1909.V.31. Kolozsvári serleg, Törekvés – FTC 3:2


A KOLOZSVÁRI PÜNKÖSDI SERLEGMÉRKŐZÉSEK minden tekintetben a kí­vánt sikerrel jártak. A szerepelt csapatok a nagy számban megjelent közönség osztatlan tetszése mellett végezték munkájukat és örömmel konstatálhatjuk, hogy Kolozsvár labdarugó sportja érdekében ismét jelentékeny lépés történt előre. A közönség részvétlensége lassanként oszladozik és ha a pünkösdkor látott elegáns nézőközönséget sikerül állandósí­tani, a footballsport jövője a keleten biztosí­tva van. A Keresk. Akad. Sportkör vezetőségének különös érdeme az elért siker. Kí­vánjuk, hogy ilyenben mennél gyakrabban legyen része és nemes céljának elérésében hasonló buzgalommal működjék a jövőben is.

A mérkőzésekről tudósí­tónk a következőkben számol be:

1909. május 31., –:–, Kolozsvár, Törekvés – FTC 3:2 (1:2)
vezette: Kuntner Róbert (KKASK)
Törekvés: Dürr — Hauswald, Horváth — Peitsik, Csonka, Krizsán — Kaufmann, Nyilas, Takáts, Szeiff, Ferber
FTC: Fritz — Manglitz, Jancsarek — Gorszki, Bródi, Weinbeer — Szeidler, Kucsera, Koródi, Braun II., Rónai
Gól: Takáts (37.), ? illetve ?

Hétfő. Törekvés—FTC. 3:2. A FTC. váratlan vereséget szenvedett a teljes erővel és lelkesedéssel dolgozó Törekvéssel szemben. Mindkét csapat teljes tudását vitte sorompóba és Kolozsvár közönsége rendkí­vül szép, bár sokszor túlságosan erős mérkőzésnek lehetett tanúja.

Az FTC. fölénye kezdetben nyilvánvaló volt, a csapat minden embere kiválóan működött és a 20. percben már másodszor haladt át a labda a Törekvés kapuján. A 37. percben Takács szép lövéssel gólt rúg. Félidő 2:1 a FTC. javára.

A második félidőben a zöld-fehéreken a kimerülés jelei mutatkoznak. Koródi, Gorszki és Bródi a tegnapi osztrák-magyar mérkőzéstől és az egész napi (9 1/2 órás) utazástól elfáradtan már nem dolgoznak a szokott erővel és igy sikerül a Törekvésnek nemcsak kiegyenlí­teni, de még a győzelmet is a maga részére biztosí­tani. Hiába az FTC. minden igyekezete. A balszerencse is üldözi támadásait és igy már eredményt nem tud elérni. Kolozsvár város serlegét igy a Törekvés Sportegylet nyerte meg.

A közönség osztatlan érdeklődéssel nézte a Kolozsvárott páratlan szépségű mérkőzést és tetszésének számtalanszor lelkes tapsviharral adott kifejezést. A mérkőzést Kuntner Róbert biró vezette. Csapatösszeállí­tás:

FTC.: Fritz — Manglitz, Jancsarek — Gorszki, Bródi, Weinbeer — Szeidler, Kucsera, Koródi, Braun II., Rónai.
Törekvés: Dürr — Hauswald, Horváth — Peitsik, Csonka, Krizsán — Kaufmann, Nyilas, Takáts, Szeiff, Ferber.

A mérkőzés után társasvacsora volt, amelyen mintegy hetvenen vettek részt. A vendégeket Kiss Sándor igazgató, a KKAS. diszelnöke, üdvözölte magasröptű beszédben. A város diját a város képviseletében megjelent és a testnevelés ügyét mindenkor szivén hordó Fekete Nagy Béla, helyettes polgármester adta át nemes szavak kí­séretében. A 2. dijat, egy bronz footballcsoportot Kuntner Róbert, a KKAS. elnöke nyújtotta át.

(Nemzeti Sport, 1909. június 5.)

Kolozsvár (máj. 31.) Törekvés—FTC 3:2. Meglepetés.

(Sport-Világ, 1909. június 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ