1909.V.23. FTC – Fővárosi TC 6:1 (edzőmérkőzés)

A hazai csapatok mérkőzései között, érdekesség tekintetében első helyen áll a Ferencvárosi Torna Club—Fővárosi Torna Club ezüstlabda mérkőzés, amely a millennáris pályán kerül eldöntésre a BTC—Germania mérkőzés előtt.

A mérkőzések helye és kezdete: Milennáris pálya. Délután 4 óra: Fővárosi Torna Club — Ferencvárosi Torna Club (ezüst labda elődöntő). Biró: Minder F. (BTC).

(Pesti Hí­rlap, 1909. május 23)

1909. május 23., 16:00, Millenáris, FTC – Fővárosi TC 6:1 (1:1)
vezette: Minder Frigyes (BTC)
FTC: ? – ?, Manglitz – Weinber, ?, ? – Weisz, Kucsera, ?, Schlosser, ?
Fővárosi TC: Hegyi, Rusz, Maly, ?
Gól: Kucsera, Schlosser (3), Weinber, Weisz illetve ?

FTC.—FŐV. TC. 6:1. (Millenáris-p.) A két csapat találkozásával az ezüst-labda egyik előmérkőzésének kellett volna lejátszódnia, Főv. TC. azonban lemondott a igy a csapatok barátságos mérkőzést játszottak. Nem tudjuk, de nem is akarjuk feszegetni, hogy mi indí­totta a Főv. TC.-t a lemondásra, annyi bizonyos, hogy arra semmi különös oka nem volt. Hiszen elhalasztotta FTC. elleni bajnoki mérkőzését, hogy ideje legyen az ezüst-labda mérkőzést lejátszani, érthetetlen tehát, hogy azt mégis lemondta. Még kevésbé tudjuk megérteni, hogy mi jogon állí­totta be a Főv.TC. csapatába baloldali hátvédnek Hegyi Árpádot, a Typ. SC. igazolt játékosát?

Magáról a mérkőzésről röviden beszámolhatunk. A nagy melegben lanyha tempóban folyt a játék. Az első félidő még csak nyújtott valamit, újrakezdés után azonban FTC. annyira beszorí­totta ellenfelét, mintha valami ifjúsági csapattal játszott volna. A zöld-fehéreknél Schlosser klaszisjátéka tűnt ki, de meglepően jó volt Manglitz, mig a Főv. TC.-n él Rusz és Maly munkája érdemel megemlí­tést.

FTC. támadásával kezdődik a játék és Schlosser már az 5. percben biztos gólt hibáz. FTC. fölénye dacára a Fővárosiak rúgják a vezető gólt, melyet FTC. Kutschera révén kiegyenlit. Félidő 1:1.

Második félidőben FTC. óriási fölényben van, Schlosser már az első percekben két gólt rúg, mire Főv. TC. teljesen visszaszorul és csak Rusz kiszökései tarkí­tják a játékot. FTC. állandó támadásainak újabb három gól az eredménye, melyeket Weinber, Weisz és Schlosser rúgtak.

Biró: Minder Frigyes (BTC.).

(Nemzeti Sport, 1909. május 29.)

FTC—FővTC 6:1. A FővTC az ezüstlabdamérkőzést feladta s igy barátságos matchet játszott e két csapat. Biró: Minder Frigyes (BTC) volt.

(Sport-Világ, 1909. május 29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ