1911.IV.9. FTC – Törekvés 5:1

Holnapi mérkőzések. A két érdekes bajnoki mérkőzésen kí­vül lesz holnap nemzetközi mérkőzés is: az Üllői-uti pályán d. u. 4 ó. a BAK és a Simmeringer Sp. C. között. Előreláthatólag BAK biztos győztesként fog kikerülni mert a simmeringiek nem rendelkeznek állandó jó csapattal s mert BAK már kiheverte a bécsi erős küzdelmek fáradalmait. E mérkőzés előtt ugyancsak az Üllő-uti pályán FTC játszik TSE ellen bajnoki mérkőzést, amely igen érdekesnek í­gérkezik s némi meglepetés sincs kizárva, mert mig az FTC kis stagnálást majdnem hanyatlást mutat, a TSE — tudásának úgyszólván tetőfokon áll s minden esetre nagy ambí­cióval áll ki a küzdőtérre. Jó lesz tehát ha bajnokcsapatunk résen lesz.

Ferencvárosi Torna Klub— Törekvés Sport Egyesület (Üllői-ut, d. u. 1/2 3 órakor. Biró: Sugár István).

(Sport-Világ, 1911. április 8. & Budapesti Hí­rlap, 1911. április 9.)

1911. április 9., 14:30, Üllői út, FTC – Törekvés 5:1 (2:1)
vezette: Sugár István
FTC: Fritz – ?, ? – ?, ?, ? – Szeitler, Weisz, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Törekvés: Takács, Kiss, ?
Gól: Schlosser (17., ?., ?. – 11-esből), Szeitler (24.), Weisz (?.) illetve Kiss (15.)
Kiállí­tva: ? (?.), Takács (?.)

A nemzetközi mérkőzés után a FTK és Törekvés játszottak egymással. Úgy a játék, mint az eredmény meglepetés. A játék annyiban, amennyiben már régen láttunk oly durva lefolyású mérkőzést, mint ez volt. A Törekvés, midőn a mérkőzést már veszve látta, a legkí­méletlenebbül ment az ellenfél játékosaira. Takácsnak sikerült is a kis Szeitlert egy jó időre tönkretenni. Reméljük, hogy a Szövetség illetékes szervei megmozdulnak a brutalitások elfojtása céljából. Az eredmény nem reális, mert a csapatformák között nincs ily nagy differencia.

Ferencvárosi Torna Klub—Törekvés Sport Egyesület 5:1. Félidő 2:1. Erőszakos, egyes jeleneteiben visszataszí­tó volt a két csapat játéka. Az utolsó eredmények alapján érdekesnek és erősnek kellett volna e mérkőzésnek lennie, de a Törekvés csak kis ideig tudott a bajnokcsapat fokozódó támadásainak ellenállni, amikor pedig küzdelmének reménytelenségét látta, visszataszí­tó durvaságokra ragadtatta magát. E durvaságokban Takács volt a nap hőse, akinek életveszélyes játékára már többször hivtuk fel a szövetség figyelmét. Ezideig hiába. Lehet, hogyha még egy pár Szeitler-fajta eset előadja magát, a MLSz. lomha szervei is mozgásba jönnek.

Kezdés után a Törekvés van frontban s egymásután vezeti a legveszélyesebb támadásokat Fritz goaljára. A 15. percben Kiss egy előreadott labdára ügyesen startol s éles lövésével megszerzi a vezető goalt. Nem sokáig örülhet azonban a vezetésnek, mert két perc múlva a FTK Schlosser révén kiegyenlí­t s a 24. percben Borbás centerezéséből Szeitler a vezető goalt szerzi meg. Félidő 2:1.

A második félidőben a FTK fölénye mindinkább kidomborodik. Schlosser a kapus hibájából csakhamar megszerzi a harmadik goalt, amely után a játék eldurvul. Takács egy alkalommal oly kí­méletlenül rohan bele a kis Szeitlerbe, hogy azt csontzuzódás miatt kik kell vinni a pályáról. Közben egy Törekvés játékost ki is állí­t a bí­ró, ami azonban egyáltalában nem hat csillapitólag a már felzaklatott kedélyekre. Természetesen a FTK sem marad adós a durvaságokkal. Takács egy alkalommal pofonvágja Koródyt, amire a biró őt is kiállí­tja. Félidő végefelé Weisz a negyedik s Schlosser 11-esből az ötödik goalt lövi. Biró Sugár volt.

Szövetségi dij. I. osztály. FTK II.—Törekvés SE II. 4:0. (2 :0).

(Pesti Napló, 1911. április 11.)

Az Üllői-uton a nemzetközi mérkőzés után FTC— Törekvés játszott, illetve verekedett bajnokit. A Törekvés durva játékán nem ütköztünk meg, már kezdjük megszokni, de végtelenül sajnáljuk, hogy bajnokcsapatunk is elvesztette higgadtságát s a Törekvés durvaságait viszonozta. Mindenesetre pikáns, hogy reformpárti érdektársak annyira összegabalyodtak, hogy csattanós momentum is keletkezett. Remélhetőleg a szövetség meg fogja magyarázni Takácsnak (Törekvés) miképp kell viselkedni sporttelepen nemes vetélkedés közepette. Sugár gyenge biró volt.

Szövetségi dí­j. I. osztály. FTC II.—Törekvés SE II 4:0 (2:0).

(Sport-Világ, 1911. április 15.)

Ezen a héten a Millenáris földhöz vágta az üllői-uti pályát. Bár a BAK csapata hozta a simmeringi attrakciót és bár kemény küzdelem í­gérkezett FTC—Törekvés között, mégis a Millenáris vagy ezer emberrel húzta a franzstadti pályát.

Különben egyik pályán sem volt érdekes sport. A Törekvés alaposan megfeledkezett a jó hiréről és olyan tekintélyes botrányokat rendezett a mérkőzés során — hálából az ifjúsági mérkőzés lemondásáért, — hogy a jó érzésű publikumnak ugyancsak volt min botránkoznia.

I. oszt. bajn. FTC—Törekvés 5:1. Üllői-ut. Biró: Sugár.
Barátságos. FTC—Törekvés 4:0. Üllői-ut. Biró: Langfelder. – Törekvés lemondta a szöv. dí­jat.

1. A harctéri tudósí­tó:

Bordák horpadtak, fejek földagadtak,
Sipcsont sí­polt, lábak hasbaragadtak.
Törekvésnél jobb lévén egy paránnyal:
Győzött a Franzstadt egy: null flemmaránnyal.

(Nemzeti Sport, 1911. április 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ