1911.V.7. FTC I-II kombinált – Cricketer 7:0

Vasárnapi mérkőzések. (Üllői-uti pálya.) FTK—MTK komb.—Krikketer. Kezdete fél öt órakor.

(Pesti Napló, 1911. május 7.)

1911. május 7., 16:30, Üllői út, FTC I-II kombinált – Cricketer 7:0 (3:0)
vezette: Szüsz Hugó
nézőszám: 2 500
FTC I-II kombinált: Fritz – Payer, Manglitz – Weinber, Bródy, Krizsán – Rónai, Varga, Pataki, Pápay, Wurfer
Cricketer: Bender – Hüber, Doblak – Dvoracek, Fischer, Grossmann – Steiner, Krizan, Hevec, Krug, Schönwatz
Gól: Varga (4), Pataki (2), Pápay (1)
Kiállí­tva: Wurfer illetve Bender

SH-19110508-06-19110507

Ferencvárosi Torna Klub—Kriketter 7:0. Félidő 3:0. Az üllői-uti pálya erősen felázott talaján a következő felállí­tásban játszott a két csapat. Kriketter: Bender kapus, Hüber, Doblak hátvédek, Dvoracek, Fischer, Grossmann fedezetek, Steiner, Krizan, Hevec, Krug és Schönwatz csatárok. FTK.: Fritz kapus, Payer, Manglitz hátvédek, Weinbeer, Bródy, Izsák fedezetek, Rónai, Varga, Pataky, Pápay, Wurfer csatárok.

A játék a fürge zöld-fehér csatárok élénk támadásával kezdődik, amely alig pár perc múlva Varga helyezett lövése révén eredménynyel zárul. E vezető goal után is állandóan a FTK támad. Csatársora pompás kombinációkkal veszélyezteti a Kriketterek goalját. Különösen a balszélső Wurfer játszik jól, akit fedezete, a nálunk jól ismert Grossmann sehogy sem tud fogni. A félidő utolsó öt percében még két goalt rug a FTK.

Helycsere után a Kriketterek a pálya sáros és használhatatlan voltára való tekintettel, nem akarják folytatni a játékot s csak hosszas alkudozás után, no meg a pályára érkezett osztrák győzelem hí­rére folytatják a játékot. Állandóan a magyar csapat támad s rövid időközökben négy goalt rúg. Közben a játék — a Kriketterek kezdeményezésére — elfajul — a biró Wurfert és Bendert kiállí­tja. Biró Szüsz Hugó volt.

(Pesti Napló, 1911. május 9.)

Nemzetközi mérkőzések: FTC I—II. kombinált—Cricketer 7:0 (3:0). Üllői-ut. Mintegy 2500 főnyi közönség előtt az FTC fölényes győzelmet aratott gyenge ellenfelén.

Az FTC következő csapattal állott ki: Fritz—Payer, Manglitz—Weinber, Bródy, Krizsán—Rónai, Varga, Pataki, Pápay, Wurfer.

Az FTC II. csapatának csatársora fényesen játszott. A Cricketer csapata az egy Grossmann kivételével uj játékosokból állott.

A gólokat Varga (4), Pataki (2) és Pápay (1) lőtték.

Biró: Szüsz Hugó

(Sport-Világ, 1911. május 13.)

FTC komb.—Cricketter 7:0. Üllői-ut. Biró: Szüsz H.

(Nemzeti Sport, 1911. május 14.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ