1907.V.30. FTC – Deutscher FC 3:2

Úrnapján (csütörtökön) a DFC csapata mérkőzik a FTC-bal a millenáris-pályán. A szigeten pedig az ezüstlabda döntője fog lefolyni a MAC és a BTC között.

(Sport-Világ, 1907. május 26.)

E heti mérkőzések. A millennáris pályán a FTC. játszik a prágai Deutscher FC. ellen, mely már oly régóta nem játszott nálunk. E két kitűnő csapat küzdelme is elsőrangú élvezet lesz.

(Nemzeti Sport, 1907. május 26.)

Nemzetközi mérkőzés. A prágai Deutscher Fussball Club május 30-án, csütörtökön, (úrnap) délután 4 órakor mérkőzik a Ferencvárosi Torna Clubbal, a magyar bajnokság ez évi győztesével. A DFC budapesti szereplését óriási érdeklődés kiséri, mert e kitűnő prágai csapat legutóbbi angol mérkőzésein, melyeken a déli liga legjobb csapata, a Portsmuth ellen 4:2; 9:4 eredményt tudott elérni, nagy goalképességéről tesz tanúságot: A FTC kitűnő védelme erősen próbára lesz téve a gyönyörű összjátéku csatársor erélyes támadásaiban.

(Pesti Hí­rlap, 1907. május 28.)

1907. május 30., 16:00, Millenáris, FTC – Deutscher FC 3:2 (2:1)
vezette: Herczog Ede (MTK.)
FTC: Fritz — Manglitz, Rumbold — Gorszky, Bródy, Weinber — Braun, Kórody, Ecker, Schlosser, Weisz
DFC: Lewis — Schwartz, Bob — Cimera, Kurpiel, Este I. — Este II., Merz, Brown, Paul, Thurm
Gól: Schlosser (4.), Ecker (12.), Kórody (67.) illetve ?, Brown (55.)

A DFC. vereségei Budapesten.

(…) A FTC. ellen, de részben a BTC. ellen is bebizonyí­totta, hogy technikai tudásra s játékintelligenciára nézve méltó ellenfél. Kár, hogy nem eléggé fegyelmezett és — mint minden elkényeztetett csapat — hajlik az önbí­ráskodásra. A játékán egyébként meglátszik a kiváló iskolázottság. Különösen a belső csatárjátékot űzik igen szépen és a mezőnyben a fedezetsorra is támaszkodva. Támadásaik azonban erélytelenek, nem elég gyorsak és a kapu előtt hamar megtörhetők, mert a fedezetsor itt teljesen magára hagyja a csatársort, melynek lövőképessége gyenge. A fedezetsor különben jól helyezkedik és jól szed labdát. A védelem közepes. Egyénileg Kulhanek és Merz a csatársorból, továbbá Kurpiel középfedezet tűntek ki. A FTC. ellen egész tudásával játszott a csapat, mig a BTC. ellen a bí­ráskodás miatt idegesen és kapkodva sokkal gyengébb formát mutatott.

Bajnokcsapatunk igen szépen játszott e mérkőzésen s méltón fejezte be szezonját, bár csatársorát ismét meg kellett bolygatnia, mert Iványi a MTK.-mérkőzésen kapott sérülése miatt még mindig harcképtelen. A centerben ezúttal Ecker játszott s általában kielégí­tett. (…)

Mindkét mérkőzés a millennáris pályán zajlott le; a FTC. elleni kisebb, a BTC. elleni azonban nagy közönség előtt.

— Május 30-án, Úrnapján. — FTC.—DFC. 3:2.

FTC.: Fritz — Manglitz, Rumbold — Gorszky, Bródy, Weinber — Braun, Kórody, Ecker, Schlosser, Weisz.
DFC.: Lewis — Schwartz, Bob — Cimera, Kurpiel, Este I. — Este II., Merz, Brown, Paul, Thurm.

A magyar csapat támadása vezeti be a játékot s Braun beadását Schlosser egy szép lövéssel, már a negyedik percben góllá értékesí­ti. A nem várt eredmény fokozott munkára serkenti a magyar csapatot, mig a prágai németek nehezen jönnek lendületbe. Állandó ostrom után a 12-ik percben Ecker lövi a magyarok második gólját. Szabadrúgás után kornert rúg a FTC., mely állandóan fölényben lévén, a 23-ik percben ismét kornerhez jut, majd Schlosser rúgását Lewis csak nehezen védi. A DFC. ügyes támadása Merz hibás lövésével végződik. A prágaiak eredménytelen kornere után a FTC. rohan le és kornert ér el. Kórodi helyezett labdáját szintén a kapus fogja el, mire Merz vezet támadást, de közvetlen a FTC. kapuja előtt hibáz. Közvetlenül a félidő előtt a DFC. védhetetlenül helyezett gólt rúg s igy a félidő 2:1 arányban FTC. javára végződik.

A második félidőt a prágaiak támadása vezeti be s Fritznek többször van alkalma nehéz labdákat védeni, sőt a 10-ik percben a kiegyenlí­tő gólt is bekapja. A FTC. csak a 17-ik percben szabadul ki s Ecker—Kórody a 22-ik percben csakhamar megszerzik a győztes gólt is. Ezentúl meglehetős változatos játék folyik s mindkét kapunál több korner is esik: a FTC. győzelmét azonban a DFC. megakadályozni nem tudja.

A mérkőzést Herczog Ede (MTK.) vezette.

Tréning mérkőzések. FTC. II.—Typographia II. 4:1. Az I. oszt. szövetségi dij győztesének ilyen súlyos veresége nagy meglepetés. E mérkőzés úrnapkor a millennáris pályán zajlott le.

(Nemzeti Sport, 1907. június 9.)

A csütörtöki ünnepnapon és vasárnap folytak le a tavaszi szezon utolsó mérkőzései. Csütörtökön dőlt el az „Ezüstlabda” idei sorsa, ugyancsak e napon játszották le az 1906—7. évi I-ső osztályú bajnokság utolsó matchét is (szerk: MTK – BAK 2:2). (…)

Az e napon lejátszott külföldi mérkőzés, a prágai DFC és a FTC közötti match a magyarok győzelmével végződött. A DFC igen fejlett játéktudással s technikával dolgozó csapatát a ferenczvárosiak érdekes és szép küzdelem után győzték le.

FTC—DFC 3:2. A csütörtöki ünnep délutánján a prágai DFC csapata mérkőzött a FTC-bal. A prágaiak általában igen szép játékot produkáltak. Szép passzjátékuk és fejlett játéktechnikájuk határozottan felülmulta a magyar csapatét. A védelem azonban nem olyan jó, mint a FTC-é s ennek tudható be vereségük.

A FTC kezd erős irammal s már három percz múlva megszerzi az első gólt. A fehér-zöldek tovább is támadnak s a 11-ik perczben Ecker a második gólt lövi be a DFC kapujába. A félidő vége felé a DFC veszi át a támadást és kornert, majd gólt ér el. Közben ugyan még a ferenczvárosiak is érnek el egy kornert. Félidő 2:1 FTC javára.

Szünet után a prágaiak vannak fölényben. Brown és Paul lőnek a kapura, de Fritz szépen kivédi. A kiegyenlí­tő gólt Brown lövi a 10. perczben. Nemsokára kornert érnek el a prágaiak, amely után a FTC lép offenzí­vába és Korodi lerohanás után a 23. perczben a győztes gólt szerzi meg csapatának. Mindkét kapusnak akad ezután dolga. Ugy a FTC, mint DFC kapusa számos igen veszélyesnek látszó lövést véd ki. Weinbeer pedig egy védhetetlennek hitt labdát véd kornerre.

Biró: Herczog Ede (MTK) volt.

(Barátságos mérkőzések.) FTC II.—Typographia II. 4:1. Typographia, mely a tavasszal 4:2 arányban győzött FTC ellen, a mai mérkőzésen szenvedte ez idei első vereségét, melyet azonban e matchen vizsgázó biró helytelen í­téletei nagyon befolyásoltak. Félidő: 1:0 FTC javára. Második félidőben Typographia nagy fölénnyel játszik, kiegyenlí­t, de FTC lesből le-lerohanva három gólt lő a kedvvesztett Typogr. kapujába. Biró: Friedmann Lajos (MUE) volt, ki igen gyengén töltötte be tisztét.

(Sport-Világ, 1907. június 9.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ