1907.VI.30. Pozsonyi TE – FTC 2:4 (edzőmérkőzés)

A Pozsonyi Torna Egyesületnek f. hó 30-án nagy napja lesz. Labdarugó csapata Magyarország bajnokcsapata ellen, a Ferencvárosi Torna Club kitűnő első csapata ellen fog játszani Pozsonyban. E mérkőzés iránt Pozsonyban rendkí­vüli nagy érdeklődés mutatkozik.

(Pesti Hí­rlap, 1907. június 29.)

1907. június 30., –:–, Pozsony, Pozsonyi TE – FTC 2:4 (0:3)
vezette: Vámos Soma (Főv. TC)
Pozsonyi TE: Nirnsee, Homoky, Ottis, Swatek, ?
FTC: Medgyessy — Rumbold, Jancsarek — Csizmadia, Gorszky, Weinber — Iványi, Kórody, Ecker, Schlosser, Weisz
Gól: Ottis (70., 80.) illetve Kórody (7.), Schlosser (11.), Ecker (37., 46.)

FTC.—Pozsonyi TE. 4:2. A bajnoki csapat a mult vasárnap a vidék egyik legjobb csapatával, a Pozsonyi TE.-tel mérkőzött, még pedig igen figyelemreméltó eredménynyel. A PTE., mely legutóbb a BTC. csapatától 3:1 arányban szenvedett vereséget, a bajnokcsapat ellen igen jól játszott. Védelem főerőssége Nirnsee, ki pompásan, de erőszakosan játszott. A FTC. három tartalékkal állt ki és főleg szép fair játékra törekedett. A második félidőben azonban a tréninghiány, utazás és az előző napi Rambler-mérkőzés miatt, melyen öten (szerk: Gorszky, Weinber II, Iványi, Koródy, Weisz) játszottak az egyletből, annyira összeestek, hogy PTE. két gólt visszaadhatott a folytonos fölénynyel játszó bajnoki csapatnak.

A FTC. csapatösszeállí­tása a következő volt: Medgyessy — Rumbold, Jancsarek — Csizmadia, Gorszky, Weinber — Iványi, Kórody, Ecker, Schlosser, Weisz.

Pozsony nappal szemben kezdi a játékot, de a FTC. mindjárt átveszi a támadást s már a 7-ik percben Schlosser centerezését Kórodi a hálóba lövi. Mindjárt rá a 11-ik percben megszerzi Ferencváros a második gólt Schlosser révén. A pozsonyi támadások megtörnek az ellenfél erős védelmén, mig a FTC. a 37-ik percben Ecker lévén gólt lő. Félidő 3:0.

A második félidő 35. (szerk: másod?)percében FTC. szép összjátékkal megszerzi Ecker révén a negyedik gólt anélkül, hogy PTE. érintette volna a labdát. FTC. ezután is igen gyakran és erősen támad, de támadásai már nem oly veszélyesek. Játékosai az úttól is fáradtak és ezt kihasználja PTE., mely támadást támadás után vezet. Homoky a 25-ik percben lerohan, lő, a kapus a labdát kiüti, de Ottis védhetetlenül gólba lövi. Majd a 35-ik pereben Ottis keresztül tör a védelem közt s Pozsony második gólját lövi. Az erős iram mindkét csapatot kifárasztja s ezután változatlanul dolgoznak, de eredményt elérni nem tudnak. Kornerarány 9:1 FTC. javára.

Biró: Vámos Soma (Főv. TC.) volt. Ottis a II. félidőben állt be.

Mint Pozsonyban igen gyakran, ez a mérkőzés sem múlhatott el baj nélkül. Mikor ugyanis a biró Nirnseet ki akarta állí­tani, a csapat megszakí­totta a játékot. A botránynak a FTC. azzal vette elejét, hogy rábirta a birót í­télete megmásí­tására.

*

Kaposvári AC.—FTC. II.—III. 3:2, 4:3. Szombaton és vasárnap nagy és előkelő közönség előtt vendégül látta a Kaposvári AC. a FTC. kombinált csapatát. A KAC. meglepő szép összjáték után legyőzte a FTC. vegyes csapatát, mely eredmény jó fényt vet a kitűnő vidéki csapat képességeire. A FTC. vereségére vigasztalásul szolgál, hogy az a vidéki csapat győzte le, mely úgyszólván az ő barátságával és támogatásával fejlődött a legjobb vidéki csapatok közé. A két csapat egyengrangu erőivel mindkét nap erős küzdelmet ví­vott. Első nap a gólok aránya í­gy fejlődött: 1:0, 1:1. 2:1 FTC. javára. II. félidő 2:2, 3:2 a KAC. javára. A második nap is FTC. vezet, mig utolsó percekben egy szép fejpasz megszerzi a KAC. megérdemelt győzelmét. A KAC. csapatában a támadás volt igen jó. Védelmük gyengébb és erőszakos. Kapusuk kitűnő. A FTC. sok jó helyzetet kihasználatlan hagyott. A pálya nem volt reális. A FTC. csapata a következőkép állt ki: Jeney — Fecht, Manglitz — Medgyessy II., Hahn, Ladányi — Paczó, Pagács, Braun II., Schmidt, Weisz Gyula. A KAC. csapatában kitűnően játszott Bodnár II., Kármán, Bodnár I., Simon I. II. Biró: Bertalan Zsigmond dr. (KAC.) volt

(Nemzeti Sport, 1907. július 7.)

Pozsony. A Ferenczvárosi TC vasárnap délután a Pozsonyi TC csapatával mérkőzött. A mérkőzés igen érdekes lefolyású volt. Az első félidőben a Ferenczvárosiak vannak fölényben s három goalt érnek el, mig a PTE. egyet sem tud visszaadni. A második félidőben a FTC játéka lanyhul, játékosai kifáradnak, mit a PTE jól kihasznál s két goalt ér el a Ferenczvárosiak egy goalja ellenében. A Pozsonyiaknál igen jól játszott Homoky és Swatek, valamint Nirnsee, mig a FTC-ban Schlosser, Korodi és Weisz érdemel külön felemlitést. Végső eredmény: 4:2 FTC javára. Vámos Soma (FővTC) jó biró volt.

(Sport-Világ, 1907. július 7.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ