését a kapus sok szerencsével védi. Egymásután 3 kornert érnek el, de goalt nem sikerült lőniök. Jobban járnak a zöld-fehérek, kik a középcsatár révén a 3-ik goalt lövik. A mérkőzésen Harsády (Postás) biráskodott.

F. T. C. I./B—Soproni F. C. 2:1.

Sopron, jun. 3.

Szép számú és előkelő közönség előtt folyt le pünkösd vasárnapján a Ferenczvárosi Torna-Club I. /B csapatának mérkőzése a Soproni Football-Club-bal. A Ferenczvárosiak ezúttal kizárólag fair játékra fektették a fősulyt, szép kombinácziókat s összjátékot mutattak. A Soproniak tartalékkapussal szerepeltek, a ki egy goalt kivéve elég ügyesen védett. A hátvédek és fedezetek szép munkát végeztek, mig a csatársort ezúttal balszerencse üldözte. Határozott lövéseik többnyire a kapufáról pattantak vissza. A játék szép volt és a F. T. C. tudása erős próbára volt téve, mert a Soproniak is jól megállották helyüket.

Kezdés után a S. F. C. kerí­ti hatalmaba a labdát s mintegy 10 perczig nagy erővel támadja a F. T. C. kapuját; ezalatt 2 cornert ér el, de eredmény nélkül. Közben a Ferenczvárosi csatárok szép kombináczióval keresztül törik a Soproniak védelmét s a védtelenül maradt kapuban megakad az első labda. Alig 10 perczre rá szép összjáték után a F.T.C. közvetlen közelből védhetlen goalt lő. E váratlan eredmény után a soproniak erős támadással felelnek s a Ferenczvárosi hátvédeknek erős munkát adnak. A F. T. C. egyik hátvédje a kapu előtt kézzel üti le a labdát, miért is a biró (11-es) büntető rúgást í­tél meg, a melyet Uhlig, a Soproniak középfedezete szépen helyezve goallá értékesí­t. Félidő tehát 2:1 .

A második félidő az elsőhöz hasonlóan mindvégig változatos s a legszebb jelenetekben bővelkedő volt, goal azonban egyik oldalon sem esett. A mérkőzés mindvégig fair jelleggel bí­rt, úgy, hogy a közönség a legnagyobb megelégedéssel távozott a sporttérről.

(Sport-Világ, 1906. június 3.)

Ezüstlabda-mérközés. F. T. K. — U. T. E. 3:0. A Celtic — M. T. K. matchet megelőzőleg a Ferencvárosi Torna Klub csapata mérkőzött az Újpesti Torna Egylettel az ezüst-labda vándordí­j selejtező mérkőzésében. A F. T. K. a győzelmet teljesen kiérdemelte s méltóvá lett a döntő küzdelemre melyet a Postások csapatával vivand ki e hó 10-én. Az első goalt Braun I. által beadott labdát lesállásból lövi be Braun II. A félidőben a F. T. K. még egy goalt ér el Pákay révén. A második félidőben az U. T. E. némiképpen összeszedi magát s egymásután három kornert rúgott, de minden eredmény nélkül. A F. T. K. a harmincharmadik percben ugyancsak a Braun testvérek révén a harmadik goalt rúgják. A match maga változatos volt s mindkét csapat eleinte elég élvezetes modorban játszott. A vége felé azonban a játék nagyon elfajult s a durváskodásban elöljáró Herskovits (U. T. E.) és Bródy oly épületes összekoccanást rendeztek, hogy az előbbi kénytelen volt sérülései miatt a pályáról távozni. Az igazság kedvéért megjegyezzük, hogy ezúttal nem a F. T. K. játékosai voltak azok, kik a match eldurvulására a kezdeményező akciót megtették. A F. T. K. csapatában a támadás vált ki észszerű és gyors játékával. A csapat legjobb embere, a jobbszélső Braun, aki valóban, magyar fogalmak szerint, elsőrangú játékot produkált. A fedezetek a megszokott kitűnők voltak s a védelem többi tagja is derekasan kitett magáért. Az U. T. E.-nél csak a védelem mutatott eredményes, sokszor azonban erőszakos játékot. A bí­rói szerepet itt is Harsády József töltötte be.

(Pesti Napló, 1906. június 5.)

Egy hozzászólás a(z) 11101110010ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ