1911.VI.18. Aradi AC – FTC 1:9 (edzőmérkőzés)

A FTK. Aradon. (…) Most vasárnapon egy rendkí­vüli érdekes mérkőzéssel tetőzi be az Aradi AK. eseményekben gazdag szezonját, amikor a FTK. teljes csapatát látja vendégül. (…) A FTK. csapata vasárnap reggel utazik, de a klub vezetői hozzátartozóikkal és számos klubtag már a szombat délutáni és esti vonattal utazik Aradra. Érdeklődök pénteken délutánig jelentkezhetnek a féláru utazásra a titkárságnál. Aradon ünnepélyes fogadtatás lesz és a FTK. megkoszorúzza a vértanuk szobrát.

(Pesti Napló, 1911. június 15.)

1911. június 18., –:–, Arad, Aradi AC – FTC 1:9 (0:5)
vezette: Horváth Ferenc (FTC)
nézőszám: 2 000
Aradi AC: ?
FTC: ?
Gól: ?

SH-19110619-06-19110618

A Ferencvárosi Torna-Klub Aradon. A labdarugó-szezon befejezésével a F. T. K. bajnokcsapata a nyári tilalmi időt a labdarúgásnak az ország vidéki városaiban való fejlesztésére használja föl. Vidéki útját tegnap kezdte meg Aradon, a hol a csapatot nagy szeretettel fogadták. Szomhaton este a klub mintegy ötven tagjának kí­séretében érkeztek meg a ferencvárosi labdarugók Aradra, a hol a vendéglátó Aradi Atlétikai Klub fogadta és huszonöt kétfogatu kocsin valósággal diadalmenetben vitte be őket a városba. Vasárnap délelőtt a F. T. K. kivonult a vértanuk szobrához és rövid ünnepi beszéd kí­séretében koszorút helyezett a szoborra. Délután a sporttelepen futballmérkőzés volt, a melyben a Ferencvárosiaknak Délmagyarország bajnokcsapata. az Aradi Atlétikai Klub volt az ellenfele. A mérkőzést több mint kétezer főnyi közönség nézte végig, a mely nem fogyott ki a népszerű fővárosi bajnokcsapat ünnepléséből. A meccs a. F. T. K. 9:1 arányú (félidő 5:0) könnyű győzelmével végződött, de az aradi csapat ellenfelének nagy felsöbbsége ellenére is, különösen a második félidőben, föltűnően szép játékot produkált és alaposan rászolgált a közönség tapsaira és kitűnő ellenfelének elismerésére. Bí­ró Horváth Ferenc volt.

A mérkőzést megelőzően a két egyesület old boys csapatai mérték össze erejüket. A mérkőzésben az A. A. K. 4:2 (félidő 2:1) arányban győzött. A mérkőzésnek különös érdekességet adott, hogy nemcsak a játékosok, de a funkcionáriusok is a régi gárda tagjaiból kerültek ki. A biró tisztségét Szathmáry János látta el.

(Budapesti Hí­rlap, 1911. június 20.)

Vidéki eredmények:

Arad: FTC—AAC 9:1 (5:0 ) Horváth Ferenc. 2000 néző.
AAC old boys—FTC old boys 4:1 (2:1.) Szathmáry.
Székesfehérvár: FTC II —SzTC 5:3 (3:0) Táffel.

(Sport-Világ, 1911. május x.)

Arad. Ferencvárosi TC—Aradi AC 9:1 (5:0). Biró Horváth Ferenc. Az FTC csapata számos klubtag kí­séretében szombaton érkezett Aradra. Az FTC vasárnap délelőtt megkoszorúzta a vértanuk szobrát. A mérkőzésen gyönyörű időben több mint 2000 főnyi közönség jelent meg, amely a bajnokcsapatot szüntelenül ünnepelte. A játék igen fairen folyt le, az aradiak feltűnően jól tartották magukat s különösen a II. félidőben pompásan játszottak.

Aradi AC old boys—FTC old boys 4:2 (2:1). Biró Szathmáry János. Határbirák: Rumbold Bernát és dr. Fürst Zsigmond.

Székesfehérvár. FTC II—Székesfehérvári TC 5:3 (3:0). Biró: Taffel M.

(Nemzeti Sport, 1911. június 25.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ