1914.III.25. FTC – III. ker. TVE 5:0 (edzőmérkőzés)

Gyümölcsoltó Boldogasszony napját is fölhasználják a csapatok programjuknak a lebonyolí­tására. A fővárosban két elsőosztályu bajnoki mérkőzés lesz. Mind a kettő az üllői-uti versenypályán s előbb a MAC mérkőzik a „33“FC-al, majd a FTC a III. ker. Torna és Ví­vó Egyesülettel.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. március 25.)

1914. március 25., –:–, Üllői út, FTC – III. ker. TVE 5:0 (2:0)
vezette: Havas Lajos
nézőszám: 5 000
FTC: Ungár — Szandovits, Payer — Weinber, Kiss B., Blum — Weisz F., Koródy, Rumbold II., Schlosser, Antony
Edző: Barney Gannon
III. ker. TVE: ? — ?, ? — ?, ?, ? — ?, Kollár, ?, ?, ?
Gól: Weisz F., Schlosser (2), Rumbold II., Kiss B.

(…) Több mint ötezer néző gyűlt össze az üllői-uti pálya tribünjén, hogy tanúja legyen a MAC—,,33“FC bajnoki mérkőzésének s a barátságossá változtatott FTC—III. ker. TVE küzdelemnek.

Barátságos mérkőzés. Ferencvárosi Torna Club—III. ker. Torna és Vivó Egyesület 5:0 (2:0). A mérkőzést bajnokinak tervezték, de mire rá került a sor, úgy föláztatta az eső a pályát, hogy a biró barátságos jellegűvé változtatta. A FTC a következő csapatot szerepeltette: Ungár—Szandovits, Payer—Weinber, Kiss, Blum—Weisz, Koródy, Rumbold II., Schlosser, Antony. A III. kerületi csapatból egyedül, a vasárnap megsérült Guttmann hiányzott, a kit az ifjúsági Kollár helyettesitett. A küzdelem rendszertelen volt, mert a sáros pálya csaknem lehetetlenné tette az összejátszást. A FTC nagyobb súlya és jobb teknikája persze még jobban érvényesült a mély talajon s igy könnyen nyerte meg a kétszer harmincöt perces meccset. A gólokat Weisz, Schlosser (2), Rumbold II. és Kiss lőtték. Bí­ró Havas Lajos volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. március 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15. M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ