1909.VI.10. Fővárosi TC – FTC 1:11

Urnapi mérkőzés. A csütörtöki ünnepnapon labdarugó mérkőzés lesz a millennáris pályán és pedig a Fővárosi Torna Club és a Ferencvárosi Torna Club között. E mérkőzés lesz egyúttal az 1908—1909. évi bajnokság utolsó bajnoki mérkőzése, amelynek kimenetele nincs ugyan már semmiféle befolyással a bajnokság sorsára, de mindamellett érdeklődésre tarthat számot. (…) A csütörtöki bajnoki mérkőzés délután fél 6 órakor kezdődik s Minder Frigyes (BTC.) fogja vezetni.

(Pesti Hí­rlap, 1909. június 10.)

1909. június 10., 17:30, Millenáris, Fővárosi TC – FTC 1:11 (0:5)
vezette: Izsó László (BTC.)
Fővárosi TC: Herner — Rauch, Nemetz — Schönfeld, Jergencz, Weisz — Maly, Roóz II., Gorupp, Fekete, Nagyhegyi
FTC: Fritz — Weinber, Manglitz — Kutschera, Bródy, Halász — Gerstl, Weisz, Korody, Schlosser, Szeitler
Gól: Schöfeld illetve ?

Az 1908—9. évi football-szezon is befejeződött. Eseményekben igen gazdag volt s sok momentum adódott ki, amely a labdarúgás térhódí­tását és fejlődését bizonyí­tja. A múlt héten mint utolsó mérkőzéseket vivta meg a FTC. Bécsben az osztrák Challenge Cup és itthon a Corinthian Cup döntőjét. Mind a kettőt megnyervén az előzőkkel együtt, rekordot állí­tott fel a labdarúgás történetében.

FTC.—FŐV. TC. 11:1. (Millenáris p.). A zöld-fehérek utolsó bajnoki mérkőzése váratlanul nagy gólzáport zuditott, a fővárosiak hálójába. Bajnokcsapatunk játékán nem igen látszott meg, hogy a szezon végén vagyunk, bár az ellenfél abszolút rossz játéka munkájukat nagyon megkönnyí­tette. A Föv. TC.-nak tavaszi szereplése azt látszik igazolni, hogy az őszi szezonban elért kiváló eredményeik csupán a véletlen művei voltak. Múlt vasárnapi vergődésük igazán szánalmas volt. Mert a 11:1 mellett a Ferencváros csatárai még lazsáltak s akárhány tiszta helyzetet a fölényes győzelem tudatában nem is igyekeztek kihasználni. A mérkőzés különben csak addig volt mérkőzés, amig FTC. 3:0-ra vezetett. Ettől kezdve Főv. TC. teljesen összeroppant s már az alatt a néhány perc alatt, ami még a félidőből hátra volt, újabb 2 gólt kapnak be. Félidő: 5:0.

A második félidőben FTC. teljes fölényben van s a csapatját, folyton változtató Főv. TC.-nak még hat gólt rúg, amit a Főv. TC. Schönfeld révén egygyel viszonoz. Csapatok:

FTC: Fritz — Weinber, Manglitz — Kutschera, Bródy, Halász — Gerstl, Weisz, Korody, Schlosser, Szeitler.
Főv. TC.: Herner — Rauch, Nemetz — Schönfeld, Jergencz, Weisz — Maly, Roóz II., Gorupp, Fekete, Nagyhegyi.

Bí­ró: Izsó László (BTC.).

(Nemzeti Sport, 1909. június 19.)

FTC—FővTC 11:1. Úgy a ferenczvárosiak, mind, a FővTC, több tartalékjátékossal állottak ki, az idény utolsó bajnoki mérkőzésére. A mérkőzésen mindvégig a zöld-fehérek voltak fölényben, a fővárosiak ezúttal igen gyengén szerepeltek; csatáraik csak nagyritkán tudták a FTC védelmét áttörni. Az első félidőben, meglehetős unalmas játék után a zöld-fehérek öt gólt lőnek, mig a FővTC egyet sem tud elérni.

A második halftimében sem változik a játék képe. A FTC csaknem állandó támadása sikerrel jár s még hat gólt juttat ellenfele hálójába. Azután e félidőben a fővárosnak egy lefutása is eredményes és Schönfeld révén eléri egyetlen gólját.

A millenáris pályán lefolyt mérkőzést Izsó László (BTC) vezette.

(Sport-Világ, 1909. június 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ